Nu in de bioscoop: Schitterende docu over Diego Maradona

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Diego Maradona documentaire

Waarom je deze film, voetballiefhebber of niet, absoluut moet zien…

Het heeft even geduurd, maar eindelijk draait hij nu ook in de Nederlandse bioscopen: de onwerkelijke documentaire over het leven van voetballer Diego Maradona. Wie hem in zijn topjaren niet meegemaakt heeft, zal versteld staan van de manier waarop deze levende legende functioneerde. Asif Kapadia, die ook documentaires maakte over Amy Winehouse en Ayrton Senna, dook in de duistere kant van het leven en de carrière van de Argentijnse voetbalheld, en vond een goudmijn aan nooit eerder vertoonde beelden, opvallende verhalen en schitterende anecdotes.

‘Diego’ vs. ‘Maradona’

Het mooiste is misschien nog wel dat Diego zelf volledig achter het maken van de docu staat, en zowel in woord als daad ondersteuning gaf aan regisseur Kapadia. Zelfs als het over zijn meest donkere tijden ging. Wie herinnert zich nog het dopingschandaal op het WK 1994? Of zijn tijd in Napels, waar hij levensgevaarlijke connecties met de mafia had? Ook zijn meerdere verslavingen komen natuurlijk aan bod.

Vrienden en familie hebben het in de film over ‘Diego’, de lieve jongen uit Buenos Aires die verschrikkelijk van voetbal houdt, en ‘Maradona’, het figuur waar hij door alle aandacht en foute invloeden in veranderde. Een betoverend verhaal, óók voor de niet-voetballiefhebbers!

Laatste nieuws

Foto: Yvonne Coldeweijer zet zichzelf in spotlight met superstrak shirtje

Yvonne Coldeweijer heeft weer eens iets gepost, maar deze keer niet over een bekend persoon. Nee, deze keer zet ze zichzelf in de schijnwerpers.

Video: Maan de Steenwinkel doet lekker dansje in nieuwe clip ‘Naar de Maan’

Maan danst er lekker wild op los. Dat moet ook wel, want ze wil van haar nieuwste videoclip wel een hit maken natuurlijk!

Foto: Chantal Janzen wordt in achterkant geknepen

Chantal Janzen deelde onlangs hét geheim voor een betere look. Al kwamen hier wel wat complicaties bij kijken..

Gerelateerde berichten