Jessica Villerius’ Ruinerwold docu wordt episch

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Ruinerwold documentaire Jessica Villerius

‘Het Ruinerwold Mysterie’ zou zomaar eens de titel kunnen worden van de documentaire die gaat komen over het gezin dat zich jarenlang heeft verstopt in de boerderij in Ruinerwold. Welk spraakmakend schandaal heeft de mooie documentairemaakster Jessica Villerius nu weer voor ons in petto?

Eens in de zoveel tijd dan wordt er een documentaire de wereld in geslingerd die de boel eens even flink door elkaar schudt. Wie herinnert zich An Incovenient Truth nog, waarmee Al Gore in 2007 een Oscar voor ‘Beste Documentaire’ won. Hiermee zorgde hij er in een klap voor dat we als onwetende mensen een treetje hoger konden klimmen op de ladder van het klimaatbewustzijn.

De docu’s die dit jaar voor flink wat reuring zorgde waren natuurlijk Leaving Neverland en Surviving R.Kelly. Beiden hebben ervoor gezorgd dat er wereldwijd meer aandacht wordt besteed aan s******l overschrijdend gedrag. Zowel ‘The King of Pop’ als ‘The King of R&B’ vielen dankzij deze films van hun sokkel. Een zware, maar noodzakelijke prijs om als wereld te betalen. Gaan er na de ontrafeling van het Ruinerwold Mysterie ook koppen rollen? Als het aan Jessica Villerius ligt wel…

Jessica ‘Ruinerwold’ Villerius

In 2020 gaat we te weten komen hoe diep de beerput is waar de Ruinerwold-familie zich in bevond. De kinderen van Papa Ruinerwold hebben contact opgenomen met Jessica Villerius. Ze hebben bij de documentairemaakster, die in het verleden vaker zware onderwerpen behandelde, aangegeven dat ze liever hun eigen verhaal naar buiten brengen zonder dat de media de kans krijgt om allerlei smeuïge sprookjes te verzinnen. Iedereen is natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar wat er zich in godsnaam allemaal heeft afgespeeld in de kelder van Gerrit Jan van D.

We willen de hype natuurlijk niet té groot maken, maar dat de openbaringen uit deze docu in het rijtje Al Gore, Leaving Neverland en R. Kelly komt te staan lijkt onvermijdelijk. Eerdere documentaires van Jessica zorgden namelijk voor voldoende gespreksstof. Zo zorgde Vel over Probleem ervoor dat de Tweede Kamer anorexia als officiële aandoening erkende, waardoor er meer geld beschikbaar kwam om deze dodelijke ziekte te bestrijden.

Verder kun je Jessica kennen van de verhalen in Code Rood: Eerwraak, waar ze Nederlandse meisjes volgde die ondergedoken zaten omdat hun familie hen met de dood bedreigde.

Vrouw met ballen

Met andere woorden: deze filmmaakster heeft meer ballen dan de gemiddelde man. Het is dan ook een blessing in disguise dat (een deel van) de Ruinerwold-kinderen hun verhaal uitgerekend bij Jessica gaan doen. Die brouwt er sowieso een spraakmakend geheel van. We willen haar wel één tip meegeven: ga zelf iets vaker vóór die camera staan, Jessica!

Laatste nieuws

Foto: Sylvie Meis neemt enorm risico met piepklein scheefgetrokken jurkje

Sylvie Meis laat op een donkere locatie weinig aan de verbeelding over dankzij deze nietsverhullende outfit...

Video: Hulpeloze Leontine Borsato aan riem meegetrokken

Leontine Borsato is sinds haar breuk met Marco Borsato een vrije vrouw. Niemand die bepaalt waar ze gaat en staat; dat doet ze nu lekker zelf! Toch laat deze knappe dame zich voor één keertje meesleuren. Aan een riem nota bene...

Sensi Lowe verleidt volgers met duizelingwekkende foto van haar troeven

Sensi Lowe laat haar volgers graag meedenken met hoe ze over straat gaat. Om de volgers extra te motiveren, plaatst ze er altijd heerlijke foto's bij!

Gerelateerde berichten