Million Dollar Island is real life Fortnite

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Honderd mannen en vrouwen worden op een groen eiland gedropt en uiteindelijk blijft er één over die er met de buit vandoor gaat. Klinkt als een Battle Royale-game á la Fortnite, maar het is ook een gloednieuw SBS6-programma: Million Dollar Island.

Altijd al Fortnite in het echt willen spelen? Wie gaat meedoen aan SBS6-programma Million Dollar Island kan ter voorbereiding trainen met z’n favoriete Battle Royale-game! John de Mol denkt met een beetje creatief knip-en-plakwerk dé formule voor een spannende show te hebben gevonden. De vraag is hoe ver de kandidaten zullen gaan voor die hoofdprijs van 1 miljoen.

Spelregels

Hoe interessant het ook zou zijn, er is geen sprake van totale anarchie op het onbewoonde eiland waar de honderd kandidaten gedropt gaan worden. In de Japanse film Battle Royale, de naamgever van het genre waar onder andere films en games als The Hunger Games, Fortnite en Player Unknown’s Battlegrounds uit voortkwamen, mogen de kandidaten/slachtoffers álles.

Bovendien kregen ze een arsenaal aan wapens tot hun beschikking om de klus te klaren. Op het Million Dollar Island is de inzet lager dan je leven, dus moet men het gelukkig met minder middelen doen. Het survivallen (of de poging tot) wordt waarschijnlijk al vermakelijk genoeg. Uitblinkers die wat meer uitdaging zoeken kunnen zich gaan richten op het ‘uitschakelen’ van de concurrentie.

Kostbaar bezit

Net als bij Fortnite is het op Million Dollar Island zaak om je bezittingen goed te beschermen. Dat geldt niet alleen voor de ‘loot’ die je op het eiland vindt, maar ook op het peperdure armbandje dat om elke pols gebonden zit. Deze sober uitziende sieraden zijn elk 10.000 euro waard.

Vermenigvuldig dat met honderd kandidaten, en je komt uit bij de titel van het programma. Uiteindelijk gaan deelnemers hun kostbare polsbandjes dus kwijtraken aan hun concurrenten, met als gevolg dat bepaalde eilandbewoners meer ‘waard’ zijn dan anderen. De jacht is geopend! Respawnen is niet mogelijk!

Hou je ‘circle’ klein

John de Mol zou zichzelf niet zijn als er geen klein sociaal experimentje aan te pas zou komen bij zijn nieuwste creatie. Hoe gaan die honderd wildemannen- en vrouwen zich gedragen? Droppen ze als ‘squad’, zonderen ze zich af, zoeken ze de begroeiing of juist het strand op?

Verandert het in een Sexpeditie Robinson, worden er ‘kampen’ gevormd, of zijn we straks getuige van de allereerste mini-burgeroorlog op tv? En wat gebeurt er als het speelveld met een steeds krimpende ‘circle’ verplaatst wordt? Op papier is het een veel spannendere sandboxgame dan Utopia!

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden bij SBS. Is je conditie te slecht voor zo’n spelshow, maar wil je wel kans maken op miljoenen euro’s? Je kan dan altijd nog Fortnite-prof worden.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hélène Hendriks zegt ‘nee’ tegen badscène in bizarre kleedkamervideo

Op de vraag of Hélène Hendriks even in bad wil gaan liggen heeft de presentatrice een heel duidelijk antwoord. 

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto.