Nog één keertje lachen, gieren, brullen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Kopspijkers: nog één keertje lachen, gieren, brullen

Vanavond is het dan eindelijk zo ver: de éénmalige terugkeer van het mega-populaire programma Kopspijkers. Ter ere van dit ooit zo epische programma hebben wij de meest memorabele ‘pis in je broek van het lachen’-momenten op een rijtje gezet!

Een inktzwarte dag

De meeste veertig-plussers onder ons kunnen zich het jaar 2005 nog wel herinneren. Weet u het nog? 2005 was het jaar dat Google Maps gelanceerd werd, Angela Merkel aan de macht kwam en het jaar dat Guus Meeuwis wekenlang de top 40 domineerde. Gebeurtenissen, die de meesten van ons zich niet meer zullen kunnen herinneren. Echter was er dat jaar toch één dingetje, dat velen van ons zich nog wel kunnen, maar niet willen herinneren. Op 29 april 2005 kregen we namelijk het schokkende nieuws dat het ooit zo geliefde programma Kopspijkers definitief stopte.

Voor de jongere lezers onder ons: Kopspijkers was een geniaal persiflage-programma en scoorde vroeger zo’n beetje de kijkcijfers van Boer zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt bij elkaar.

Nog één keer lachen, gieren, brullen

Vandaag de dag, ongeveer 14,5 jaar later, gaat de wens die velen al die tijd gekoesterd hebben dan eindelijk in vervulling. Vanavond kunnen we met z’n allen nog één keer van het ‘lachen tot je in je broek plast’- programma van Jack Spijkerman genieten. De Wereld Draait Door (DWDD) zal namelijk een eenmalige uitzending de wereld in helpen. En ja, dat konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Daarom hebben we, als voorproefje op vanavond, de leukste Kopspijkers-momenten voor je op een rijtje gezet!

Beatrix, Balkenende, Belg

Het eerste fragment is er eentje, dat destijds heel wat stof deed opwaaien. En dat had alles te maken met het ’typetje’ van Koningin Beatrix. Volgens sommige kijkers was het persifleren van de koningin niets anders dan pure majesteitsschennis. Iets waar we ons nu niks meer bij voor kunnen stellen. In 2003 ging het er in Nederland dan ook heel wat politiek-correcter aan toe rondom het koningshuis dan dat vandaag de dag het geval is. Gelukkig maar, als je het ons vraagt. Wellicht dat we vanavond een pareltje van een Willy-persiflage zullen gaan zien?

Balkenellende

Ook deze aflevering is één van de best bekeken uitzendingen van het programma ooit. Of het aan Jan-Peter Balkenende ligt weten we niet, maar zijn typetje stelt in ieder geval nooit teleur! In het onderstaande fragment wordt er als vanouds weer heerlijk de spot gedreven met Harry Pot… ehh Jan-Peter Balkenende. We kunnen dan ook niet anders dan onszelf afvragen welke politicus vanavond zijn ego mag gaan opvegen.

‘Nobody with Frank de Grave’

Ook voor onze afsluiter blijven we in de politieke sfeer. Ditmaal was het niet Balkenende die ‘geroast’ werd. Nee, deze keer was de toenmalige minister van Defensie, Frank de Grave, aan de beurt. En ja, ook hij werd eens even flink afgezeken. Of, zoals Frank het zelf zou zeggen: eens abominabel voor het hoofd gestoten.

Nog één keer genieten

Na het zien van deze filmpjes, weten we weer waarom we het programma zo gemist hebben. Het was onze broodnodige wekelijkse dosis anti poltieke-correctheid. We kijken dan ook enorm uit naar de aflevering van vanavond. Zullen we een dronken Frits, een André Hazes met mommy issues of een iets té politiek-correcte Jesse Klaver in een eikeltjes pyjama gaan zien vanavond? Hoe dan ook, onze televisie staat vanavond om 21:30 uur op NPO1.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto. 

Prachtige Robin Holzken laat in loszittend jurkje véél meer zien dan alleen haar nieuwe trouwring (foto!)

Robin Holzken, de bloedmooie vriendin van Bram Krikke, is nu de bloedmooie verloofde van Bram Krikke. En dat viert ze zo!