Gotta Buy ‘em All!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Pokemon Sword Pokemon Shield

Vandaag zeggen we nee tegen ons nostalgisch ingestelde hart. Hoe verleidelijk het ook is om de fonkelnieuwe Pokémon Sword en Shield in huis te halen, we houden ons verstand erbij. En ook die nieuwe Star Wars game laten we gewoon eens lekker links liggen. Als dat lukt. Je bewaart je portemonnee immers dichter bij je hart dan bij je hersenen…

Zet je maar schrap. De feestdagen komen eraan. Vanaf nu gaat er elke week iets uitkomen waar je die zuurverdiende centen aan uit wil gaan geven. Daarom is het misschien slim om, zo vroeg in het shopseizoen, iets kritischer te zijn. Veel succes alvast!

Disney en Nintendo

Het moet ergens eind jaren ’90 zijn geweest. Onschuldige kinderen verkochten massaal hun zieltjes aan Nintendo en Disney. En die zieltjes proberen ze nu weer voor woekerprijzen aan die inmiddels volwassen geworden kinderen te verhuren. En het ergste? Het werkt gewoon. Zodra die releasedatum dichterbij komt, gaan alle principes weer het raam uit. Wát ze uitbrengen maakt tegenwoordig niet eens meer uit. Het hele proces is bijna net zo voorspelbaar geworden als de games zelf. Wie breekt de ban: de koper, of de ontwikkelaar?

Pokémon 31 en 32

Oké, we hebben royaal gerekend, maar Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn technisch gezien toch écht de één- en tweeëndertigste games in de hoofdreeks. En er is tussen het eerste en het meest recente deel bar weinig veranderd. Sterker nog, de games worden elk jaar steeds minimaler. Wie herinnert zich de slogan ‘Gotta catch ‘em all’? Dat schijnt bij Sword en Shield niet eens meer te kunnen! Ook de vele lege omgevingen en piepkleine bossen en grotten verraden dat deze games koste wat het kost vóór kerst in de schappen moesten liggen. Maar hoe erg ze de kantjes er ook van af lopen: het uitkiezen van je starter-Pokémon, of dat muziekje als die trouwe kompaan eindelijk evolueert – dat gaat nooit vervelen!

Star Wars Jedi: Fallen Order

Ook bij de nieuwste Star Wars-game barst er een intern lichtzwaardgevecht los. Op welke leeftijd gaan we met z’n allen eindelijk uit die ‘zoemende lasersabels zijn cool’-fase groeien? Misschien wel nooit. Disney heeft ons entertainmentplan voor de komende maanden stiekem al lang uitgestippeld. Hoe snel had jij je kaartjes voor de nieuwe film besproken? Je bent vatbaarder voor die ‘Jedi mind tricks’ dan je gehoopt had!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.