Moderne gamer speelt letterlijk met levens

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is een veel gehoorde klacht van de oudere generatie: al die videospellen die verpesten de jeugd. De grens tussen wat kan en wat niet kan, vervaagt steeds erger. En het abnormale gedrag dat jongeren in hun computerspelletjes vertonen, wordt ook steeds vaker offline waargenomen. 

Jongeren zijn het vaak stellig oneens met deze claim van de oudere generatie, maar zo nu en dan gebeurt er wel eens iets waardoor het argument van de boomer-generatie kracht bijgezet wordt. Zoals wanneer een 20-jarige man het concept van een drive-in wel héél erg letterlijk neemt.

Lees ook: Real-life Pokémon Go in Fukushima

Gouden bogen

In Santa Monica in de Amerikaanse staat Californië werd er namelijk een auto aangetroffen in een van de vestigingen van fastfoodketen McDonald’s. Zo’n klein ongelukje kan gebeuren; zou je denken. Ware het niet dat de auto afkomstig was van de zesde etage van een parkeergarage, aan de andere kant van een vier-baans autoweg. En het verhaal wordt nog mooier. De man zat in eerste instantie namelijk niet in zijn eentje in de Jeep: er waren nog twee andere passagiers die op tijd de auto wisten te verlaten.

Het geheel zou zo een scène kunnen zijn uit de populaire videogame Grand Theft Auto (GTA), wat zich afspeelt in een fictieve stad die toevalligerwijs veel weg heeft van Santa Monica.

Het is nog niet duidelijk of de man verdovende middelen had gebruikt, al doet zijn gedrag vermoeden van wel. Nog nooit heeft iemand in nuchtere toestand namelijk zo’n gigantische behoefte gehad aan een burgertje van het restaurant met de twee gouden bogen.

(tekst loopt door na de tweet)

Trend

Het is niet voor het eerst dat jongeren gedrag over lijken te nemen uit het spel GTA. Zo loopt menig jongere tegenwoordig ook al met een steekwapen over straat. Iets wat het speelbare karakter van het spel ook steevast doet. Het is afwachten wanneer deze trend tot een halt geroepen wordt.

Lees ook: ‘FIFA Ultimate Team binnenkort verder als Panini-plakkers’

Voor je het weet loopt iedereen de hele dag potjes voetbal te spelen, alsof ze een karakter uit het populaire spel FIFA zijn. Of gaan we met zijn allen bananenschillen gooien naar irritante automobilisten, zoals in Mario Kart. Om over spellen zoals Pokémon en Frogger nog maar niet te beginnen.

(tekst loopt door na de afbeelding)

from Amanda Cerny GIFs via Gfycat

Goede oude tijd

Nee, dan kunnen we beter teruggaan naar de goede oude tijd, waarin computerspelletjes nog niet bestonden. Want het leven is toch een stuk leuker wanneer je vermaak vooral bestaat uit Pesten, Mens erger je nietZeeslag en Galgje?

Het zou een stuk minder schadelijk zijn als de jongste generatie die spellen weer opnieuw leert spelen. Want zodra ze de messen thuislaten en met een galg op zak de straat op gaan, dan pas kunnen we weer met zijn allen veilig de deur uit.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto. 

Prachtige Robin Holzken laat in loszittend jurkje véél meer zien dan alleen haar nieuwe trouwring (foto!)

Robin Holzken, de bloedmooie vriendin van Bram Krikke, is nu de bloedmooie verloofde van Bram Krikke. En dat viert ze zo!