Presentatrice Eva Eikhout is klein maar fijn

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Presentatrice en programmamaakster Eva Eikhout is ondanks haar lengte een vrouw van formaat. Je kent haar waarschijnlijk van het programma Weet Wat Je Date, waarin ze op zoek gaat naar het geheim van de liefde. Tijd om Eva eens beter te leren kennen.

Daten, s**s, en relaties zijn voor de meeste mensen al een hele uitdaging. Daarom zijn er ook zoveel series en boeken over gemaakt. Voor mensen zoals Eva, die leven met een beperking, is die hobbel nog net wat groter. Maar Eva laat zich niet terugfluiten door haar handicap. Deze leuke dame uit het zuiden bewijst maar weer eens dat hoewel uiterlijk straalt, innerlijk toch echt bepaalt.

Klein maar fijn

Toch worstelt de 24-jarige Nijmeegse wel een beetje met haar uiterlijk. Niet heel gek, vanwege haar handicap heeft ze bij bepaalde dingen gewoon hulp nodig. Je veters strikken wordt toch lastig zonder vingers. En die kleine dingen kunnen nogal wat onzekerheden geven. Gelukkig laat eva zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Als presentatrice bewijst ze hoe gezellig, leuk en interessant ze is. Klein, maar fijn dus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva J. Eikhout (@hetleefjevaneefje)

Haar onzekerheden omarmt ze. Juist omdat die vaak een mooi begin zijn voor een programma. Vanwege haar rolstoel vindt Eva het bijvoorbeeld lastig een leuke jongen te leren kennen. En in plaats van daarover te balen, zet ze een camera op de situatie en deelt ze haar dates met heel Nederland. Hoe stoer is dat?!

Rolmodel

Eva is op dit moment een van de weinige mensen op televisie met een duidelijke handicap, als je de hazenlip van Jan-Jaap van der Wal achterwege laat natuurlijk. Toch hoeft Eva niet per se een rol-model (pun intended) te worden. Het is niet haar doel om te bewijzen wat je allemaal wel en niet kan vanuit je rolstoel. Ze wilt gewoon haar leven, leven. Maar als mensen zelfvertrouwen krijgen van Eva, dan vind ze dat natuurlijk alleen maar mooi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva J. Eikhout (@hetleefjevaneefje)

Aangepaste levensstijl

Eva is geboren met FFU-syndroom, waardoor ze kortere armen en benen heeft. Al snel weet Eva dat ze iets met media wil gaan doen. Dus besluit ze een studie communicatie en multimediadesign te volgen. Eerst met de taxi en later met haar eigen aangepaste auto. Want Eva kan ondanks haar korte ledematen nog vet veel doen. Als eerste natuurlijk rijden in haar aangepaste auto, die vanaf nu de Eva-mobiel genoemd zou moeten worden. Maar ze kan haar eigen make-up doen, gaat graag uit en is sinds een paar jaar dus volwaardig presentatrice. Zie Chantal Janzen maar eens zo grappig en charismatisch doen zonder handen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva J. Eikhout (@hetleefjevaneefje)

In 2018 startte Eva bij de BNNVARA Academy, een soort versnelde leerschool voor toekomstige presentatoren en programmamakers. De meeste knappe koppen van BNNVARA van de afgelopen tien jaar zijn hieruit doorgestroomd. Ook dat gebeurde in het geval van Eva. Na de Academy mocht ze YUNG DWDD helpen presenteren. Ze is dus een soort Matthijs van Nieuwkerk op wielen. En met beter haar. Daarna ging het snel met Eva. Ze bleef items maken voor en over jongeren voor DWDD. En haar harde werk werd in 2019 beloond toen ze de publieksprijs kreeg van de Viva400-award. Die prijs wordt uitgereikt aan vrouwen die positief in de schijnwerpers hebben gestaan. Of in dit geval, gezeten.

Weet wat je date

Daarna was het toch echt de tijd voor een eigen programma. Ze mocht zes afleveringen maken over daten, genaamd Weet Wat Je Date. Ze spreekt daarin koppels voor wie hun liefde allesbehalve vanzelfsprekend is. Een online show die op het Youtube kanaal van NPO3 werd gelanceerd. Daarmee wordt ze dus tegenwoordig in één adem genoemd met shows als BOOS. Een hele prestatie. Eva kan zich dus meten met de grote spelers in TV land en heeft geleerd op eigen benen te staan. Figuurlijk dan.

Toch was presenteren in het begin heel eng en confronterend voor Eva. Elke keer dat ze zichzelf terugzag op camera dacht ze ‘Oké, ik zie er wel echt gehandicapt uit.’ Nu is dat bij Eva ook wel echt het geval, maar na een tijdje kreeg ze genoeg zelfvertrouwen op beeld om haar ware aard te laten zien. Een spontane meid, tikje gek, die niet bang is om zichzelf aan de wereld te laten zien.

Daten

In de serie is Eva ook zelf aan het daten. Wel eerlijk ook, want je kan in zo’n geval natuurlijk niet achterblijven. Gelukkig is Eva niet op haar mondje gevallen, dus dapper betreed ze de dating-arena. En dat levert een aantal prachtige momenten op, al zijn ze soms een tikje ongemakkelijk. Zelf heeft ze door de serie geleerd niet altijd op een eerste indruk af te gaan. Die zegt namelijk helemaal niks over iemand. Je kan maar beter je vooroordelen loslaten en een leuke tijd hebben. Of er op ieder potje een dekseltje past? Eva gelooft van wel.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Heleen van Royen maakt volgers wild met eerlijke foto

Heleen van Royen zou eigenlijk standaard 'Heerlijke Heleen' moeten heten, want met elke foto maakt ze haar fans nóg verliefder!

Video: Antoinette de Jong kan niet van collega in strak broekje afblijven

De prachtige Antoinette de Jong heeft het maar druk met haar schaatscarrière, maar in deze video blijkt ze toch soms nog best afgeleid te zijn op de baan.

Doutzen Kroes is bijna onherkenbaar op nieuwe foto

Doutzen Kroes deelt na enige tijd weer een foto van zichzelf. Al moesten de meeste volgers van de blondine wel even twee keer kijken of het wel écht Doutzen was..