Knotsgekke Formule 1-race: Verstappen valt uit, Gasly wint

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het was de gekste, meest chaotische en volgens velen beste f1-race van dit seizoen: de Grand Prix van Monza, Italië was alles behalve voorspelbaar!

Na de ietwat saaie races van de afgelopen weken zijn spanning, entertainment en puur kijkgenot weer terug. Gele vlaggen, rode vlaggen, enorme crashes, een tweede start en een knotsgek podium: de race in Monza had het allemaal!

Verstappen valt uit met een kapotte motor

Alhoewel deze race een pareltje was voor de liefhebbers van de Formule 1 zelf, viel de Grand Prix van Monza toch wel een beetje tegen voor de Verstappen-fans onder ons. Max Verstappen, die na een moeilijk weekend startte vanaf de vijfde plek, viel namelijk uit na de herstart van de race. De reden? Een kapotte Honda-motor zou de boosdoener zijn geweest, aldus Max Verstappen zelf.

(lees verder na de foto)

Oud-teamgenoot van Max Verstappen wint de race

Waar de Honda-motor van Max Verstappen de eindstreep niet haalde, bracht de Honda-motor in de Alpha Tauri van Pierre Gasly hem juist naar zijn allereerste Formule 1-overwinning. Iets wat iedereen, fan of geen fan, hem leek te gunnen. Die overwinning kwam de coureur van het zusterteam van Red Bull echter niet zomaar aanwaaien. De laatste 10 rondes moest Pierre Gasly dan ook flink knokken met Carlos Sainz, die uiteindelijk op de tweede plek eindigde

Volgende week weer een knotsgekke race?

Voor de F1-fans onder ons hebben we goed nieuws: aankomende vrijdag gaat de Formule 1 alweer van start. De koningsklasse van de racerij blijft namelijk in Italië en brengt een bezoekje aan het circuit van Mugello. Een baan waar geen enkele coureur nog heeft gereden in een hedendaagse Formule 1-wagen. Het zou dus zomaar kunnen dat we volgende week alweer naar een knotsgekke race mogen gaan kijken!

Beeld boven: Ziggo Sport

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Deze bekende Nederlanders zitten stiekem in Eurovisie-clip ‘Europapa’ van Joost Klein

Joost Klein heeft eindelijk zijn nieuwe clip laten zien en die zit vol bekende koppen. Deze mensen doen allemaal mee. 

Quincy Promes vermaakt zich prima in Rusland: dit is zijn beeldschone nieuwe vriendin

Quincy Promes vliegt soms naar dubai om zijn vriendin, rapper Dreamdoll, te ontmoeten voor een paar wilde nachtjes.

Foto: Prachtige Kelly Piquet maakt Max Verstappen alvast warm in Bahrein

De seizoensstart van de F1 is in Bahrein. Kelly Piquet is aanwezig en max Verstappen geniet zo te zien met volle teugen.