Real-life Pokémon Go in Fukushima

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Millennials van de wereld, kom samen! Pak je smartphone en boek een ticket naar Japan. Het gebied bij de kernreactor in Fukushima staat vol gemuteerde dieren. Dat is dus de uitgelezen kans om een real-life potje Pokemon Go te spelen. 

Vandaag is naar buiten gekomen dat er weer meer dan 20 diersoorten in het gebied van Fukushima wonen. In Maart 2011 was daar een kernramp nadat een tsunami de reactor geraakt had. Normaal gesproken is dat het plot van een Godzilla film, maar gelukkig gaat het er in de echte wereld iets minder heftig aan toe.

Teenage Mutant Ninja Turtles

In de eerste periode na de ramp wilde er weinig groeien in het gebied. De planten waren dood, de mensen trokken weg en de dieren bleken onvruchtbaar. Maar die jonge beestjes trekken nu in hun tienerjaren massaal terug naar het gebied. Voornamelijk makaken en wilde zwijnen, maar ook Japanse geiten.

Net zoals de Ninja Turtles of Godzilla vertonen deze laatbloeiende radioactieve diertjes mutaties. Dieren hebben opeens extra ogen en abnormale ledematen, zoals te kleine of te grote poten. Ook zijn er dieren met te veel of te weinig armen en benen. Ook zijn er vlinders met verdacht kleine vleugels en patronen.

Lees verder onder afbeelding

The Tsjernobyl Pokecenter

Fukushima is natuurlijk niet de eerste kernramp waar gemuteerde dieren opduiken. Zo hebben de meeste vogels in Tsjernobyl tumoren en misvormingen zoals kromme snavels en fel witte veren en lopen er kevers rond met gekke kleurpatronen.

Andere dieren zijn vaak verkleurd of hebben onvolgroeide poten. Koeien in de spookplaats geven ook radioactieve melk. De honden mag je niet aaien, omdat hun vacht radioactief is  en er gaan geruchten van kikkers en schildpadden met twee hoofden en te veel ogen. Het is niet heel gek dat er tussen al deze vreemde wezens ook een Pokemon stop te vinden is.

Lees verder onder afbeelding

In Tsjernobyl vind je Pokestops, een grote hoeveelheid wilde Pokemon en een Pokegym. En als je de telefoon dan even neer legt, dan lopen er om je heen ook allemaal vervormde dieren. Zo lijkt het alsof je echt het spelletje bent ingezogen.

Fukushima GO!

Wat in Tsjernobyl kan, dat kan in Fukushima natuurlijk ook. Japan heeft Pokémon uitgevonden, dus ze zouden gek zijn als ze de rampplaats niet verwerken in hun spelletje. Fukushima wordt ook het ideale vakantie uitje voor millennials die nog altijd Pokemon trainer willen worden.

In de nieuwe hidden spots van Fukushima vind je met je telefoon straks allemaal nieuwe en gemuteerde Pokémon. Een Charizard met twee hoofden of een gitzwarte Pikachu. Ook kan je, als je de telefoon zat bent, live op Pokémon jacht. Met je vangnetje en je Pokeball ga je de strijd aan met 12-benige helhonden, 2 meter grote spinnen en een mega grote vis.

Lees verder onder afbeelding

Pas wel op, voordat je aangevallen wordt door een radio active lick attack of een confusion van te lang staren naar een kip met twee koppen. Maar als je dit aan kan heb je dus de kans Pokemon meester te worden. Dus pak je Pokeballs en doe je best, want ook in Fukushima geldt: You gotta catch them all. 

Laatste nieuws

Zo zag je Lilian Marijnissen nog nooit: ex-politica trekt alles uit voor heerlijke foto’s

Lilian Marijnissen heeft een nieuwe foto online gezet, waarin je de politica op een manier ziet die je nog nooit van haar gezien hebt. 

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'