NOS-analist Leonne Stentler valt op bij EK voetbal

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wedstrijden kijken tijdens het EK voetbal is eigenlijk maar de helft van de pret. De voor-, tussen- en nabeschouwing is net zo belangrijk! Leonne Stentler gaat deze voor je verzorgen bij de NOS. Wie is deze 35-jarige analist?

Wie wekelijks NOS Studio Voetbal kijkt zal haar al een aantal keer voorbij hebben zien komen, maar voor de casual kijker is Leonne Stentler absoluut een nieuw gezicht. De 35-jarige ex-voetballer is één van de eerste ‘fulltime’ vrouwelijke voetbalanalisten. Als ze niet bij de NOS en studio sport aan de slag kan, staat ze voor ESPN langs de velden met Fresia Cousiño Arias wedstrijden van het vrouwenvoetbal te analyseren.

Lees ook: Fresia Cousiño Arias krijgt ondeugend briefje van Hans Kraay Jr.

Analist Leonne Stentler doet EK bij NOS

Deze zomer heeft Leonne Stentler een schitterend baantje te pakken! Ze mag namelijk het EK voetbal analyseren bij de NOS. In het vaste team van EK-analisten bij de NOS valt haar naam flink op. Ze wordt namelijk in één adem genoemd met Wesley Sneijder, Nigel de Jong en niemand minder dan Marco van Basten! Leonne heeft bij Studio Voetbal al meerdere malen bewezen heel aardig mee te kunnen praten met de ‘mannen’, dus leek de stap naar het hoogste Europese podium een logische voor de NOS.

Johan Derksen kritisch op Leonne Stentler

Dat Leonne Stentler er al echt ‘bij hoort’ werd bewezen toen Johan Derksen zijn ongezouten mening gaf over haar analyses. Derksen geeft regelmatig af op Leonnes NOS-collega’s Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen, maar de 35-jarige voormalig voetbalster kon er wat hem betreft ook helemaal niks van. “Dat er per se een vrouw aan tafel moet zitten is modieus geneuzel. Als een vrouw wat zinnigs te melden heeft, heb ik daar geen problemen mee, maar er was thuis waarschijnlijk nog een afwasje te doen.” Daar had Leonne, die gezien haar voetbalverleden geen onbekende is met kantinepraat en kleedkamerplagerijtjes, meteen een mooi antwoord op. Onderstaande Instagram foto was een uitstekende comeback!

Leonne Stentler en haar partner op Instagram

Dat Leonne Stentler voor veel mensen een onbekend gezicht is op tv, wil niet zeggen dat ze pas komt kijken in de voetbalwereld. Integendeel: de 35-jarige heeft een mooie carrière op het grasveld achter de rug. Zo speelde ze jaren bij ADO Den Haag en Ajax in de Eredivisie, en speelde ze ook 17 keer mee met de Oranje Leeuwinnen. Tegenwoordig is Leonne dus vooral op tv te zien, maar ook op Instagram is ze ontzettend actief. Op de Insta van Leonne Stentler zien we dat ze een partner heeft! Shannice Wilner is de vriendin van Leonne Stentler. Ze zijn al jaren een stel, en wonen inmiddels samen in Amsterdam. De twee poseren regelmatig voor een foto op Instagram!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!