Lilian Marijnissen in de race voor premier

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

17 Maart dan mag Nederland weer stemmen voor de tweede-Kamerverkiezingen. Dat betekent dat er rond April zomaar een einde kan zijn gekomen aan het leiderschap van Mark Rutte. Een mogelijk opvolger is misschien Lilian Marijnissen.

Lilian Marijnissen van de SP lijkt een mogelijk kandidaat in de race om het minister-presidentschap. Lilian is een powervrouw met grootse plannen. Tijd dus om even kennis te maken.

Lees ook: Wat Lilian Marijnissen (SP) zo bijzonder maakt

Bescheiden leider

Lilian ziet zichzelf helemaal niet als leider. Van haar hoeft ze niet zo nodig premier te worden. Maar als andere mensen haar graag in die positie zien, dan zal ze zeker niet weigeren. Dat maakt haar een vrij bescheiden politicus. Al vindt ze dat woord ook verschrikkelijk. Ze voelt zich veel meer een volksvertegenwoordiger. Het feit dat ze politiek succes heeft laat haar vrij koud. “We willen de stem van de mensen in het parlement zijn” laat ze dan ook weten. Als een soort vrouwelijke, politieke versie van Braveheart stort ze zich de verkiezingen in.

Tussen supporters op de tribune

Dat Lilian ondanks haar baan als politicus erg gewoon is gebleven blijkt toch wel uit haar hobby’s. De dochter van SP’er van het eerste uur Jan Marijnissen, heeft een grote voorliefde voor sport. Als meisje koos ze voor een plekje in het lokale hockey team van Oss. In haar woorden ‘niet bepaald een SP-sport’. Toen ze ouder werd begon ze voetbal interessant te vinden. Als fan is ze regelmatig aanwezig bij wedstrijden van haar cluppie Feyenoord. En hoewel ze vaak genoeg gevraagd is om in de skybox te gaan zitten, staat Lilian veel liever tussen de schreeuwende fans op de tribune. Wat een topvrouw is het ook.

Een vrouw van het volk

Lilian heeft nogal grootse plannen met de economie. Die kan volgens haar een stuk eerlijker. Het is jaren heel goed gegaan met onze economie. Bedrijven hebben veel winsten gemaakt. Maar het reële inkomen is al veertig jaar niet gestegen. Daarom pleit de ze voor hogere lonen en verplichte winstdelingen voor werknemers. Dat maakt haar onder de meeste arbeiders erg populair. Zeg nou zelf, wie wil nou niet beloond worden voor zijn harde werk met een beetje meer loon? Met deze en haar overige uitspraken lijkt Lilian vooral een vrouw van het volk te zijn. Een soort moderne versie van Robin Hood. Maar dan met blonde lokken.

Een dame met pit

Lilian is de jongste vrouwelijke lijsttrekker met haar 35 jaar. Als ze de kamer in gestemd wordt zorgt dat dus voor een iets jonger geluid tussen al die grijze digibeten. Daarbij is ze een vrouw met pit die goed haar mannetje kan staan tussen alle politieke dekhengsten. Een ander groot voordeel van Lilian als de volgende politiek leider van Nederland, is dat de video’s vanuit het torentje er toch een stuk leuker uit gaan zien met Lilian aan het roer!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rutger Castricum eindelijk open over verhouding met Hélène Hendriks: ‘Er groeit iets tussen jullie?’

Ondanks dat veel mensen denken dat Rutger Castricum zijn rol in het programma van Hélène Hendriks niet helemaal kan vinden, lijkt hij zich toch heel erg op zijn gemak te voelen bij haar. Bloeit er iets op tussen de twee?

Zo zag je Pien Hersman nog nooit; knappe schaatsster heeft nauwelijks nog kleding aan (foto’s!)

Pien Hersman heeft haar volgers volledig verbaasd met haar nieuwe post op Instagram. Haar volgers hebben haar nog nooit in zo weinig kleding gezien en genieten van prachtige Pien!

Lies Zhara laat haar enorme pyramides uit shirtje knallen (foto’s!)

Lies Zhara is in Egypte met Sean Demmers en samen schieten ze een hoop content. In de meeste foto's knallen haar twee enorme pyramides er flink uit...