Maak kennis met onze turnmeisjes: Olympische koorts stijgt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Sanne Lieke Wevers Olympische Spelen turnen

Vorige week schitterden deze turndames op het Wereldkampioenschap, en wisten ze een felbegeerd toegangsbewijs voor de Olympische Spelen in Tokyo te bemachtigen. Gelukkig maar! Want om te bedenken dat we deze vijf vrouwen niet op de vloer, balk, rekstok of springplank zouden kunnen aanschouwen op het mooiste podium in hun sporttak? Was zonde geweest! Omdat de tickets nu geboekt kunnen worden, is het ook ‘veilig’ om je voor te stellen aan deze flexibele meiden…

Sanne en Lieke Wevers

Deze twee namen ken je waarschijnlijk al wel! Sanne Wevers won op legendarische wijze goud op de balk tijdens de vorige Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Historisch, magistraal, maar wel omdat haar concurrenten allemaal van de balk vielen. Kan ze het kunstje herhalen in Tokyo? Ook haar tweelingzus Lieke Wevers gaat voor een stunt. Met een koele oefening op de brug sleepte ze haar team eigenhandig te top-4 binnen. Je zou dus kunnen zeggen dat we zonder Lieke niet eens naar Tokyo zouden gaan!

Eythora Thorsdottir

Ook deze dame zou je kunnen kennen! Vloerspecialist Eythora Thorsdottir pakte in Rio een negende plaats op de individuele ranglijst, een voor Nederland ongeëvenaarde prestatie. Stiekem is Eythora 100% IJslands, maar we zijn zeer blij dat we haar erbij hebben!

Tisha Volleman

Tisha Volleman is nog een jonkie, maar mag zich na een sterke kwalificatie in 2016 en nu dus als vast onderdeel van ‘TeamNL’ een onmisbare schakel noemen!

Naomi Visser

Naomi Visser is de allerjongste van het team. Met haar 18 jaar hebben we nog niet veel van haar gezien, maar het is mooi dat ze de kans krijgt! We kijken er naar uit om haar in Tokyo in actie te zien!

Laatste nieuws

Video: Deze bekende Nederlanders zitten stiekem in Eurovisie-clip ‘Europapa’ van Joost Klein

Joost Klein heeft eindelijk zijn nieuwe clip laten zien en die zit vol bekende koppen. Deze mensen doen allemaal mee. 

Quincy Promes vermaakt zich prima in Rusland: dit is zijn beeldschone nieuwe vriendin

Quincy Promes vliegt soms naar dubai om zijn vriendin, rapper Dreamdoll, te ontmoeten voor een paar wilde nachtjes.

Foto: Prachtige Kelly Piquet maakt Max Verstappen alvast warm in Bahrein

De seizoensstart van de F1 is in Bahrein. Kelly Piquet is aanwezig en max Verstappen geniet zo te zien met volle teugen.