Pijnlijk: Stotterende Edwin van der Sar loopt volledig vast na vraag over ontslag Ajax

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Edwin van der Sar moet over zijn toekomst na gaan denken nu blijkt dat hij ook deels schuldig is in de grote rel rondom Marc Overmars…

De afgelopen week is Ajax veel in het nieuws gekomen rondom het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars. De ex-technisch directeur zou vieze foto’s hebben gestuurd naar verschillende vrouwelijke werknemers van de voetbalclub. Ajax-directeur Edwin van der Sar reageerde tijdens een interview met Hans Kraay Jr. op deze gebeurtenissen. Hij heeft deze dagen ook zeker nagedacht over zijn eigen positie.

Lees ook: Chaos: Ajax-coach Erik ten Hag volgt Marc Overmars richting uitgang na rel rondom vieze foto’s 

Van der Sar speelt slachtoffer

Zo beweerde de stotteraar dat hij pas 10 dagen afwist van deze beschuldigingen richting Overmars. En dat hij al die jaren niet afwist van zijn grensoverschrijdende handlanger. Echter lijkt Edwin de slachtofferrol op zich te nemen. Hij benoemd dat hij een ”erg zware tijd” achter de rug heeft, en dat hij er over na heeft gedacht om te stoppen met zijn functie binnen Ajax. Bij de kijkers valt dit interview in het verkeerde keelgat, Edwin komt volgens de kijkers ‘zenuwachtig’ over en stottert zich een ongeluk. ”Wat een waardeloze vertoning van van der Sar”, ”Staat gewoon glashard te liegen, dat zie je aan alles”.

Betekent dit het einde voor Edwin van der Sar?

Duidelijk is dus dat de zichtbaar zenuwachtige Edwin nagedacht heeft over opstappen. Deze hele situatie verbetert niet bepaald zijn imago als directeur. Wist Edwin al langer van het gedrag van Overmars? Wilde hij zijn collega en vriend in bescherming nemen? Van der Sar gaat een moeilijke tijd tegemoet, waarin hij moet zien zijn imago te verbeteren. Hij is er niet bepaald geloofwaardiger op geworden na het zenuwslopende interview met Hans Kraay Jr.

Hoe nu verder met Ajax?

Ajax lijkt niet te leiden onder de schandalen van de afgelopen tijd. Zo wonnen ze 5-0 van Fc Twente en verdedigen ze nog altijd hun koppositie in de Eredivisie. Ook in de Champions League gaat de club uit Amsterdam lekker. Ze staan in de achtste finale, waar ze Benfica zullen treffen. Alles loopt op rolletjes dus, behalve in het bestuur. Blijft het hierbij, of zal er binnenkort nog meer informatie vrijkomen rondom Ajax? Wellicht is dit het einde van het goede imago van de voetbalclub. Zullen ze nu naast hun recordaantal kampioenschappen voortaan ook bekend staan als een voetbalclub met viezeriken in het bestuur?

Grensoverschrijdend gedrag

De afgelopen tijd is er niet alleen nieuws naar buiten gekomen over grensoverschrijdend gedrag bij Ajax, maar er komt steeds meer sappige informatie boven water. Zo zagen we eerder in de langverwachte aflevering van het programma genaamd ‘BOOS’ van Tim Hofman, dat er ook vreemde dingen zich afspeelde omtrent The Voice of Holland. Zo werden ook Marco Borsato en Ali B aan de schandpaal genageld. Overmars is dus niet de eerste, en wie weet wie er meer nog volgen, uit de mediawereld. Slachtoffers melden zich steeds meer, met verhalen over dat ze nare ervaringen met bn’ers of collega’s hebben meegemaakt.

Edwin uitgelachen bij VI Vandaag

Het drama rondom Ajax is al breed besproken bij praatprogramma VI Vandaag, maar het bovenstaande interview zorgt voor nog meer gespreksstof. Edwin van der Sar is in het verleden al meerdere malen afgeslacht door René van der Gijp en Johan Derksen vanwege zijn ongemakkelijke interviews. Aan tafel bij VI Vandaag wordt altijd erg van dit soort momenten genoten; het is gieren bij de twee zodra een interview niet soepel verloopt. Je zou toch denken dat Edwin inmiddels een mediacursusje gevolgd zou hebben…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Enzo Knol geeft half miljoen uit aan ‘smerige’ nieuwe auto (video)

YouTuber Enzo Knol heeft zichzelf getrakteerd op een indrukwekkende...

Olcay Gulsen laat monden wijd openvallen met gescheurde jurk op onhandige plek (foto’s)

Op het Cannes Filmfestival heeft Olcay Gulsen alle ogen op zich gericht met haar gedurfde outfit. Dit moet je echt even zien!

Emma Heesters schokt fans met foto van transformatie: ‘Heb jij helemaal niet nodig’

Emma Heesters is een nieuwe weg ingeslagen. De zangeres wil namelijk nog veel fitter worden. Haar fans vinden het niet nodig en maken zich zorgen.