Max Verstappen heeft nu al geen zin in ‘stille auto’ van 2026: ‘liever beetje meer geluid’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Bron: Instagram

Max Verstappen, de regerend wereldkampioen in de Formule 1, heeft zich uitgesproken over de nieuwe regels die vanaf 2026 van kracht worden.

Volgens deze regels zullen de auto’s lichter worden en meer gebruik maken van elektronica, met een zogenaamde 50/50 hybride aandrijving. Hoewel deze veranderingen zijn bedoeld om de sport duurzamer te maken, is Verstappen niet onder de indruk en heeft hij zijn zorgen geuit over de impact op het racen. Zie hier de video!

Max Verstappen uit flinke kritiek

In een recente verklaring liet Verstappen weten dat hij liever een auto heeft met meer geluid en minder technologische poespas. “Voor mij is het belangrijk dat een raceauto goed klinkt. Dat is een groot deel van de beleving voor zowel de coureur als de fans,” zei Verstappen. “De nieuwe regels voor 2026 zorgen ervoor dat de auto’s stiller worden, en dat vind ik een slecht idee. Het geluid van de motor is essentieel voor de sensatie van het racen.”

Nieuwe regels vanaf 2026

De nieuwe regels zijn bedoeld om de Formule 1 duurzamer en milieuvriendelijker te maken. De auto’s zullen lichter zijn en de aandrijving zal voor 50% uit hybride technologie bestaan. Dit betekent dat er meer elektronica aan te pas komt om de auto’s efficiënter en milieubewuster te maken. Verstappen is echter van mening dat deze veranderingen ten koste gaan van de kern van de sport. De discussie over de toekomst van de Formule 1 zal ongetwijfeld voortduren naarmate de invoering van de nieuwe regels in 2026 nadert. Maar de fans van de sport, en de coureurs zelf, zijn er flink verdeeld over.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam is vriend Jake Paul flink aan het sjorren in drukke sportschool (video!)

Jutta Leerdam neemt het ervan in een druk bepakte sportschool. In iedereens bijzijn vindt ze het blijkbaar toch nodig om Jake Paul even flink te sjorren.

Kelly Piquet (vriendin Max Verstappen) is stiekem in comfortabele kleding op haar allermooist (foto’s)

Kelly Piquet blijkt het allermooist te zijn wanneer ze een lekker joggingspak aanheeft. 

Maan de Steenwinkel heeft met nieuwe stijl minder luisteraars, maar draagt ook veel minder kleding (foto’s)

Maan de Steenwinkel heeft pas haar nieuwe nummer en muziekstijl uitgebracht. Hier pakt ze helaas minder luisteraars op, dus draagt ze ook maar minder kleding op haar foto's!