Netflix serie Katla toont ons al het moois van IJsland

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In de nieuwe Netflix serie Katla komt een slapende vulkaan na 103 jaar tot uitbarsting. En het neemt wat aangename verassingen mee!

Het is inmiddels een feit dat Scandinavische series het echt ontzettend goed doen op streamingsites. Kijk maar naar series als The Bridge, die trekt enorm veel aandacht. Netflix onderschat de populariteit van dit soort series niet, want de streamingservice komt met een gloednieuwe en mysterieuze IJslandse serie  In de Netflix Original Katla barst een met ijs bedekte vulkaan uit en komen vreemde, met as bedekte mensen tevoorschijn. Een van die mensen wordt gespeeld door de adembenemende Aliette Opheim.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De Original serie Sweet Tooth
Het verhaal van Katla

Als de serie Katla begint, is de gelijknamige vulkaan al een jaar lang wolken as aan het spuwen, die alles in de omgeving bedekken met een dikke laag gruis. Het dorpje Vik, dat vlakbij de vulkaan ligt, is daarom al een jaar lang geïsoleerd van de buitenwereld. De meeste inwoners zijn vertrokken en buitenstaanders worden geweerd. Op een dag wordt het toch nog iets gekker in het spookdorpje, wanneer een met as bedekte vrouw zonder kleding aan komt lopen. Het blijkt een jonge Zweedse genaamd Gunhild te zijn, gespeeld door actrice Aliette Opheim. Het laatste wat zij nog weet? Dat het 2001 is en ze op tijd in het hotel moet zijn voor haar dienst. Het vreemdste aan dit alles. Gunhild was nooit vermist en bestaat ook nog steeds in 2021.

Aliette Opheim in de hoofdrol

Katla heeft een hoop goede acteurs en actrices in de cast zitten, maar het meest opvallend is toch hoofdrolspeelster Aliette Opheim. Aliette speelt Gunhild, een van de mensen die terugkeert door de as. Vanaf het eerste moment dat je haar ziet, kan je niet anders dan stapelverliefd worden op deze knappe actrice. Maar behalve een leuk uiterlijk, kan ze ook nog eens heel goed spelen. Genoeg reden dus om de serie zo snel mogelijk te volgen.

Kijk snel de trailer van de Netflix serie!

De serie heeft een erg duister tintje over zich heen, net als de mensen die uit de as terugkeren. Het is een mooie mix van science fiction, fantasy en een tikje horror. Er is nogal veel aan de hand in de serie, die erg bloedstollend aanvoelt. Kijk dus snel hieronder de trailer, zodat je kan zien of Katla iets voor je is.

Komt er een seizoen twee voor Katla?

Wanneer er de overweging is om een serie te verlengen met een tweede seizoen wordt er altijd rekening gehouden met productiekosten, kijkcijfers en populariteit. Netflix houdt zijn statestieken altijd een beetje verborgen, maar het lijkt er op dat de serie tot nu toe erg goed ontvangen wordt door kijkers. Toch is er momenteel nog niets bekend over een  tweede seizoen van Katla. Maar in de komende maanden zal dat wel bekend worden. Mocht er een tweede seizoen van de serie komen, dan zal dit waarschijnlijk pas rond de zomer van 2022 uitgebracht worden.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Model Sylvia Geersen heeft er de kracht niet meer voor: “Ik kan het niet”

De knappe Sylvia Geersen is helemaal uitgeput. Ze heeft totaal geen kracht meer en kan het allemaal niet meer aan. Wat is er toch allemaal aan de hand?

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.