Trek eens aan m’n vinger: kunnen scheten Corona verspreiden?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het RIVD staat voor je klaar om vrijwel alle twijfel rondom het coronavirus weg te nemen. Een goed ingelichte bevolking verspreidt het virus immers minder snel. Toch zijn er een aantal gênante vragen die nog niet beantwoord zijn, maar natuurlijk wél gesteld worden. In een strijd om leven en dood bestaan er geen stomme vragen. Zelfs niet ‘kan ik corona krijgen van een scheet?’ Gelukkig hebben we daar nu ook een antwoord op…

Kort antwoord: het zou kunnen! In het podcast-spreekuur van dr. Norman Swan, een Australische wetenschapper, werd de vraag gesteld of men op moet passen met scheten. Hij raadde zijn kijkers aan om te proberen geen scheten te laten in andermans bijzijn. Zeker niet met ontbloot achterwerk. Een ‘ongefilterde’ scheet zou namelijk meer schade aan kunnen richten dan eentje met bilbedekking.

Vies luchtje

Dankzij onderzoek weten we inmiddels dat coronapatiënten ook besmettelijke deeltjes via hun uitwerpselen kunnen afscheiden. Op die manier zou ’n scheet hetzelfde schadelijke effect kunnen hebben. Er is gelukkig een verschil tussen hoesten en broekhoesten: we hebben, als het goed is, altijd een dubbel ‘mondkapje’ om onze reet. Ondergoed en een paar jeans zouden de meeste schadelijke deeltjes in de kiem moeten kunnen smoren, aldus dr. Swan. Ook bij het doortrekken van een wc helpt het om de bril dicht te doen voor je op de knop drukt. Ruft verantwoordelijk dus.

Laatste nieuws

Foto: Celine Huijsmans ontmaskerd als verleidster

Televisiepresentatrice en Radio538-DJ Celine Huijsmans heeft met deze actie veel mensen heel erg laten schrikken...

Video: Maan de Steenwinkel draagt heel weinig in donkere kamer

Maan is één en al flirt! Ook in deze video beweegt ze zich verleidelijk rond in een donkere ruimte.

Foto: Emma Wortelboer knapt bijna uit leren jurkje bij Televizier-gala

Emma Wortelboer viel enorm op bij het Televizier-gala. Ze koos niet voor één ondeugende jurk, nee, ze koos voor een tweede!

Gerelateerde berichten