Lubach krijgt koekje van eigen deeg

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
arjen lubach mokkels

In de tweede aflevering van Zondag Met Lubach legde Arjen vooral de nadruk op de boze boertjes (alwéér, pfff…), terwijl wij hadden gehoopt dat hij juist wat meer in zou gaan op de nieuwe apostel die is opgestaan in Ruinerwold: ‘John Eagles’, oftewel ‘Papa-die-zijn-kindertjes-opsloot’. Na afloop bleek dat Lubach een gevoelige snaar had geraakt in zijn aflevering. Met het gevolg dat Jan Dijkgraaf, bekend van zijn dagelijkse ‘Briefje van Jan’ zijn woorden dit keer aan Lubach richt, waar hij wordt omgeschreven als ‘harteloze zak hooi’.

‘Briefje van Jan’

Mocht je geen luisteraar zijn van Radio Veronica, dan is de kans groot dat je ook niet weet wie Jan Dijkgraaf is. Onder het mom van ‘elke dag een een knuffel of een schop onder k**t voor iemand die dat verdient’ schrijft de columnist en publicist een ‘briefje‘ aan iemand uit de actualiteiten. Vandaag was dat dus Arjen Lubach.

“Beste Arjen, dat jij in ‘Zondag met Lubach’ deugpunten wilt scoren over de rug van de boeren, snap ik.” begint de brief mee. “Maar”, vraagt Jan hem dan daarna, “zijn er voor jou ook grenzen?”. Jantje Dijkgraaf vindt dat Arjen Lubach zich harteloos heeft gedragen door één boze boer te gebruiken als dé vertegenwoordiger van het tuig onder de bronstige agrariërs. Wat Jantje daar zo harteloos aan vindt, is dat de boze boer in kwestie eigenlijk best wel een goede reden had om boos en emotioneel te zijn. Dat de redactie van Zondag met Lubach daar gebruik van heeft gemaakt, dát vindt Dijkgraaf niet door de beugel kunnen. Wat bleek? De vader van de geëmotioneerde agrariër had zichzelf acht jaar geleden opgehangen vanwege het toen al gekmakende landbouwbeleid, en dat werd ook in het interview verteld, maar niet uitgelicht door het programma van Lubach. Daarop eindigde Dijkgraaf met “je moet je schamen, gast”, terwijl hij linkt naar dit boek met een niet zo aardige titel. Heftige boodschap Jan.

We doen het zelf wel, Arjen

We voelen ons een beetje in de steek gelaten door Lubach. Boeren? Oud nieuws. Wij hadden liever zijn kijk gehad op de escape room in Ruinerworld. Vandaar dat wij er heel eigenwijs toch nog het een en ander over willen spuien.

Gerrit Jan van D., de vader van het gezin dat negen jaar lang verstoppertje heeft gespeeld in een boerderij in Ruinerwold, blijkt – naar eigen zeggen – een boodschapper te zijn de spirituele wereld. Dat dit nu ineens naar buiten komt is nogal bijzonder, want Gerrie – zo mogen wij ‘m noemen – is al jaren actief op social media. Weliswaar niet onder zijn echte naam, maar onder de naam ‘John Eagles’. Met zijn pseudoniem heeft hij een website gemaakt, waar hij al jaren bezig is teksten te delen die dicteren hoe een mens het best kan leven. Hij heeft dus nogal een sterke mening, en die sterke mening zorgde er ook voor dat hij zijn koters binnenshuis hield. Eigen kinderen first, ofzoiets. Hij wilde namelijk zelfvoorzienend leven. Oké Gerrie, mooi idee. Wij vinden boodschappen ook duur, maar je kinders jarenlang binnen de deuren houden is toch echt niet oké. Het verhaal is nog niet afgelopen, want elke dag wordt er weer een beetje informatie vrijgegeven. Wij houden het in de gaten!

Laatste nieuws

Beeldschone Amber Brantsen geniet intens op zonnige foto

Amber Brantsen heeft even een dagje vrij van haar werk bij Viaplay. En die brengt ze door in de volle zon. Natuurlijk maakt ze even een mooie foto.

Foto: Irene Schouten zet haar mooie meiden in voor zonnig vakantiekiekje

Irene Schouten heeft een welverdiende vakantie ingelast voor zichzelf. En tijdens die vakantie moet ze even haar mooie meiden laten zien!

Nicol Kremers deelt eerste foto’s van pikante betaalde website

Nicol Kremers van Massa Is Kassa heeft een nieuwe inkomstenbron. Ze gaat geld vragen aan haar fans voor bijzondere foto's.