Lubach is back

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De man die de complete generatie ‘Millenials‘ voorziet van het nieuws, was gister weer te zien op de buis. Na een jaartje foetsie te zijn geweest, is de Nederlandse koning van satire weer terug op het beeldscherm. Waar zou hij heen zijn geweest? Jaartje backpacken? Zou hij inspiratie hebben opgedaan in een tempel in India? Waar hij ook heen is geweest, het werkt, want meteen leverde het een kijkcijferrecord op. Ruim 1,3 miljoen millenials keken gisteravond naar de eerste aflevering van het tiende seizoen van Zondag met Lubach. Gelukkig, want zo konden zij eindelijk weer voorzien worden van een stevige portie kwalitatief satirisch nieuws. In zijn eerste aflevering passeerden onder andere de boze boertjes, de klimaatactivisten en het vuurwerkverbod de revue. Wat gaat de beste man dit jaar allemaal doen?

Farao der Nederlanden

Lubach staat er niet alleen bekend om dat hij heel satirisch het nieuws kan brengen, goed autocue kan lezen of gevatte opmerkingen heeft. Hij staat er ook bekend om dat hij wat reuring kan veroorzaken in het politieke landschap. Zo startte hij in 2016 een petitie als protest tegen het koningshuis. Hij wilde zichzelf laten bekronen tot farao. 65.000 mensen ondertekende de petitie en daarom móest het besproken worden in de Tweede Kamer. Het liep – natuurlijk – op niets uit, maar zijn invloed werd duidelijk. Geen Farao Lubach dus, maar nog steeds Koning Willy.

Lubach gaat viraal

Een jaar na zijn massaal ondertekende petitie, kwam Lubach met een satirisch introductie filmpje over Nederland, gericht aan Donald Trump. Het ging de wereld over en vele landen volgden in zijn kielzog, waaronder Duitsland, België en Italië. Wederom werd duidelijk dat Zondag met Lubach niet ‘zomaar’ een tv programmaatje is. En alsof virale filmpjes en het faraoschap niet genoeg waren, deed Lubach in zijn achtste seizoen een landelijke oproep om te stoppen met Facebook. Ruim 33.000 mensen melden zich aan bij zijn evenement ‘Bye-Bye Facebook‘. Wij zijn daarom benieuwd waar hij dit seizoen mee gaat komen. Gaat hij Expeditie Robinson dan eindelijk helpen aan een Televizier-Ring? Of steekt hij zijn vinger in de pap met betrekking tot het protest van de boze bronstige boertjes? Bij Arjen Lubach weet je in ieder geval nooit wie hij te grazen gaat nemen. Wij zorgen in ieder geval dat we niet gepakt worden!

Laatste nieuws

Bloedfanatieke Rico Verhoeven blijkt ook natuurtalent in totaal andere sport

Rico Verhoeven is bloedfanatiek. Niet alleen in de ring, maar schijnbaar ook in de arcadehal. Dat maakt het voor zijn zoontje wel wat minder. 

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen.