Rebelse Babette van Veen te braaf voor GTST geworden

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wie kent haar niet? Babette van Veen is een van de boegbeelden van Goede Tijden,  Slechte Tijden. In de begindagen van de soapserie speelde ze Linda Dekker, rebelse tiener met een moeilijke jeugd. Na een aantal jaar verliet ze echter de serie. In 2005 was daar een kleine comeback en in 2015 kwam ze, samen met haar fictieve gezin, weer terug bij GTST. Toch lijkt het soap-doek nu definitief te vallen voor Babette.

Babette van Veen was een van de allereerste actrices uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Als de piepjonge Linda Dekker betrad ze de televisiewereld. Een ontbijtje op bed en een, voor die tijd, uitdagend kussengevecht. Als jong meisje stoeiend in haar ondergoed. Zo kwam Babette bekend te staan. Het was de eerste scène van de eerste aflevering van de langstlopende serie van Nederlandse bodem. Daarmee werd Babette gelijk een soort sekssymbool voor jong Nederland. Tegenwoordig heeft ze haar wilde haren verruild en is haar karakter Linda een brave huismoeder. Maar die lijkt binnenkort ook de wereld van GTST te gaan verlaten.

Lees ook: Flashback Friday: een jonge Babette van Veen

De grote Exit

Het is dus alweer een hele tijd geleden sinds Babette voor het eerst de soap binnenkwam. Toch lijken haar dagen in GTST voorgoed voorbij. De makers van de serie zijn namelijk bezig met een verhaallijn die mogelijk het einde betekent voor Babette. Zij staat in de serie namelijk op het punt om naar de Verenigde Staten te vertrekken.  En als een karakter eenmaal naar het buitenland is vertrokken, komen ze zelden nog terug.

Reisje door de VS

Babettes exit begon met een erg vrolijke boodschap. Linda haar dochter gaat trouwen in New York. Daar kon ze echter niet bij zijn omdat haar partner niet vrij kon krijgen van zijn werk. Toch wordt Linda nu verrast met een tour door de VS die zal eindigen in New York, op de bruiloft van haar dochter. Mooi voor Linda, maar minder mooi voor haar actrice Babette, aangezien buitenlandreis inmiddels bijna synoniem is aan soap-exit in GTST.

Loopbaan Babette

Babette zag haar personage Linda van een naar grietje transformeren in een  moederkloek. Van een rebelse meid zonder ouders en een moeilijk verleden, naar een trotse moeder met een braaf gezin. Babette vindt het ook steeds moeilijker om dat interessant te kunnen brengen. Het moet vooral niet te suffig worden, dat bevalt namelijk niet. Misschien dat die suffigheid wel de reden is dat de schrijvers een beetje klaar zijn met de ooit zo stoere Linda.

Rebelse Linda

Dat Babette, net als haar personage, nogal rebels was, bleek wel uit haar activiteiten naast de soapserie. Samen met GTST-collega’s Katja Schuurman en Guusje Nederhorst, begon ze één van de populairste Nederlandse meidengroepen van de jaren 90, Linda, Roos en Jessica. Wie kan er niet meezingen met de megahit ‘Ademnood’. Ze mochten alleen van het management achter GTST niet te veel optreden, omdat die bang waren dat de serie gecanceld zou worden. Maar rebelse Linda deed lekker wat ze zelf wilde.

Oma Linda

Nu is die glans er wel een beetje van af inderdaad. Misschien dus ook logisch dat ze haar uittrede uit de serie doet. Maar Babette kennende kunnen we over 15 jaar gewoon een hippe ‘oma Linda’ verwachten in GTST.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Emma Wortelboer kleedt zich uit in nieuwe videoclip Snollebollekes

In de nieuwe videoclip van Snollebollekes trekt Emma Wortelboer haar shirt uit. De spontane presentatrice lijkt de camera's even vergeten. Vervolgens begint ze met haar shirt te zwaaien. Verder zijn er beelden van haar dat ze op tafel staat te dansen.

Foto: Schaatsster Joy Beune maakt volgers wild met leren topje

De verleidelijke schaatsster Joy Beune weet iedereen te verleiden met een nieuwe foto van haar ongelooflijk strakke leren topje. 

Hélène Hendriks maakt vrouwen wild met nieuwe foto in strak shirtje

Hélène Hendriks, dé voetbalvrouw van Nederland steelt regelmatig mannenharten, maar deze keer gaat ze voor haar vrouwelijke aanbidders!