Nieuw op Netflix: De Original serie Sweet Tooth

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Fans van post apocalyptische werelden en een geode portie fantasy, kunnen nu opgelucht adem halen met de komst van de nieuwe Netflix Original Sweet Tooth. 

Sinds 4 Juni is de serie Sweet Tooth uit op Netflix en fans zijn nu al door het dolle heen. De serie, die geproduceerd wordt door niemand minder dan Iron Man, Robert Downey Jr., produceert de serie. Daarmee is Sweeth Tooth in goede handen. Een nieuwe toevoeging aan je Netflix lijst, die je de komende weken even goed kan gaan bingen vanaf je luie bank.

Lees ook: Netflix komt met tweede seizoen Ragnarok
Een nieuwe toevoeging op Netflix

Sweet Tooth is dus de nieuwste toevoeging aan het grote assortiment films en series dat Netlfix te bieden heeft. En het is gelijk een hit. Hoewel de serie een stuk minder grimmig is dan de stripboeken waar het verhaal op gebaseerd is doet het toch het origineel recht aan. Het helpt ook wel dat de schrijver van de stripboekenreeks, Jeff Lemire, nauw betrokken is bij het maken van de serie. De serie balanceert een beetje tussen een survival serie en een lichthartig sprookje. En daarmee is het iets wat nog niet vaak vertoond is op Netflix.

Half-mensen?

Waar gaat de serie eigenlijk over? Nou, over een jongetje genaamd Gus, een hybride. Hij is half mens en half hert. In de serie is er tien jaar voor het begin van de serie een uitbraak van een mysterieus virus geweest. Er worden opeens allemaal vreemde wezens gebeuren, die kruisingen zijn tussen mensen en dieren. De jonge Gus moet samen met zijn beschermengel Tommy op zoek naar een veilig onderkomen in een wereld vol met gevaar,
Een zoetsappige versie van Zombieland

De serie doet daarmee denken aan een andere post apocalyptische reeks, namelijk Zombieland. Waar Zombieland vooral inzet op de humor en de wrede actie, is Sweet Tooth wat zoetsappiger, waardoor je de serie straks ook gewoon met je kinderen kan gaan kijken. Wel hebben beide verhalen iets met elkaar gemeen: Een groep van vreemdelingen die eigenlijk niet zo goed bij elkaar passen, moeten zien te overleven in een grimmige wereld die niet meer lijkt op wat ze gewend zijn. Nu nog hopen dat Bill Murray ergens in de serie opduikt, dan is de vergelijking compleet.

Een spannende trailer

De trailer geeft een hoop weg al van het plot en Gus’ plan om naar Colorado te trekken zodat hij een safehaven kan vinden voor kinderen zoals hij. Zoals je ziet is het acteerwerk in de serie erg goed en zijn de effecten best mooi en realistisch gemaakt. Er valt dus weinig te klagen over de nieuwe Netflix Original. De serie staat inmiddels online op Netflix, dus je kan vanavond nog beginnen aan Sweet Tooth. Schiet wel op, want iedereen wilt zo snel mogelijk de serie af hebben, zo leuk is die.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Lieke Martens geniet intens van voetbalpensioen: voetbalster poseert in luchtig topje tijdens vakantie

Lieke Martens is heerlijk aan het genieten van een welverdiende vakantie na haar voetbalpensioen. En dat doet ze in stijl!

Davina Michelle laat de boel flink schudden in achtertuintje (video!)

Davina Michelle laat maar weer eens goed zien waarom ze een van de meest geliefde artiesten van Nederland is met deze video!

Jake Paul mag zichzelf gelukkig man noemen bij foto van Jutta Leerdam in ‘doorzichtig’ jurkje (foto’s!)

Jutta Leerdam loopt Jake Paul weer helemaal lekker te maken met een outfit waar iedereen van zou smelten. De Amerikaanse YouTuber en bokser moet er dan ook wel op reageren.