Maak kennis met de pvc-vloer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ga jij binnenkort verhuizen of is jouw vloer toe aan vervanging? Dan ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in jouw woning. Een pvc-vloer hoor je ongetwijfeld vaak voorbij komen, maar wat is het precies en wat is er nou zo perfect aan? Wij vertellen jou graag meer over de pvc-vloer. Lees snel verder en ontdek meer informatie.

Een pvc-vloer: wat is het?

Een pvc-vloer is een vloer zonder hout. De vloer wordt gemaakt van andere materialen, namelijk kunststof. Daarnaast bevat de pvc-vloer ook een aantal verschillende lagen: polyvinylchloride. Dankzij de moderne technieken van tegenwoordig, is de pvc-vloer nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer.

De voordelen

Een pvc-vloer heeft vele voordelen. Allereerst gaat de vloer jarenlang mee. Een pvc-vloer is erg sterk, sterker dan een vloer gemaakt van vinyl of laminaat. De pvc-vloer is voorzien van een sterke slijtlaag, waardoor er zelden enorme beschadigingen zullen voorkomen. Daarnaast is een pvc-vloer ideaal in onderhoud. Het oppervlak is vlak, waardoor er geen kruimels of andere resten tussen de naden zullen gaan zitten. De vloer is bestemd tegen vocht en kan dus gemakkelijk met de dweil worden schoongemaakt. Als laatst is een pvc-vloer geschikt voor vloerverwarming. Het is hierbij enkel belangrijk om op het lijmsoort te letten. Het zou toch zonde zijn als de lijm onder de vloer oplost door de warmte?

Ieder voordeel heeft zijn nadeel

Om een eerlijk beeld te creëren van de pvc-vloeren, benoemen we ook een aantal nadelen. Je kunt zelf concluderen of de nadelen eventueel worden opgewogen tegen de voordelen. Ten eerste is een pvc-vloer geen goedkope vloer. De prijs mag dan duurder zijn, maar de kwaliteit is daarbij ook hoger. Daarnaast is een egale basisvloer vereist bij het leggen van een pvc-vloer. De pvc-vloer is namelijk erg dun, dus iedere kleine detail ga je terugzien. De moderne woning zijn voorzien van een egale ondervloer. De oudere woningen hebben vaak een houten ondervloer; het is lastig om hier een pvc-vloer op te leggen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sorry mannen: schaatsster Pien Hersman (20) heeft stiekem toch een vriendje

Pien Hersman heeft lang een groot geheim gehouden voor iedereen. Ze blijkt namelijk toch een vriendje te hebben. Hij is net als Pien ook topsporter!

Lies Zhara zet haar piepkleine zwemtopje zwaar onder druk met gigantische troeven (foto’s!)

Lies Zhara ligt lekker in de zon met haar zwemtopje aan, maar laat haar twee bekende 'vriendinnen' bijna eruit floepen!

NOS Studio Sport heeft nieuw kijkcijferkanon: maak kennis met knappe blondine Eline de Zeeuw (31)

NOS Studio Sport kijkcijfers schieten omhoog! Niet omdat er ineens meer naar sport gekeken wordt, maar omdat er een nieuwe presentatrice aangesteld is! Hoog tijd om even kennis te maken met deze dame: Eline de Zeeuw.