Nu in de bioscoop: Schitterende docu over Diego Maradona

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Diego Maradona documentaire

Waarom je deze film, voetballiefhebber of niet, absoluut moet zien…

Het heeft even geduurd, maar eindelijk draait hij nu ook in de Nederlandse bioscopen: de onwerkelijke documentaire over het leven van voetballer Diego Maradona. Wie hem in zijn topjaren niet meegemaakt heeft, zal versteld staan van de manier waarop deze levende legende functioneerde. Asif Kapadia, die ook documentaires maakte over Amy Winehouse en Ayrton Senna, dook in de duistere kant van het leven en de carrière van de Argentijnse voetbalheld, en vond een goudmijn aan nooit eerder vertoonde beelden, opvallende verhalen en schitterende anecdotes.

‘Diego’ vs. ‘Maradona’

Het mooiste is misschien nog wel dat Diego zelf volledig achter het maken van de docu staat, en zowel in woord als daad ondersteuning gaf aan regisseur Kapadia. Zelfs als het over zijn meest donkere tijden ging. Wie herinnert zich nog het dopingschandaal op het WK 1994? Of zijn tijd in Napels, waar hij levensgevaarlijke connecties met de mafia had? Ook zijn meerdere verslavingen komen natuurlijk aan bod.

Vrienden en familie hebben het in de film over ‘Diego’, de lieve jongen uit Buenos Aires die verschrikkelijk van voetbal houdt, en ‘Maradona’, het figuur waar hij door alle aandacht en foute invloeden in veranderde. Een betoverend verhaal, óók voor de niet-voetballiefhebbers!

Laatste nieuws

Video: Antoinette de Jong kan niet van collega in strak broekje afblijven

De prachtige Antoinette de Jong heeft het maar druk met haar schaatscarrière, maar in deze video blijkt ze toch soms nog best afgeleid te zijn op de baan.

Doutzen Kroes is bijna onherkenbaar op nieuwe foto

Doutzen Kroes deelt na enige tijd weer een foto van zichzelf. Al moesten de meeste volgers van de blondine wel even twee keer kijken of het wel écht Doutzen was..

Foto: Amy Vol laat fans watertanden met spannend pakje

Amy Vol verrast haar hongerige volgers met een spannend kiekje. De zangeres trekt een gewaagde outfit aan, en toont deze trots in de spiegel...

Gerelateerde berichten