Moderne gamer speelt letterlijk met levens

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is een veel gehoorde klacht van de oudere generatie: al die videospellen die verpesten de jeugd. De grens tussen wat kan en wat niet kan, vervaagt steeds erger. En het abnormale gedrag dat jongeren in hun computerspelletjes vertonen, wordt ook steeds vaker offline waargenomen. 

Jongeren zijn het vaak stellig oneens met deze claim van de oudere generatie, maar zo nu en dan gebeurt er wel eens iets waardoor het argument van de boomer-generatie kracht bijgezet wordt. Zoals wanneer een 20-jarige man het concept van een drive-in wel héél erg letterlijk neemt.

Lees ook: Real-life Pokémon Go in Fukushima

Gouden bogen

In Santa Monica in de Amerikaanse staat Californië werd er namelijk een auto aangetroffen in een van de vestigingen van fastfoodketen McDonald’s. Zo’n klein ongelukje kan gebeuren; zou je denken. Ware het niet dat de auto afkomstig was van de zesde etage van een parkeergarage, aan de andere kant van een vier-baans autoweg. En het verhaal wordt nog mooier. De man zat in eerste instantie namelijk niet in zijn eentje in de Jeep: er waren nog twee andere passagiers die op tijd de auto wisten te verlaten.

Het geheel zou zo een scène kunnen zijn uit de populaire videogame Grand Theft Auto (GTA), wat zich afspeelt in een fictieve stad die toevalligerwijs veel weg heeft van Santa Monica.

Het is nog niet duidelijk of de man verdovende middelen had gebruikt, al doet zijn gedrag vermoeden van wel. Nog nooit heeft iemand in nuchtere toestand namelijk zo’n gigantische behoefte gehad aan een burgertje van het restaurant met de twee gouden bogen.

(tekst loopt door na de tweet)

Trend

Het is niet voor het eerst dat jongeren gedrag over lijken te nemen uit het spel GTA. Zo loopt menig jongere tegenwoordig ook al met een steekwapen over straat. Iets wat het speelbare karakter van het spel ook steevast doet. Het is afwachten wanneer deze trend tot een halt geroepen wordt.

Lees ook: ‘FIFA Ultimate Team binnenkort verder als Panini-plakkers’

Voor je het weet loopt iedereen de hele dag potjes voetbal te spelen, alsof ze een karakter uit het populaire spel FIFA zijn. Of gaan we met zijn allen bananenschillen gooien naar irritante automobilisten, zoals in Mario Kart. Om over spellen zoals Pokémon en Frogger nog maar niet te beginnen.

(tekst loopt door na de afbeelding)

from Amanda Cerny GIFs via Gfycat

Goede oude tijd

Nee, dan kunnen we beter teruggaan naar de goede oude tijd, waarin computerspelletjes nog niet bestonden. Want het leven is toch een stuk leuker wanneer je vermaak vooral bestaat uit Pesten, Mens erger je nietZeeslag en Galgje?

Het zou een stuk minder schadelijk zijn als de jongste generatie die spellen weer opnieuw leert spelen. Want zodra ze de messen thuislaten en met een galg op zak de straat op gaan, dan pas kunnen we weer met zijn allen veilig de deur uit.

Laatste nieuws

Foto: Kelly Piquet likt zich suf op verjaardag Max Verstappen

Kelly Piquet, de beeldschone vriendin van Max Verstappen heeft een erg spannende dag achter de rug, namelijk de verjaardag van haar vriend. 

Foto: Jennifer Hoffman schaamt zich voor ‘klein sneetje’

De bloedmooie Jennifer Hoffman deelt in haar verhaal op Instagram dat ze zich schaamt voor haar 'kleine sneetje'. Ze hoopt dat het op de rode loper niet zal opvallen...

Foto: Anna Nooshin bezoekt nachtclub met gladde paal

'Party animal' Anna Nooshin is recentelijk bij een nachtclub langs gegaan waar ze een foto maakte van een lang en zeer glad object. Zou ze per ongeluk in de verkeerde club beland zijn?

Gerelateerde berichten