Leonie ter Braak verliest ‘Wie is de Trol?’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nu onze Wie Is De Mol?-kandidaten vaak genoeg gereden, gespeurd, gerend en gefietst hebben was het eindelijk weer eens tijd voor nadenken, bluffen en niet mollen, maar trollen. Je eigen straatje zo schoon mogelijk houden, terwijl je de rest met jouw zooi, of in dit geval klinkklare onzin opscheept. Daar kom je alleen mee weg als zo’n trollface je goed staat. Pestkop Nathan Rutjes droeg hem met trots. Strebertje Leonie ter Braak wist zich er geen raad mee.

Hoe versla je een trol? Door ‘m zo min mogelijk aandacht te geven. Als blijkt dat niemand door hem geraakt wordt, houdt ie vanzelf op. Leonie ter Braak sloeg dit advies in de wind. Sterker nog, ze deed het tegenovergestelde: ze zocht Nathan Rutjes, de trol in kwestie, zelfs op. Dan vraag je er om…

Lees ook: WIDM-kandidaten in quarantaine gesteld

…dankjewel Nathan

Het begon als een simpele kennisquiz. Wie had opgelet de afgelopen afleveringen, zou de vragen zonder moeite kunnen beantwoorden. Kat in ’t bakkie, dachten de meest streberige kandidaten. Tot duidelijk werd dat ze de gegeven antwoorden, die op briefjes voor hun neus lagen, door mochten schuiven naar andere kandidaten. Toen kregen de pestkoppen vrij spel.

Leonie ter Braak, één van de brave ‘opletters’ van de groep, zag haar winstkansen in rap tempo slinken. Haar eerste goede antwoord werd door Nathan weggedraaid. ‘Dankjewel Nathan’, zuchtte ze sarcastisch. Tweede vraag. Over geld. Daar zou Nathan, als penningmeester, het antwoord wel op weten. Gretig draaide Leonie Nathans briefje haar kant op. Een briefje met, zo bleek, een expres fout gegeven antwoord. ‘Bedankt Nathan’, klonk het weer zuur. Beste Mol? Dat is nog maar de vraag. Beste trol? Dat is hij zeker.

Duckstad

Terwijl Nathan hersenscheten als ‘Paradijsvogel’ en ‘Duckstad’ op zijn briefjes bleef schrijven schopte hij het wel mooi tot de eindronde, waar een vrijstelling op het spel stond. Die had Leonie, kansloos buitenspel gezet door deze meestertrol, goed kunnen gebruiken. Terwijl de blonde presentatrice met kopzorgen naar bed ging, lag Nathan – inmiddels getransformeerd tot in dekens gewikkelde ’trolmops’ – zelfs de volgende ochtend nog uitgebreid na te genieten van zijn acties.

Nathan Rutjes Troll
Trolmops Nathan. Beeld: AVROTROS

Laatste nieuws

Foto: Sylvie Meis duwt haar troeven flink omhoog op strandbedje

Oh là là, kijk daar eens! Sylvie Meis, de koningin van stijl en glamour, ligt als een ware godin op een zonnig strandbedje in Mallorca. 

Foto: Zangeres Lisa Michels buigt diep voorover in laag uitgesneden shirtje

Sinds haar razend populaire deelname aan "It Takes Two" is Lisa Michels niet meer uit onze gedachten verdwenen. En dit heerlijke kiekje bewijst dat je dat ook helemaal niet wil. 

Foto: Nicolette Kluijver leidt soldaten enorm af met kort jurkje

Als presentatrice weet Nicolette Kluijvers dondersgoed hoe ze je aandacht moet sturen. Dit piepkleine jurkje is dan ook bijna strategisch afleidend, zeker voor een groepje hongerige soldaten...