Miedema in plaats van Memphis naar EK 2020?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ronald Koeman zit met de handen in het blonde haar. Zowel Memphis Depay als Donyell Malen kampen sinds kort met een zware knieblessure. Zo zijn ‘we’ mogelijk twee van onze beste spitsen voor het aankomende EK kwijt! Who you gonna call? Niet Ryan, niet Luuk, maar Vivianne Miedema natuurlijk!

Er werd in de media meteen dramatisch gedaan over ons gebrek aan een geschikte aanvalsleider. Myron Boadu is te jong, Ryan Babel te oud en voor jongens als Luuk de Jong of Wout Weghorst zou bondscoach Koeman het hele systeem om moeten gooien. Je wilt juist iemand die altijd speelt, op dit moment in vorm is en aan de lopende band doelpunten maakt. Wie een beetje ruimdenkend is, komt dan snel uit bij Vivianne Miedema.

Let’s play darts

Bij korfbal doen ze het al sinds mensheugenis, en het gebeurt tegenwoordig ook bij darts: vrouwen die gewoon meedoen met de mannen. Of andersom. Op het gebied van gezond leven moeten voetballers niet bij darters afkijken, maar op het gebied van vrouwenemancipatie kunnen ze wél iets van die bolle buiken leren. Hoewel er met deelnemende vrouwen natuurlijk een risico op de loer ligt. Je wilt als man niet verslagen worden door een vrouw. En je wilt zeker niet de boeken in gaan als eerste ‘slachtoffer’ van een damesdarter op het WK. Drie keer raden wat er tijdens het huidige WK gebeurde…

Darter Ted Evetts is die pechvogel. Hij verloor van Fallon Sherrock, die nu dus de eerste vrouw met een gewonnen WK-wedstrijd achter haar naam is. Kort daarvoor deed de Japanse Mikuru Suzuki het ook al bijna. Uiteindelijk was het de 25-jarige blondine die liet zien dat zelfs een mannelijk bastion als de dartswereld niet veilig is voor vrouwelijke invloeden. Sterker nog, ze worden omarmd: het publiek juicht zowat harder voor de vrouwelijke pijltjesgooiers. Er werd met weemoed afscheid genomen van de walk-on girls, maar de fans kregen er volwaardige dart girls voor terug!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fallon Sherrock (@fsherrock) op

Cijfers liegen niet

Voor een sport waarbij er achter de schermen héél veel naar cijfertjes gekeken wordt, zijn ze bij voetbal niet bepaald modern te noemen. Het logge voetbalorgaan zou er goed aan doen om in dit geval ook de statistieken eens raad te plegen. Vivianne Miedema maakte onlangs namelijk de tweehonderdste goal van haar carrière. De blonde Arsenal-speelster deed dit in 215 wedstrijden! En scoren doet ze echt niet alleen tegen het plaatselijke bierteam. In Oranje vond ze namelijk 69 keer het net in slechts 87 wedstrijden.

Verdedigers schieten alleen al van het idee spontaan in paniek: hoe stop je een vrouw af? Nee, niet op die manier. Op een voetballende manier. Durf je nog een beuk uit te delen? Of meedogenloos te sliden? Is het überthaupt mogelijk om bij een vrouw shirtje trekken zonder een MeToo’tje aan de broek te krijgen? We gaan er, als Ronald Koeman een beetje meewerkt, dit EK achter komen…

Laatste nieuws

Foto: Nicolette Kluijver poseert in minuscuul bovenstukje op warm strand

Nicolette Kluijver verwent haar volgers met een kiekje vanaf het strand. Wat boft de presentatrice toch met een woonplaats zo dicht bij de zee. En wat boffen wij dat ze dit soort foto's dan weer met de wereld deelt!

Foto: Jutta Leerdam viert overwinning in extreem krap topje

Jutta Leerdam heeft wéér een heerlijke overwinning te pakken! Dit viert de blondine in ontzettend krap topje.

Foto: Davina Michelle neemt enorm risico met haar meest gewaagde outfit ooit

Davina Michelle trekt haar meest gewaagde jurkje uit de kast, en steelt de show bij de Top 40 awards van Qmusic!

Gerelateerde berichten