Meerdijk na ‘coronafeestje’ definitief in lockdown

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Als alle heilige entertainment-huisjes tegen de vlakte gaan, blijft Goede Tijden, Slechte Tijden wel gewoon doorgaan, toch? De soap is niet weg te denken van de Nederlandse tv, hoe graag je dat misschien ook zou willen. Toch gaat het onmogelijk binnenkort gebeuren: GTST stopt (voorlopig?). Fantasiedorp Meerdijk gaat ‘on lockdown’. 

Naast het Journaal hebben we nóg een zekerheidje op de Nederlandse tv. Goede Tijden, Slechte Tijden is niet van de buis te slaan. Zo’n icoon wijkt voor niks, ook niet voor het coronavirus. Tot de afleveringen op zijn.

Lees ook: Sjors heeft GTST uitgespeeld

Goede Tijden, Slechte Tijden stopt

Het uitzenden van de show is geen probleem in crisistijden, maar het opnemen ervan is onmogelijk. Omdat de productie altijd slechts een paar weekjes voorloopt op het uitzendschema, gaat er dankzij corona toch een abrupt einde aan de soap komen dit jaar.

Omdat een GTST-seizoen zonder zomercliffhanger net is als een bijeenkomst zonder gasten, mochten de Meerdijkers op een afsluitfeestje nog één keer al hun soapgewoontes uit het systeem krijgen. Dat had zomaar een ‘coronafeestje’ kunnen zijn.

de wereld

De inwoners van Meerdijk namen het er van. Wanneer zelfs Ludo, niet bepaald een feestnummer, slingers aan het ophangen is, weet je dat er een zieke party op komst is. Een laatste middelvinger richting orde, gezag en gezond verstand.

Eigenlijk is het net als de debiele coronafeestjes die op dit moment nog steeds georganiseerd worden in de echte wereld. De verstandige mens die wél gewoon thuisblijft kan dankzij GTST plaatsvervangend aanwezig zijn op zo’n ‘einde van de wereld’-viering.

Feest der feesten

Het voelt alsof de schrijvers wisten dat ze hun bizarre hersenkronkels een tijdje niet kwijt zouden kunnen. Dit feestje heeft álles. Lucas, die op mannen valt, nodigt iedereen uit omdat hij zijn liefde voor Tiffy, zijn geregistreerd partner, beste vriendin en tevens moeder van zijn kind, wil vieren.

GTST Lockdown
Beeld: RTL

Ben je er nog? Oké. Deze Tiffy, gespeeld door Cecilia Adorée, zit niet lekker in haar vel: haar droomjurk is gejat door Puck, die naar Rusland is vertrokken om mode-influencer te worden. Tiffy’s schoonpapa Stefano, de vader, maar ook voormalig broer van Lucas, vindt de viering geen goed plan. Lucas’ liefde is oppervlakkig, wat geen goede basis is voor een partnerschap. Om te bewijzen hoe dat precies zit, trekt Stefano Tiffy de badkamer in voor een stomend vluggertje. Is het eigenlijk wel overspel als haar partner niet op vrouwen valt?

Lees ook: Zware bevalling voor Cecilia Adorée in GTST

Hoofdpijn

Was hoofdpijn nou ook een corona-symptoom? Of komt het door deze verhaallijn? Misschien is het maar goed ook dat Meerdijk een tijdje op lockdown gaat. Het is duidelijk dat de schrijvers toe zijn aan een kleine afkoelperiode. Die arme personages zijn zichzelf niet meer.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat je dwars door nauwelijks aanwezig topje kijken (foto!)

Jutta Leerdam is nog geen half uur terug in Nederland of ze begint al weer mooie foto's te maken voor haar vriendje Jake Paul.

Maan de Steenwinkel laat zich filmen op afgelegen strand en heeft het overduidelijk koud (video!)

Maan de Steenwinkel heeft een video online gezet, waarin blijkt dat ze het duidelijk een beetje koud had. Alles valt namelijk te zien. 

Knappe schaatsster Femke Kok doet midden op straat aan zelfliefde (foto!)

Femke Kok heeft een nieuwe foto online gezet en al haar fans worden gelijk helemaal wild. Het plaatje heeft duidelijk het gewenste effect.