ZIEN: Nieuwe achtbaan Walibi breekt snelheidsrecord

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Houd je van snel? Dan heb je geluk! Walibi Belgium lanceert in 2021 hun nieuwste achtbaan, de Kondaa. En het wordt de langste en snelste achtbaan in de gehele Benelux.

Het is een slecht jaar geweest voor fans van achtbanen. Door de coronacrisis hebben pretparken hun deuren moeten sluiten. Gelukkig kan je, zodra de pretparken weer open mogen, genieten van de snelste en langste achtbaan in heel de Benelux. Met de Kondaa heeft Walibi Belgium een echte thrill ride in huis gehaald.

Een monster van een achtbaan

Vijftig meter hoog en meer dan een kilometer lang. Daarmee is deze monsterachtbaan een gevaarte waar je u tegen zegt. Een ritje duurt zeker 90 seconden. In de drop haalt deze achtbaan een snelheid van ruim 113 kilometer per uur. De G-krachten zullen je bijna door je stoel heen drukken.

The stuff of legends

Met twee treinen waar 24 mensen in passen, kunnen er meer dan duizend mensen per uur deze machine doorstaan. Wel zal je eerst de eeuwenlange rij moeten overleven, want deze achtbaan gaat populair worden. Gelukkig wordt de spanning erin gehouden, want voor je aan boord klimt krijg je de mysterieuze geschiedenis mee van de Kondaa.

https://www.youtube.com/watch?v=yzgUHkTh60g&feature=emb_logo

Zoals elke goede achtbaan dat heeft, moet er in de wachtrij ook wat te beleven zijn. Het verhaal achter de Kondaa? Vijfduizend jaar geleden kwam het reusachtige slangenmonster Kondaa uit het binnenste van de aarde om Afrikaanse dorpen en hun inheemse stammen te terroriseren. De megacoaster opent in 2021 in een nieuw, Afrikaans themagebied naast Exotic World.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Noa van der Bij maakt niet alleen vriend Cody Gakpo blij met foto in superstrak topje

De knappe vriendin van Cody Gakpo, Noa van der Bij, weet wel hoe ze haar vriend en haar volgers gelukkig moet houden met deze mooie foto. 

AnneKee Molenaar deelt zeer zeldzame foto van zichzelf als 18-jarige

Sinds het moment Matthijs de Light populairder werd, kwamen we ook steeds meer te weten over zijn vriendin. AnneKee Molenaar werkte echter al aan de weg als model voordat ze bij het voetbalpubliek écht bekend werd. Van die tijd voordat wij haar allemaal kende deelt ze nu een bijzondere en zeker zeldzame foto. 

Wow: Sylvana IJsselmuiden brengt hoofd van volgers op hol met heerlijke foto

Sylvana IJsselmuiden heeft een heerlijk mysterieuze foto geplaatst en laat haar volgers helemaal op hol slaan met wilde gedachtes.