Nu in de bioscoop: Schitterende docu over Diego Maradona

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Diego Maradona documentaire

Waarom je deze film, voetballiefhebber of niet, absoluut moet zien…

Het heeft even geduurd, maar eindelijk draait hij nu ook in de Nederlandse bioscopen: de onwerkelijke documentaire over het leven van voetballer Diego Maradona. Wie hem in zijn topjaren niet meegemaakt heeft, zal versteld staan van de manier waarop deze levende legende functioneerde. Asif Kapadia, die ook documentaires maakte over Amy Winehouse en Ayrton Senna, dook in de duistere kant van het leven en de carrière van de Argentijnse voetbalheld, en vond een goudmijn aan nooit eerder vertoonde beelden, opvallende verhalen en schitterende anecdotes.

‘Diego’ vs. ‘Maradona’

Het mooiste is misschien nog wel dat Diego zelf volledig achter het maken van de docu staat, en zowel in woord als daad ondersteuning gaf aan regisseur Kapadia. Zelfs als het over zijn meest donkere tijden ging. Wie herinnert zich nog het dopingschandaal op het WK 1994? Of zijn tijd in Napels, waar hij levensgevaarlijke connecties met de mafia had? Ook zijn meerdere verslavingen komen natuurlijk aan bod.

Vrienden en familie hebben het in de film over ‘Diego’, de lieve jongen uit Buenos Aires die verschrikkelijk van voetbal houdt, en ‘Maradona’, het figuur waar hij door alle aandacht en foute invloeden in veranderde. Een betoverend verhaal, óók voor de niet-voetballiefhebbers!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Jutta Leerdam huilt uit bij Jake Paul tijdens bloedheet tripje

Jutta Leerdam heeft het maar zwaar. De blondine is na het verlies in Calgary gelijk naar Puerto Rico gevlogen. 

Foto: Chantal Janzen krijgt extreem brutale vraag van volger na ijskoud bad

Chantal Janzen reageert op een nogal vreemde vraag van een van haar volgers en dat werd zeer bijzonder. Lezen we dit wel goed?

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden...