Meerdijk na ‘coronafeestje’ definitief in lockdown

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Als alle heilige entertainment-huisjes tegen de vlakte gaan, blijft Goede Tijden, Slechte Tijden wel gewoon doorgaan, toch? De soap is niet weg te denken van de Nederlandse tv, hoe graag je dat misschien ook zou willen. Toch gaat het onmogelijk binnenkort gebeuren: GTST stopt (voorlopig?). Fantasiedorp Meerdijk gaat ‘on lockdown’. 

Naast het Journaal hebben we nóg een zekerheidje op de Nederlandse tv. Goede Tijden, Slechte Tijden is niet van de buis te slaan. Zo’n icoon wijkt voor niks, ook niet voor het coronavirus. Tot de afleveringen op zijn.

Lees ook: Sjors heeft GTST uitgespeeld

Goede Tijden, Slechte Tijden stopt

Het uitzenden van de show is geen probleem in crisistijden, maar het opnemen ervan is onmogelijk. Omdat de productie altijd slechts een paar weekjes voorloopt op het uitzendschema, gaat er dankzij corona toch een abrupt einde aan de soap komen dit jaar.

Omdat een GTST-seizoen zonder zomercliffhanger net is als een bijeenkomst zonder gasten, mochten de Meerdijkers op een afsluitfeestje nog één keer al hun soapgewoontes uit het systeem krijgen. Dat had zomaar een ‘coronafeestje’ kunnen zijn.

F**k de wereld

De inwoners van Meerdijk namen het er van. Wanneer zelfs Ludo, niet bepaald een feestnummer, slingers aan het ophangen is, weet je dat er een zieke party op komst is. Een laatste middelvinger richting orde, gezag en gezond verstand.

Eigenlijk is het net als de debiele coronafeestjes die op dit moment nog steeds georganiseerd worden in de echte wereld. De verstandige mens die wél gewoon thuisblijft kan dankzij GTST plaatsvervangend aanwezig zijn op zo’n ‘einde van de wereld’-viering.

Feest der feesten

Het voelt alsof de schrijvers wisten dat ze hun bizarre hersenkronkels een tijdje niet kwijt zouden kunnen. Dit feestje heeft álles. Lucas, die op mannen valt, nodigt iedereen uit omdat hij zijn liefde voor Tiffy, zijn geregistreerd partner, beste vriendin en tevens moeder van zijn kind, wil vieren.

GTST Lockdown
Beeld: RTL

Ben je er nog? Oké. Deze Tiffy, gespeeld door Cecilia Adorée, zit niet lekker in haar vel: haar droomjurk is gejat door Puck, die naar Rusland is vertrokken om mode-influencer te worden. Tiffy’s schoonpapa Stefano, de vader, maar ook voormalig broer van Lucas, vindt de viering geen goed plan. Lucas’ liefde is oppervlakkig, wat geen goede basis is voor een partnerschap. Om te bewijzen hoe dat precies zit, trekt Stefano Tiffy de badkamer in voor een stomend vluggertje. Is het eigenlijk wel overspel als haar partner niet op vrouwen valt?

Lees ook: Zware bevalling voor Cecilia Adorée in GTST

Hoofdpijn

Was hoofdpijn nou ook een corona-symptoom? Of komt het door deze verhaallijn? Misschien is het maar goed ook dat Meerdijk een tijdje op lockdown gaat. Het is duidelijk dat de schrijvers toe zijn aan een kleine afkoelperiode. Die arme personages zijn zichzelf niet meer.

Laatste nieuws

Foto: Beeldschone Dionne Stax straalt in luchtig jurkje

Dionne Stax heeft het zomergevoel helemaal in haar hoofd zitten. Bij deze hete temperaturen horen ook mooie zomerse outfits, en die heeft Dionne gevonden!

Huh: Marieke Elsinga bedriegt volgers met misleidende foto

Marieke Elsinga is altijd volkomen eerlijk met haar volgers. Toch lijkt Marieke haar volgers nu wel heel erg te misleiden met deze foto.

Foto: Schaatsster Antoinette de Jong hint met open jasje naar pikante carrièreswitch

Antoinette de Jong is nog op het toppunt van haar schaatscarrière maar toch lijkt ze nu te twijfelen om een totaal andere weg in te slaan. Het is zelfs een erg pinkante carrière switch.

Gerelateerde berichten