Opgelet: sprintsensatie Femke Bol (21) komt eraan

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We barsten van het atletiektalent in Nederland, maar deze jonge blondine spant de kroon. Wat Femke Bol ook doet, ze trekt de aandacht naar zich toe!

Ze kwam in 2019, toen ze net klaar was met haar zegereeks bij de junioren, het profcircuit binnen denderen. Femke Bol liet haar concurrentes meteen weten dat er een nieuwe sprintsensatie is opgestaan en dat ze voortaan maar rekening met haar moeten houden. Dat deed ze natuurlijk niet met woorden, maar met haar lange benen! De 21-jarige Femke is namelijk de bescheidenheid zelve. Toch mag dit knappe, nuchtere koppie soms best even stilstaan bij en genieten van de bewondering die ze oogst!

Lees ook: Lieke Klaver breekt alle records!

Recordjager Femke Bol verbetert zichzelf

Femke Bol kwam samen met Lieke Klaver als ‘nieuwe lichting’ op binnen de 400 meter sprint. Ze blijven beiden hun persoonlijke records verbeteren – een teken van grote potentie – maar één van hen verbetert daarmee ook al regrelmatig Nederlandse records! Femke Bol heeft in de afgelopen maanden maar liefst vier keer het NR op de 400 meter sprint verbeterd. Ze deed dat voor het eerst in Wenen, en voor het laatst in Apeldoorn waar ze ook meteen Nederlands Kampioen indoor op deze afstand werd.

Femke breekt ‘per ongeluk’ records

Bij zo’n piepjonge leeftijd hoort natuurlijk een flinke dosis onbevangenheid. In interviews is Femke Bol verschrikkelijk nuchter en lijkt ze zich soms bijna onbewust van haar talent. Dat ze in Apeldoorn wéér een Nederlands record liep kwam dan ook als een soort verrassing voor de blondine: “Het overweldigt me een beetje. Ik voelde me wat moe.” Ze had er bovendien net een lange reis vanuit Polen opzitten. Het NK in Apeldoorn zou een soort klaarstoomtoernooitje zijn voor het veel belangrijkere EK later dit jaar. Zelfs als het hoofd er dus niet helemaal bij is breekt dat lijf op de automatische piloot nog records. Dat heet talent!

Vriendschap met Lieke Klaver

We noemden haar al eerder: Lieke Klaver. Femke Bol is een jaartje jonger dan haar net zo blonde concullega, wat dus betekent dat ze ongeveer tegelijk het wereldtoneel betreden qua sprintprestaties. Dat Femke vaker wint dan Lieke schaadt hun vriendschap gelukkig niet. Het is voor de kijker alleen maar schitterend om te zien hoe deze twee Nederlandse jonge vrouwen zij aan zij hun atletiekdroom leven. Dat vindt Femke bovendien alleen maar handig: “Dat je niet in je eentje hoeft te denken: oh, wat overkomt me allemaal? Dat je ervaringen kunt delen in hoe met alles om te gaan,” zegt ze in een interview met Trouw over de wisselwerking tussen Lieke Klaver en zijzelf.

Samen naar de Olympische Spelen

Het allermooiste uitje moet nog komen: de Olympische Spelen in Tokio. Femke Bol heeft de Olympische limiet al gelopen, maar ook haar vriendin Lieke Klaver mag sinds haar sterke optreden in Apeldoorn, waar ze ook de limiet liep, dromen van het hoogste podium. Die gaan dus sowieso een hotelkamer delen in de Olympic Village in Japan!

Femke Bol is ook hordeloper

Staar je niet blind op die 400 meter sprint-afstand. Femke Bol kan meer dan alleen heel hard rennen. Ze heeft namelijk ook een flinke bak talent voor het onderdeel hordelopen! Schrik niet: Femke Bol zaagt niet aan de stoelpoten van die andere Nederlandse lieveling in het hordelopen, Nadine Visser. Femke blinkt namelijk net als bij de sprint zonder hekjes uit op de wat langere afstanden. Nadine Visser wint haar wedstrijden op de kortste sprintafstanden. Deze twee kunnen dus prima naast elkaar schitteren!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Maan de Steenwinkel heeft met nieuwe stijl minder luisteraars, maar draagt ook veel minder kleding (foto’s)

Maan de Steenwinkel heeft pas haar nieuwe nummer en muziekstijl uitgebracht. Hier pakt ze helaas minder luisteraars op, dus draagt ze ook maar minder kleding op haar foto's!

Schaatssters Joy Beune, Pien Hersman, Robin Groot en Michelle de Jong poseren op strand in zomerse outfitjes (foto’s!)

Schaatssters Joy, Pien, Robin en Michelle laten zien waarom ze de mooiste schaatssters van Nederland zijn. 

Bram Krikke bevoelt andere man tijdens beschamende vertoning EK Voetbal (foto!)

Bram Krikke heeft genoeg van de beschamende vertoning op het EK Voetbal, dus gaat aan een andere man lopen voelen. Dit wil je niet missen!