Miedema in plaats van Memphis naar EK 2020?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ronald Koeman zit met de handen in het blonde haar. Zowel Memphis Depay als Donyell Malen kampen sinds kort met een zware knieblessure. Zo zijn ‘we’ mogelijk twee van onze beste spitsen voor het aankomende EK kwijt! Who you gonna call? Niet Ryan, niet Luuk, maar Vivianne Miedema natuurlijk!

Er werd in de media meteen dramatisch gedaan over ons gebrek aan een geschikte aanvalsleider. Myron Boadu is te jong, Ryan Babel te oud en voor jongens als Luuk de Jong of Wout Weghorst zou bondscoach Koeman het hele systeem om moeten gooien. Je wilt juist iemand die altijd speelt, op dit moment in vorm is en aan de lopende band doelpunten maakt. Wie een beetje ruimdenkend is, komt dan snel uit bij Vivianne Miedema.

Let’s play darts

Bij korfbal doen ze het al sinds mensheugenis, en het gebeurt tegenwoordig ook bij darts: vrouwen die gewoon meedoen met de mannen. Of andersom. Op het gebied van gezond leven moeten voetballers niet bij darters afkijken, maar op het gebied van vrouwenemancipatie kunnen ze wél iets van die bolle buiken leren. Hoewel er met deelnemende vrouwen natuurlijk een risico op de loer ligt. Je wilt als man niet verslagen worden door een vrouw. En je wilt zeker niet de boeken in gaan als eerste ‘slachtoffer’ van een damesdarter op het WK. Drie keer raden wat er tijdens het huidige WK gebeurde…

Darter Ted Evetts is die pechvogel. Hij verloor van Fallon Sherrock, die nu dus de eerste vrouw met een gewonnen WK-wedstrijd achter haar naam is. Kort daarvoor deed de Japanse Mikuru Suzuki het ook al bijna. Uiteindelijk was het de 25-jarige blondine die liet zien dat zelfs een mannelijk bastion als de dartswereld niet veilig is voor vrouwelijke invloeden. Sterker nog, ze worden omarmd: het publiek juicht zowat harder voor de vrouwelijke pijltjesgooiers. Er werd met weemoed afscheid genomen van de walk-on girls, maar de fans kregen er volwaardige dart girls voor terug!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fallon Sherrock (@fsherrock) op

Cijfers liegen niet

Voor een sport waarbij er achter de schermen héél veel naar cijfertjes gekeken wordt, zijn ze bij voetbal niet bepaald modern te noemen. Het logge voetbalorgaan zou er goed aan doen om in dit geval ook de statistieken eens raad te plegen. Vivianne Miedema maakte onlangs namelijk de tweehonderdste goal van haar carrière. De blonde Arsenal-speelster deed dit in 215 wedstrijden! En scoren doet ze echt niet alleen tegen het plaatselijke bierteam. In Oranje vond ze namelijk 69 keer het net in slechts 87 wedstrijden.

Verdedigers schieten alleen al van het idee spontaan in paniek: hoe stop je een vrouw af? Nee, niet op die manier. Op een voetballende manier. Durf je nog een beuk uit te delen? Of meedogenloos te sliden? Is het überthaupt mogelijk om bij een vrouw shirtje trekken zonder een MeToo’tje aan de broek te krijgen? We gaan er, als Ronald Koeman een beetje meewerkt, dit EK achter komen…

Laatste nieuws

Yolanthe Cabau deelt schitterende foto in doorschijnende jurk

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft een hoop mooie foto's online staan. Maar haar nieuwste foto spant de kroon. 

Video: Anna Nooshin leidt volgers af met weinig verhullend topje

Anna Nooshin heeft weinig nodig om haar volgers af te kunnen leiden. Dat blijkt wel uit deze video op haar Instagram.

Foto: Dankzij deze beeldschone vrouw scoort Luuk de Jong ook thuis de winnende

Luuk de Jong is terug bij PSV en daar zijn de Eindhovenaren maar wat blij mee. Maar niet alleen in het stadion is Luuk geliefd, want thuis heeft hij ook een schoonheid wachten!

Gerelateerde berichten