Met deze tips zorg jij voor een mooiere woning

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Je woning mooi inrichten kan nog een behoorlijk gedoe zijn: je wilt immers een mooi interieur creëren dat goed op elkaar aansluit, en dat er niet uitziet als een bij elkaar geraapte verzameling meubels. Klik hier voor wat inspiratie!

Tip 1: denk vooraf goed na over de samenhang

Het kan een erg goed idee zijn om, voordat je besluit een nieuw meubel aan te schaffen of een muur te verven, eerst eens goed na te denken over hoe dit samengaat met de andere dingen die je in je huis hebt staan. Hierbij moet je niet alleen nadenken over de meubels die je in de kamer in kwestie hebt staan: wanneer je bijvoorbeeld van een erg lichte gang naar een enorm donkere woonkamer loopt kan dat ook gek aanvoelen. Wanneer je echter vooraf een plan maakt over de zaken die je aan zou willen passen, en deze goed laat aansluiten op de zaken die je hetzelfde zou willen laten, kun je ervoor zorgen dat je eigenlijk al zeker weet dat elke aanpassing een positief effect zal hebben. Bovendien is de kans ook gelijk een stuk kleiner dat je spijt zult krijgen van je besluit, hetgeen erg fijn is: niks voelt zo lullig als een muur terug naar diens originele kleur verven omdat de nieuwe kleur je toch niet bevalt.

Tip 2: denk eens na over iets nieuws zoals screens voor binnen

Een ander goed idee kan zijn om eens inspiratie op te doen bij een onverwachte bron. Wanneer je op zoek gaat naar iets nieuws zul je namelijk al snel naar je gebruikelijke bronnen kijken voor inspiratie: je favoriete magazine, je favoriete instagrammer, of je lievelingsprogramma. Toch kan het juist ontzettend verfrissend zijn om eens compleet iets anders te proberen. Op deze manier kom je namelijk in aanrakingen met mogelijkheden die je eerder nog niet eens kon overwegen, waardoor de kans niet alleen groter wordt dat je iets leuks vindt dat je wilt hebben, maar waardoor je ook nog eens een unieke look kunt creëren. Ga daarom bijvoorbeeld eens kijken bij een meubelboulevard waar je normaal helemaal niks aan vindt, of op een website die je normaal niet aanspreekt: voor je het weet ben je waarschijnlijk positief verrast!

Tip 3: kijk naar de lege plekken in je huis met screens voor binnen

Als laatste tip is het een goed idee om eens te kijken naar de lege plekken in je huis, plekken waarvan je altijd al het gevoel had dat deze wel extra decoratie konden gebruiken. Veel mensen vinden hun raam bijvoorbeeld wel erg leeg, en zullen met screens voor binnen dit gevoel in één klap weg kunnen nemen. Ook lege plankjes of lege glazen kasten zijn het perfecte moment om eens op zoek te gaan naar wat leuke decoratie. Op deze manier zorg je ervoor dat je niks overbodigs koopt (er staat immers niks op de plek waar je de spullen neer wilt gaan zetten), maar tegelijkertijd geeft het je wel een goede kans om eens wat te veranderen in huis.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam puilt aan onderkant uit haar topje

De knappe schaatsster Jutta Leerdam verwent volgers gigantisch met foto van haar op vakantie. Ze draagt een super strak topje waar haar trofeeën uit dreigen te vallen. 

Video:GTST-actrice Bertrie Wierenga gaat los op draaiend apparaat

De knappe actrice Bertrie Wierenga, die je misschien wel kent van GTST, gaat flink tekeer op een draaiende machine.

Foto: Irene Schouten laat zich zonder schaatspak zien tijdens zonnige vakantie

De prachtige schaatsster Irene Schouten heeft de schaatsbaan ingeruild voor een zonnige vakantie. En daarvan deelt ze graag de foto's.