Nieuwe rage onder Twitch ‘gamer girls’: Oorlebberen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het internet zit vol met nieuwe, rare trends die bijna te vreemd zijn om waar te zijn. En dit is de nieuwste: Oorlebberen op Twitch!

Ja, je hoort het goed, oorlebberen. Voor wie het zich af vraagt: Twitch is inderdaad dat online platform waar mensen streams van zichzelf uitzenden terwijl ze aan het gamen zijn. Maar hoe ga je van een spelletje spelen achter je pc, naar met je tong aan iemands oor zitten? Nou, die trend zat er al even aan te komen. Twitch wordt namelijk met de dag vreemder en vreemder. Voorloper van de trend is streamer Indiefoxx.

Lees ook: Mars robot Perseverance stuurt stoere beelden

De truc van het algoritme

Twitch, net als YouTube, gebruikt een altijd veranderend algoritme voor het verhogen van abonnees en volgers. Wat vandaag populair is, kan morgen oud nieuws zijn en het is erg lastig te voorspellen wat the next big thing gaat worden. Toch zijn er een aantal zaken die altijd goed scoren, als je een beetje de grens opzoekt van wat wel en niet mag op Twitch. De afgelopen twee jaar waren meiden in bikini extreem populair op Twitch, en met goede reden. Alleen was dat eigenlijk tegen Twitch zijn eigen regels, die te expliciete content verbieden.

Het begon allemaal met de hot tub streams

De populariteit van hot tub streams was een controversieel onderwerp eerder in 2021. Tijdens de streams trokken de meiden op camera kleding uit, tot ze in hun bikini over bleven. Zo haalde ze meer kijkers binnen en kanalen die zich aan de hot tub streams waagden zagen hun kijkersaantallen en volgers enorm groeien. Andere streamers ergerden zich enorm aan het fenomeen en vroegen Twitch er iets aan te doen. Het ging in tegen hun eigen regels namelijk. En Twitch deed ook iets, alleen niet wat je zou verwachten. Ze besloten om een nieuwe categorie te maken op de site met de naam “stranden en zwembaden”. Twitch trok zijn handen af van de hele discussie en keek stilletjes toe, terwijl traffic op de site groeide. Sommige streamers besloten om de trend een beetje belachelijk te maken, zoals Pokimane, een van de populairste streamers van het moment. Zij deed een hot tub stream, maar dan als pool party, met haar beste vrienden en al hun kleren nog aan.

De groei van ASMR

Nu de meeste streamers doorhadden dat er niet meer op hun inhoud gelet werd, was het hek van de dam. In de afgelopen maanden werd de focus op ASMR steeds groter en aangezien Twitch al had aangegeven niet op inhoud te controleren, werd die inhoud steeds suggestiever. Sommige van de grootste sterren van Twitch zijn opeens heel met hun microfoons voor duizenden fans tegelijk. Een beetje tongue on mic action lijkt de nieuwe standaard te zijn tijdens het streamen. De trend ontstond in de afgelopen weken, en is populair gemaakt door sterren als Indiefoxx.

Het kan nog gekker: Badwater kopen.

Het kan allemaal nog veel gekker. Een van de sterren op het platform, Belle Delphine, bekend van haar nogal expliciete content op zowel Twitch, Instagram en YouTube, besloot om twee jaar terug haar eigen badwater te verkopen en via YouTube en Instagram te promoten. Natuurlijk leverde dat veel controversie op, maar het maakte wel een ding heel duidelijk: Er is overal een markt voor. Dus of je het nu acceptabel vindt of niet, het feit is dat er met de komst van YouTube en Twitch steeds meer manieren gevonden worden om geld te kunnen verdienen. En de ene manier is vaak nog gekker dan de ander.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!