Michael van Gerwen wil alleen een sloopkogel zijn

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In navolging van elk ander sportevenement, is ook de Premier League of Darts voorlopig in de koelkast gezet. Dat vindt titelhouder Michael van Gerwen een goed idee. De Nederlandse pijltjesprikker gooit liever tegen een compleet deelnemersveld. Dat is, zeker met het seizoen dat hij tot nu toe heeft, een instelling die bij een sloopkogel past.

De Premier League of Darts is een beetje de eredivisie van de dartwereld. Organisator PDC zet de beste darters van de wereld in een competitie over meerdere weken tegenover elkaar. Vorig seizoen won Michael van Gerwen, net als zo’n beetje elk ander toernooi, deze eindstrijd.

Dit seizoen vallen de pijlen echter niet zo lekker voor onze landgenoot. Daarom laat de darter zich kennen door toe te geven dat hij blij is dat de Premier League voorlopig stilligt. ‘Ik heb liever dat er een volledig speelveld is’, zei hij tegen onder andere Nu.nl.

Michael van Gerwen sloopkogel af?

Op dit moment lijkt Van Gerwen een dun bezaaid veld juist te kunnen gebruiken. De Brabander won alleen nog maar de Britse kampioenschappen (UK Open). De rest van de toernooien en speelrondes in de Premier League, eindigde vooral in teleurstelling.

Lees ook: Michael van Gerwen-virus slaat nog niet aan

Dat Mighty Mike toch liever een vol programma heeft, zegt wat over de sportman. We lachen altijd om de bier-drinken-en-drop-vreten-training van darters, waardoor we vergeten dat het stiekem topsport is om zo lang op zo’n hoog niveau te gooien als dat Van Gerwen dat in de voorgaande jaren deed.

Alleen winnen als je écht kan winnen

Het lijkt er dus op dat Michael van Gerwen alleen wil winnen als hij de absolute sloopkogel kan zijn. De extra trainingsuren die hij nu kan maken, komen hem niet zo slecht uit. Dat hij geen wedstrijdritme kan opdoen, geldt natuurlijk ook voor zijn tegenstanders.

Het kan echter wel zo zijn dat we binnenkort tóch een darttoernooi kunnen verwachten. De PDC is namelijk bezig om de zestien beste darters ter wereld, waar Van Gerwen nog steeds bij hoort, bij elkaar te krijgen voor een speciaal toernooi.

Het idee is om deze darters eerst te testen of zij het coronavirus bij zich dragen. Bij negatieve testen zullen zij in een (afgesloten) hotel slapen en het in één van de ruimtes ook tegen elkaar opnemen. De sfeer van Ally Pally zal het niet halen; het zou wel weer de terugkeer van De Sloopkogel kunnen betekenen. Een betere training dan een oefenpotje tegen je directe concurrenten kan Van Gerwen niet wensen.

Laatste nieuws

Foto: Nicolette Kluijver poseert in minuscuul bovenstukje op warm strand

Nicolette Kluijver verwent haar volgers met een kiekje vanaf het strand. Wat boft de presentatrice toch met een woonplaats zo dicht bij de zee. En wat boffen wij dat ze dit soort foto's dan weer met de wereld deelt!

Foto: Jutta Leerdam viert overwinning in extreem krap topje

Jutta Leerdam heeft wéér een heerlijke overwinning te pakken! Dit viert de blondine in ontzettend krap topje.

Foto: Davina Michelle neemt enorm risico met haar meest gewaagde outfit ooit

Davina Michelle trekt haar meest gewaagde jurkje uit de kast, en steelt de show bij de Top 40 awards van Qmusic!

Gerelateerde berichten