Lubach is back

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De man die de complete generatie ‘Millenials‘ voorziet van het nieuws, was gister weer te zien op de buis. Na een jaartje foetsie te zijn geweest, is de Nederlandse koning van satire weer terug op het beeldscherm. Waar zou hij heen zijn geweest? Jaartje backpacken? Zou hij inspiratie hebben opgedaan in een tempel in India? Waar hij ook heen is geweest, het werkt, want meteen leverde het een kijkcijferrecord op. Ruim 1,3 miljoen millenials keken gisteravond naar de eerste aflevering van het tiende seizoen van Zondag met Lubach. Gelukkig, want zo konden zij eindelijk weer voorzien worden van een stevige portie kwalitatief satirisch nieuws. In zijn eerste aflevering passeerden onder andere de boze boertjes, de klimaatactivisten en het vuurwerkverbod de revue. Wat gaat de beste man dit jaar allemaal doen?

Farao der Nederlanden

Lubach staat er niet alleen bekend om dat hij heel satirisch het nieuws kan brengen, goed autocue kan lezen of gevatte opmerkingen heeft. Hij staat er ook bekend om dat hij wat reuring kan veroorzaken in het politieke landschap. Zo startte hij in 2016 een petitie als protest tegen het koningshuis. Hij wilde zichzelf laten bekronen tot farao. 65.000 mensen ondertekende de petitie en daarom móest het besproken worden in de Tweede Kamer. Het liep – natuurlijk – op niets uit, maar zijn invloed werd duidelijk. Geen Farao Lubach dus, maar nog steeds Koning Willy.

Lubach gaat viraal

Een jaar na zijn massaal ondertekende petitie, kwam Lubach met een satirisch introductie filmpje over Nederland, gericht aan Donald Trump. Het ging de wereld over en vele landen volgden in zijn kielzog, waaronder Duitsland, België en Italië. Wederom werd duidelijk dat Zondag met Lubach niet ‘zomaar’ een tv programmaatje is. En alsof virale filmpjes en het faraoschap niet genoeg waren, deed Lubach in zijn achtste seizoen een landelijke oproep om te stoppen met Facebook. Ruim 33.000 mensen melden zich aan bij zijn evenement ‘Bye-Bye Facebook‘. Wij zijn daarom benieuwd waar hij dit seizoen mee gaat komen. Gaat hij Expeditie Robinson dan eindelijk helpen aan een Televizier-Ring? Of steekt hij zijn vinger in de pap met betrekking tot het protest van de boze bronstige boertjes? Bij Arjen Lubach weet je in ieder geval nooit wie hij te grazen gaat nemen. Wij zorgen in ieder geval dat we niet gepakt worden!

Laatste nieuws

Video: Sylvie Meis pronkt met fabelachtig lijf op zonnig strand

Sylvie Meis loopt met een fabelachtig lichaam over het strand. Alle ogen zijn op haar gericht wanneer ze naar haar plekje terug loopt. Met zo'n lichaam is dat meer dan begrijpelijk. 

Foto: Emma Heesters is perfect cadeautje in laag topje

Emma Heesters is vroeg met cadeautjes uitdelen deze feestdagen! Er hoeft alleen een strikje losgetrokken te worden, en haar topje ligt op de grond!

Video: Babette van Veen kleedt zich uit tijdens pikante scène in GTST

De prachtige Babette van Veen laat niets meer aan de verbeelding over in deze pittige scène van GTST.

Gerelateerde berichten