Nieuwe auto kopen? Hier moet je op letten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Heeft jouw huidige auto zijn beste tijd gehad? Wacht dan niet te lang met het kopen van een nieuwe. Wanneer je tijdig een nieuwe auto koopt, verklein je de kans dat je stil komt te staan langs de kant van de weg. Omdat een nieuwe auto veel geld kost, gaan veel mensen niet over één nacht ijs bij de aankoop. Verstandig, want je wilt er de komende jaren mee vooruit kunnen. Toch blijven veel mensen het kopen van een nieuwe auto lastig vinden. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe auto.

Nieuw of tweedehands?


Auto’s zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Dit maakt het er niet makkelijker op om een nieuwe auto te vinden. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je filteren in het aanbod. Bepaal hiervoor eerst eens of je een nieuwe of een tweedehands auto wilt kopen. Veel mensen geven de voorkeur aan een nieuw auto. Het is inderdaad prettig als je de eerste eigenaar bent, maar dit brengt ook een groot nadeel met zich mee. Een nieuwe auto kost je namelijk meer dan een tweedehandse.

Vergeet jouw auto niet te verzekeren


Als je jouw droomauto gevonden hebt, raden wij je aan niet te lang te wachten met de aankoop. Doe je dit wel? Dan loop je het risico dat een ander er met het voertuig vandoor gaat. Wanneer je een auto koopt, doe je er goed aan deze direct te verzekeren. Zonder verzekering mag je er de openbare weg namelijk niet mee op. Op het gebied van auto verzekeringen heb je verschillende mogelijkheden. Om jou een handje te helpen, zetten we hier de verschillende dekkingen op een rijtje:

– Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Iedereen die met een auto de openbare weg op wil, moet deze verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Een wa verzekering auto dekt de schade die jij met jouw auto aanricht aan (spullen van) anderen.

– WA + Beperkt Casco
De dekking WA + Beperkt Casco vergoedt niet alleen schade die je met jouw auto aanricht aan (spullen van) anderen. Ook schade die door diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en natuur, ruitschade en een botsing met een loslopend dier aan jouw auto ontstaat, wordt vergoed.

– WA + Volledig Casco (allrisk)
Wie voor de meest uitgebreide dekking kiest, is verzekerd voor de bovenstaande zaken. Daarnaast valt een aanrijding of botsing ook binnen de dekking van deze verzekering, evenals vandalisme.

Neem de leeftijd van jouw auto als uitgangspunt


Vind je het lastig om de beste autoverzekering te kiezen? Neem de leeftijd van jouw auto dan als uitgangspunt. Wanneer je een gloednieuwe auto koopt, kun je het beste een allrisk verzekering afsluiten. Deze verzekering wordt het meest gekozen voor auto’s jonger dan 6 jaar. Bij auto’s van 6 tot 10 jaar kiest men vaak voor WA + Beperkt Casco en bij auto’s ouder dan 10 jaar alleen voor WA.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!

Jessie Jazz Vuijk prikt dwars door haar nieuwe spierwitte topje heen (video!)

Jessie Jazz Vuijk laat haar parels helemaal zien in doorzichtbare topje. Zelfs zo goed dat ze door het topje heen prikt!

Schaatsster Joy Beune deelt foto van heerlijk kwartetje met bloedmooie teamgenotes

Joy Beune deelt een foto van een heerlijk kwartetje met haar andere bloedmooie schaatsteamgenotes. Dit wil je niet missen!