Jan Smit heeft eindelijk een trio

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Chantal Janzen Edsilia Rombley Jan Smit Songfestival trio

‘Was ik maar Jan Smit’, zei nog nooit niemand. Tot gisteravond dan; de zanger en AVROTROS-presentator is in mei volgend jaar namelijk ‘het mannetje’ in het heetste tv-trio ooit. Jantje mag voor bijna tweehonderd miljoen Eurovisie Songfestival-kijkers schitteren naast Chantal Janzen en Edsilia Rombley. Een dankbare taak, vooral omdat alle ogen toch op de dames gericht zullen zijn…

Jan in luxepositie

We speculeren al maanden over ‘het trio’. De ultieme afvaardiging van het Nederlandse televisielandschap. De crème de la crème van wat we op de buis te bieden hebben. Getalenteerd, divers, beeldschoon, spontaan… en Jan Smit. Toch is Jan hier de man in de luxepositie. AVROTROS, de omroep die sinds jaar en dag het Eurovisie Songfestival uitzend, mocht sowieso één eigen presentator afvaardigen. En dat zou sowieso Jan worden. Gerechtigheid bestaat.

Jan heeft zich als commentator met een stalen gezicht door jaren Eurovisie-armoe heen moeten slaan. Wat dacht je van Sieneke, 3JS, Joan Franka? Of was je die (heel begrijpelijk) alweer vergeten? Jan niet. Hij gebruikte die magere jaren om zijn honger naar het hoogst haalbare te voeden. Dankzij Duncan Lawrence werd die droom in mei ineens werkelijkheid. Dat tv-trio met twee beeldschone vrouwen zou er sowieso komen!

Frontvrouw Chantal

Gaat Nederland het eerste land zijn dat het eindelijk eens ‘goed’ doet? In andere landen schuift men vaak de mooiste presentatrices naar voren. Talent is niet belangrijk, de autocue biedt redding. Dat maakt het geheel leuk om naar te kijken, maar vaak pijnlijk om naar te luisteren.

In Nederland hebben we de luxe dat één van de beste presentatrices ook nog eens één van de mooiste vrouwen van ons medialandschapje is. Dat we Chantal Janzen als ‘frontvrouw’ naar voren duwen voor deze monsterklus is dus geen verrassing. Een Televizierring om elke vinger, looks, humor, spontaniteit: hopelijk gaat ze voor wat opschudding zorgen in die lange traditie van saaie, voorgekauwde, anti-grappige Eurovisie-avonden.

Wildcard Edsilia

Wie denkt dat Chantal een ‘wildcard’ is, berg je dan maar alvast voor Edsilia Rombley! Deze soulvolle zangeres heeft namelijk energie voor drie. Edsilia zat bij DWDD gisteravond al helemaal te stuiteren! Ze is een flapuit, is altijd enthousiast en sleept trouwens ook een flinke bak Eurovisie-street cred met zich mee. En dan die sprankelende lach…

Edsilia was twee keer, in 1998 en 2007, onze inzending voor het Songfestival. Ze gaf ook al eens de douze points door namens ons land. Bovendien lopen Eurovisiefans in binnen- en buitenland al jaren met haar weg. Deze vrouw verdient de spotlights, en krijgt die nu eindelijk ook weer!

Kind in snoepwinkel

En Jan? Die wrijft in z’n handjes. Zijn naam stond al op dat papier. Hij zat in Volendam in z’n luie stoel, zag alle mogelijke combinaties van ‘zijn’ trio langskomen en fantaseerde er op los, als een kind in een snoepwinkel. Elke man doet dat wel eens: hoe zou het zijn, samen met Eva Jinek en Dionne Stax? Of is dubbel blond iets teveel van het goede? Of toch een trio met Doutzen? Met haar in de buurt is het lastig om die andere dame genoeg aandacht te geven… Toch liever iets meer kleur, humor, kunde en spontaniteit – het droomtrio met Chantal en Edsilia is geboren!

Sinds het grote nieuws bekend is, zit Jan ziek thuis. Hij zegt zelf dat hij kampt met stemproblemen en vermoeidheid. Wij weten wel beter. Typisch gevalletje ziek van geluk. Zou elke man in zijn positie ook zijn!

Meer Songfestivalisme

België stuurt 18-jarige Luka naar Songfestival
Doutzen Kroes hengelt naar rol in Songfestival
Eva Jinek wil Eurovisie Songfestival presenteren

Laatste nieuws

Foto: Marieke Elsinga laat zich diep in haar shirtje kijken op zonnig terras

Marieke Elsinga heeft even besloten om zich nergens meer zorgen om te maken en te gaan genieten van het warme zonnetje.

Foto: Fien Vermeulen van Qmusic wandelt over strand in doorschijnend jurkje

Het was mooi weer en Fien Vermeulen heeft daar goed gebruik van gemaakt. De blondine paradeert over het strand in een ontzettend doorschijnend jurkje...

Noa Vahle maakt volgers gek met romantische foto in open jasje

Noa Vahle weet wel hoe ze een romantische foto moet maken. Aan een tafeltje in Parijs maakt ze haar volgers helemaal gek.