ZIEN: Nieuwe achtbaan Walibi breekt snelheidsrecord

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Houd je van snel? Dan heb je geluk! Walibi Belgium lanceert in 2021 hun nieuwste achtbaan, de Kondaa. En het wordt de langste en snelste achtbaan in de gehele Benelux.

Het is een slecht jaar geweest voor fans van achtbanen. Door de coronacrisis hebben pretparken hun deuren moeten sluiten. Gelukkig kan je, zodra de pretparken weer open mogen, genieten van de snelste en langste achtbaan in heel de Benelux. Met de Kondaa heeft Walibi Belgium een echte thrill ride in huis gehaald.

Een monster van een achtbaan

Vijftig meter hoog en meer dan een kilometer lang. Daarmee is deze monsterachtbaan een gevaarte waar je u tegen zegt. Een ritje duurt zeker 90 seconden. In de drop haalt deze achtbaan een snelheid van ruim 113 kilometer per uur. De G-krachten zullen je bijna door je stoel heen drukken.

The stuff of legends

Met twee treinen waar 24 mensen in passen, kunnen er meer dan duizend mensen per uur deze machine doorstaan. Wel zal je eerst de eeuwenlange rij moeten overleven, want deze achtbaan gaat populair worden. Gelukkig wordt de spanning erin gehouden, want voor je aan boord klimt krijg je de mysterieuze geschiedenis mee van de Kondaa.

https://www.youtube.com/watch?v=yzgUHkTh60g&feature=emb_logo

Zoals elke goede achtbaan dat heeft, moet er in de wachtrij ook wat te beleven zijn. Het verhaal achter de Kondaa? Vijfduizend jaar geleden kwam het reusachtige slangenmonster Kondaa uit het binnenste van de aarde om Afrikaanse dorpen en hun inheemse stammen te terroriseren. De megacoaster opent in 2021 in een nieuw, Afrikaans themagebied naast Exotic World.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Boerin Annemiek Koekoek draagt onmogelijke outfit in bloedhete zon

Boerin Annemiek maakt het zichzelf niet makkelijk met het warme weer. Zo draagt Annemiek een veel te warme outfit voor deze temperaturen. De boerin kan beter wat kleren uitdoen om af te koelen..

Foto: Presentatrice Holly Mae Brood ziet wazig tijdens opnames Love Island

Holly Mae Brood heeft het maar druk met haar werk. Je zou denken dat de Love Island-presentatrice zich heel goed moet focussen als de camera op haar gericht staat. Deze foto's bewijzen het tegendeel!

Video: Romy Monteiro slaapt niet meer thuis na aanvaring met insluiper

Romy Monteiro heeft een erg zware avond gehad! De zangeres kreeg de schrik van haar leven toen ze haar slaapkamer binnenliep. Het is zo erg dat Romy niet meer thuis durft te slapen...