Jesse Klaver blundert tijdens verkiezingsdebat van RTL

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Debatteren kun je leren, dat geldt zeker voor Jesse Klaver. Tijdens het verkiezingsdebat bleek de lijsttrekker weinig verstand van voetbal te hebben. Tijdens het persoonlijke gesprek met studente Suze Stortelder stond hij wél op scherp…

De stelling luidde: “als mijn partij mee doet aan het volgende kabinet zal minimaal 10% van de bewindslieden van kleur zijn of een niet-westerse migratieachtergrond hebben”. Toen de 34-jarige fractievoorzitter dacht zijn standpunt te kunnen onderbouwen met een voorbeeld over de huidige trainer van het Nederlandse elftal, ging hij compleet de mist in.

Lees ook: Sigrid Kaag; Nederland niet naar het WK in Qatar

Ronald Koeman bondscoach Nederlands elftal

“Als Ronald Koeman deze zomer alleen maar witte jongens zou opstellen worden we geen Europees kampioen,” aldus lijsttrekker Jesse Klaver tijdens het verkiezingsdebat.
Ronald Koeman is sinds augustus 2020 hoofdtrainer van FC Barcelona, Frank de boer nam in september het stokje over van Koeman. Op Twitter ging het daarom ook los over de flinke blunder die Klaver maakte tijdens de live uitzending!

GroenLinks komt terug op de uitspraak van hun lijsttrekker. Via Twitter proberen zij de fout enigszins recht te zetten.

Of dit handig is van de fractievoorzitter laten we in het midden. Aan de hand van de reacties op deze tweet vraag je je af of ze het niet alleen maar erger hebben gemaakt!

Jesse Klaver afgeleid door studente

Voor iedere lijsttrekker was een gast aanwezig met een opvallende vraag of stelling. Studente Suze Stortelder werd door RTL aan Jesse Klaver gekoppeld. In 2015 heeft Jesse Klaver er voor gezorgd dat de jonge studente nu met een leenstelsel studeert. Met haar grote blauwe ogen stelt ze de vraag of meneer Klaver enig idee heeft wat voor impact dit voor haar heeft.

Wanneer zij haar stelling voorlegt aan Jesse Klaver lijkt hij een beetje afgeleid door de studente. Voor hij inhoudelijk reageert wil hij eerst het een en ander weten van Suze. Hij vroeg nog net haar nummer niet! Een man blijft toch een man zullen we maar zeggen…

Jesse Klaver GroenLinks RTL Debat Verkiezingen

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Emma Wortelboer kleedt zich uit in nieuwe videoclip Snollebollekes

In de nieuwe videoclip van Snollebollekes trekt Emma Wortelboer haar shirt uit. De spontane presentatrice lijkt de camera's even vergeten. Vervolgens begint ze met haar shirt te zwaaien. Verder zijn er beelden van haar dat ze op tafel staat te dansen.

Foto: Schaatsster Joy Beune maakt volgers wild met leren topje

De verleidelijke schaatsster Joy Beune weet iedereen te verleiden met een nieuwe foto van haar ongelooflijk strakke leren topje. 

Hélène Hendriks maakt vrouwen wild met nieuwe foto in strak shirtje

Hélène Hendriks, dé voetbalvrouw van Nederland steelt regelmatig mannenharten, maar deze keer gaat ze voor haar vrouwelijke aanbidders!