Nederland mag niet naar WK in Qatar van Sigrid Kaag

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Lijsttrekker Sigrid Kaag van D66 zou het liefste per direct een streep zetten door het WK voetbal in Qatar. Helaas ligt die keuze nog steeds bij de KNVB, maar tijdens het verkiezingsprogramma op NPO3 maakte ze zich hard voor een boycot op het WK.

Het is tijd voor nieuw leiderschap. Dat vind lijsttrekker voor D66 Sigrid Kaag tenminste. Zij is de vrouw die dit jaar het voortouw neemt voor de partij in de verkiezingen. Sigrid is naar voren geschoven om haar onbuigbare houding en sterke meningen. En die deelt ze in aanloop naar de verkiezingen met heel het land. Zo wil ze bijvoorbeeld niet dat Nederland meedoet aan het wereldkampioenschap voetbal in Qatar.

Lees ook: Ontmoet Splinter kandidaat Femke Merel van Kooten

Geen Oranje op WK

Er zijn volgens Sigrid zeker 6500 arbeidsmigranten omgekomen bij de bouw van alle nieuwe voetbalstadions in Qatar. Allemaal voor het WK voetbal in 2022. Of een boycot nu nog heel veel zin heeft valt te bezien, maar Sigrid is stellig. Als het aan haar ligt gaat Oranje niet naar het WK.

Trek een grens

Sigrid werd voor haar D66 dagen ook wel de Iron Lady genoemd. In haar tijd als speciaal gezant voor de verenigde naties mocht ze afreizen naar Syrië om daar alle chemische wapens te vernietigen. Een pittige klus voor een pittige dame. Om daar te presteren moet je goed tegen druk kunnen en je staande kunnen houden. Een jaar later was de missie waarvan niemand had gedacht dat hij volbracht zou worden al afgerond. Iedereen begon Sigrid de Iron Lady te noemen om haar wilskracht en sterke houding.

Die sterke houding neemt ze nu weer aan om een grens te trekken. Voetbal is leuk en mooi en prachtig, maar niet als het gaat over de lijken van 6500 arbeiders. Veel mensen liggen daarom een beetje in dubio over Sigrid. Aan de ene kant valt zo’n sterke vrouw die van aanpakken weet, geen onzin praat en besluiten durft te nemen alleen maar te bewonderen. Aan de andere kant gaat het wel om voetbal, het heiligdom van Nederland.

Kritische noot

Er zit wel een belangrijke kanttekening aan de boycot van Sigrid. Ze benadrukt namelijk zelf ook al dat de onmenselijke werkomstandigheden van de bouwlieden in Qatar al jaren bekend zijn. Bij het toewijzen in 2010 durfde niemand iets te doen. En ook na de publicatie van het Amnesty International-rapport in 2016, waarin duidelijk werd dat het niet goed ging met alle werkers in Qatar maakte Sigrid zich niet sterk voor een boycot. gemakkelijk praten dus voor een politicus in verkiezingstijd.

Ook zien de meeste mensenrechtenorganisaties weinig in een boycot. De stadions staan toch al. Beter is het om wel naar Qatar te gaan en een beetje te lobbyen en druk uit te oefenen op de regering zodat dit nooit meer gebeurd. Over drie weken gaat Sigrid op (virtuele) handelstour naar Qatar, dus ze kan dan gelijk haar woorden wat kracht bij zetten.

De plannen van Sigrid

De ambities van Sigrid liggen hoog. Ze hoopt namelijk de eerste vrouwelijk premier van Nederland te worden. Behalve haar wilde WK plannen, heeft ze dus nog wel wat suggesties voor Nederland. Zo is ze een voorstander van de basisbeurs, moet de zorgpremie omlaag en vind ze het niet erg als er nog een kerncentrale wordt gebouwd. Met Sigrid aan het roer gaat er dus een hoop veranderen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Minimaal aangeklede Jutta Leerdam laat zich keuren door gluurder in badkamer (foto’s!)

Jutta is zich aan het klaarmaken in de badkamer maar wordt bekeken. Ze heeft nauwelijks kleding aan! Degene die Jutta aan het bekijken is lijkt deze outfit dan ook helemaal goed te keuren!

Fans woedend op Max Verstappen na teleurstellende onthulling (video)

Max Verstappen dacht zijn fans blij te kunnen maken met een flinke onthulling. Helaas kreeg de Nederlander eigenlijk alleen maar kritiek op deze video...

Geluksvogel Rico Verhoeven pronkt met de heerlijke vormen van Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven is overduidelijk enorm trots op zijn knappe vriendin. Hij plaatst een prachtige vakantievideo waarin vooral de vormen van zijn vriendin de hoofdrol spelen!