John zoekt Mol bij Talpa

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Jochem van Gelder deed begin december een boekje open over zijn gedwongen vertrek bij Talpa in 2017. Volgens hem was zijn deelname aan Wie is de Mol? de reden voor zijn ontslag. Maar na meer plotselinge ontslagen stapelen de vragen zich op. Is John misschien bang voor een mol bij zijn organisatie?

Jochem van Gelder beweert dat John het vreemd vond dat hij niet naar het buitenland wilde voor een Talpa-show, maar wel naar de Verenigde Staten vertrok voor Wie is de Mol?. John was hoogstwaarschijnlijk bang voor de ervaring die Jochem bij Wie is de Mol? op zou doen. Uit voorzorg kon Jochem dus zijn biezen pakken.

Rood scherm

Ondanks zijn grote successen zoekt John weinig de media op. En dan was er natuurlijk zijn grote aftreden bij RTL. Dat meer weg had van een royale coup dan een vertrek. En na de Facebook advertentie affaire heeft John de smaak van het vangen naar mollen goed te pakken. John speelt dus gewoon een eigen versie van Wie is de Mol? binnen zijn bedrijf. Hij deelt om de haverklap rode schermen uit aan mensen die hij verdenkt de mol te zijn. Inmiddels twee jaar verder is John nog niet uitgespeeld en vraagt iedereen zich massaal af: Wie is De Mols Mol?

de Afvallers

Behalve Jochem waren er de afgelopen tijd nog wel meer bekenden die de eindstreep bij Talpa niet haalden. Piet Paulusma moest na 23 jaar trouwe dienst zijn werk neerleggen. Piet had nergens wat fout gedaan, niemand had hem op zijn lijstje. Maar dat is juist verdacht. De mol moet namelijk niet opvallen. Dan kan hij op de achtergrond juist veel verzieken. reden genoeg dus om van Piet afscheid te nemen. Bart Jan Cune houdt de eer aan zichzelf. Hij heeft te veel heimwee dit seizoen De Mols Mol af te maken. Hij legt zijn functie als hoofdredacteur van Talpa Network neer. Maar misschien is het allemaal wel schijn. Heeft Bart nu vier jaar ongestoord kunnen mollen onder Johns neus?

Gallyon van Vessem mocht ook afscheid nemen van Talpa. De presentatrice van Hart van Nederland werd op 50-jarige leeftijd ingeruild na meer dan twintig jaar trouwe dienst. Maar John weet, verbonden sluiten is niet voor eeuwig. Hoe dichter je bij de eindstreep komt des te meer ga je het spel voor jezelf spelen. Want ook bij Talpa geldt ‘Trust Nobody.’

Een vrijstelling

Linda mag voorlopig blijven bij de zender. Als zus van de eigenaar heeft zij als vanzelfsprekend een vrijstelling gekregen voor de volgende stemronde. Ze wordt zo vertrouwd dat Talpa en Linda inmiddels weer bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw programma. Maar is dat niet gewoon allemaal schijn. Zou de mol niet veel dichterbij kunnen liggen dan gedacht. Het zit nou eenmaal een beetje in de naam. Reden genoeg om Linda de komende tijd goed in de gaten te houden.

Een joker verdienen

Ook zijn er voor 2020 wat nieuwe kandidaten die zich aansluiten bij De Mol’s Mol. Chef-kok en presentator Herman den Blijker maakt per 1 januari de overstap naar Talpa Network. Herman maakt de lekkerste gerechten klaar dus als er een proef is met eten dan

Dj Ronald Molendijk gaat aan de slag voor Talpa Network. Hij zal onder meer te zien zijn als deskundige bij Shownieuws en wordt betrokken bij de ontwikkeling van muzikale formats.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.