DJ Willy The King net zo mainstream als de Top 2000

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Koning Willem Alexander blijkt een echte muziekliefhebber te zijn. Omdat de radio 100 jaar bestaat, werd hij even DJ Willy. Eerlijk gezegd blijkt zijn muzieksmaak toch niet zo Koninklijk. 

Gisteren kreeg onze Majesteit, Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg, in de volksmond ‘Koning Willy’, een rondleiding in de studio’s van NPO ter ere van het 100 jarige bestaan van het medium radio. Hij schoof aan bij Radio 2 en speelde mee met de Top-2000 shuffle. Het blauwe bloed van Willy bleek – zoals elke vader – vol te zitten met een passie voor muziek. Maar welke muziek dan?

Mainstream muzieksmaak

De beste man blijkt een enorme U2 fan. Daar valt natuurlijk niet zoveel van te zeggen, daar U2 een van de grootste bands van de wereld is. Maar toch, van een Koning verwacht je toch nèt wat anders. Als kleine prins heeft hij rond kunnen dwalen in allerlei paleizen. Hij heeft toegang gehad tot de muziekcollectie van alle gestorven Koningen en Koninginnen. Op een antieke grammofoonplaat heeft hij alle Grote der Aarden kunnen luisteren. Denk aan de symfonieën van Bach, Mozart en Beethoven. Waarschijnlijk is hij als Prins Willy naar allerlei orkesten en opera’s geweest en is hij overladen met inspiratie van een hoogstaand niveau.

Al die jaren heeft hij de mogelijkheid gehad om zijn muzieksmaak te verfijnen. Om met iets van Koninklijke kwaliteit te komen. Iets bijzonders. Iets wat boven het volk staat. Iets waar de gewone man nooit aan zou kunnen tippen. Maar dan blijkt het enige verschil tussen blauw en rood bloed toch enkel de kleur en verder niets. Net zoals iedereen vroeger, zat hij op zijn knietjes naast de radio met zijn cassettebandjes in de aanslag om de hitjes op te nemen. De Koning is gewoon mainstream!

Geen koninklijke muzieksmaak

Dat gezegd hebbende. De Koning blijkt naast een kleine radio-nerd en muziekliefhebber een heus potentieel te hebben als radioman. Als je voor de radio wilt werken, dan heb je natuurlijk een goede stem nodig. En gister bleek dat dit sowieso geen obstakel gaat worden. Tel daarbij op dat de man van Koningin Maxima redelijk wat muziekkennis paraat heeft. Ligt daar een Koninklijk radio-programma in het verschiet? ‘Opstaan met Koning Willy’ of ‘De nacht in met Koning Willy’. Zo maar wat ideeën. Wie weet wat de toekomst ons gaat brengen.

Maar voordat je de stap zou zetten Willy. Doe even wat aan die muzieksmaak. Want je mag dan misschien wel Koning zijn, maar je muzieksmaak is net zo burgerlijk als je onderdanen. Iedere huispapa houdt namelijk wel van U2 en Guns ’n Roses. Die plaatjes worden grijs gedraait op de radio. Van jou verwachten we iets anders. Van jou verwachten we een Koninklijke impuls. Heb je niet in een geheime kamer in een of ander paleis ergens op de wereld waar een geheime voorraad plaatjes liggen? Unieke opnames van The Beatles of Elvis Presley bijvoorbeeld. Iets wat de ‘gewone man’ nog nooit gehoord heeft?

Laatste nieuws

Superstrakke Gaby Blaaser laat zich van top tot teen filmen in sportpakje

Gaby Blaaser laat zien dat ze graag sport, maar wel in super strakke merk outfits die haar ondersteunen in vele squats, deadlifts en andere oefeningen. Maar de outfit doet nog meer voor deze athlete.

Foto: Marlijn Weerdenburg staat met rug tegen muur in zeer gewaagde jurk

Marlijn Weerdenburg mocht zingen in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dat betekent dat Marlijn een mooie jurk moest aantrekken. De blondine heeft een prachtige galajurk uit de kast getrokken die zelfs een tikkeltje gewaagd is!

Foto: Maan de Steenwinkel heeft het zwaar op bloedheet strand

Maan de Steenwinkel heeft het enorm zwaar in de hitte. De altijd levenslustige Maan wil niet ‘gewoon een beetje leven’, maar moet het vanwege de verzengende hitte deze keer houden bij slechts een ‘beetje leven’.

Gerelateerde berichten