Niet weer: Ajax-trainer Winston Bogarde traumatiseerde vrouw met foto’s en gedrag

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Waar eerder al het nieuws naar buiten kwam van het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars, lijkt er nóg iemand bij Ajax met grensoverschrijdend bezig te zijn.

Het zou gaan om Winston Bogarde, oud-profvoetballer en nu assistent-trainer bij Ajax. Hij wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, hetzelfde als zijn collega Marc Overmars. Hij zou zich niet respectvol en op verbaal agressieve wijze gedragen hebben tegenover een vrouw. Ook zouden er appjes en foto’s en filmmateriaal onderzocht worden. Eén vrouw heeft een klacht ingediend tegen de assistent-trainer, tot nu toe. Het zou gaan om de periode augustus 2019 tot september 2020. Ajax was al langer op de hoogte van deze klachten richting Winston, maar besloten er niks mee te doen. Ze noemde het een ‘privékwestie’, aangezien de vrouw niet in dienst is bij Ajax. Volgens NRC heeft ze wel psychische schade opgelopen, er zou PTSS bij haar zijn vastgesteld (Posttraumatische stressstoornis). Het gaat dus om een serieuze aanklacht, richting Winston Bogarde. Komt er nog meer naar buiten, of gaat Ajax erin slagen om dit bommetje binnenboord te houden?

Eerdere schandalen bij Ajax: Marc Overmars

Eerder kwam er al naar buiten dat directeur voetbalzaken Marc Overmars grensoverschrijdend gedrag had laten zien richting zijn vrouwelijke collega’s. Zo zou hij foto’s van zijn doelpaal gestuurd hebben en vieze berichtjes naar verschillende vrouwelijke medewerkers binnen Ajax. Overmars is per direct opgestapt van de club en zegt zich diep te schamen. En terecht, want zoiets blijft je je hele leven achtervolgen. Na het schandaal van Overmars gingen mensen de Amsterdamse voetbalclub wantrouwen, zou er nog meer plaatsvinden? Het antwoord is dus ja, de volgende is Winston Bogarde.

De carrière van Winston Bogarde

Winston Bogarde was een oud-voetballer die voor verschillende topclubs heeft gevoetbald. Hij stond voornamelijk in het veld als centrale verdediger, maar begon zijn carrière als aanvaller. Zijn bijnaam was de ‘Boogie Man’. Hij heeft voor verschillende topclubs zoals Ajax, Ac Milan, Fc Barcelona en Chelsea gespeeld. Geen verkeerde carrière, als je het zo bekijkt. Later is Bogarde assistent geworden bij Jong Ajax, en vanaf 2020 in het huidige eerste elftal van Ajax, als handlanger van hoofdcoach Erik ten Hag.

Betekenen deze klachten het einde voor de langdurende carrière van Winston Bogarde, of komt hij ermee weg en blijft deze informatie bij een privékwestie? Één ding is duidelijk, het gaat allemaal niet zo soepel daar in het bestuur van Ajax.

VI Vandaag kan weer losbranden

Ook voor de mannen van VI Vandaag is dit nieuws niet onopgemerkt gebleven. Johan Derksen en Rene van der Gijp weten altijd de kijker wel te vermaken met hun grappige en soms wat ongepaste uitspraken. Zo reageerde zo dus ook op het nieuws van huidig assistent-trainer Winston Bogarde. Wilfred Genee bracht het ter sprake tijdens de nieuwe uitzending van VI Vandaag. ”Er moesten appjes, foto’s en filmmateriaal onderzocht worden”. De mannen reageren, hoe we ze kennen; ”Als er beeldmateriaal is, zal die dame wel geschrokken zijn”, zegt Johan Derksen. ”Heeft hij een film gemaakt?” zeggen de mannen lachend. Dit nieuws is natuurlijk voer voor de mannen van het programma en gaan heel lekker op dit soort nieuwtjes, en de gemiddelde kijker geniet er ook van.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Tina Nijkamp heeft vreselijk nieuws voor Chantal Janzen: “Afschuwelijk dieptepunt”

Chantal Janzen staat bekend als kijkcijferkanon, maar deze keer heeft ze het écht verknald. De cijfers liegen er niet om...

Foto: Memphis Depay ziet groen van ellende en zet zichzelf voor schut

Memphis Depay laat zich normaal gesproken alleen van zijn beste kant zien. Nu zet hij zichzelf juist voor schut!

Schaatsster Suzanne Schulting filmt eigen onderkant in loszittend sportbroekje (Foto’s!)

Suzanne Schulting verbaast haar fans met een heerlijk video van zichzelf in de sportschool. Ze filmt haar volledige onderkant en lijkt even te vergeten dat ze in een openbare sportschool is.