In deze werelden hoef je niet binnen te blijven

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Door het corona-virus staat het (sociale) leven op pauze. Alleen als je kind onderwijs mist, mag je samenscholen. De kroegen zijn dicht. Je kunt, behalve je woonkamer, nergens heen. Tenminste: niet in deze wereld. In Open World-games zijn er gelukkig wél voldoende uitvalsbasissen.

De verveling ligt tijdens deze coronacrisis op de loer. Een kopje koffie of een biertje drinken in de kroeg zit er niet in, een hapje buiten de deur eten is uit den boze en met een minimale afstand van 1,5 meter tussen mensen, blijkt het ook enorm lastig om eens lekker tegen je vriendin of scharrel aan te kruipen. Daarom is het maar goed dat er digitale (game)werelden bestaan waar dit – en véél meer – nog allemaal mogelijk is.

Grand Theft Auto V Online

Grand Theft Auto (GTA) is op dit moment de meest genomen afslag richting een open world game-wereld. De laatste versie van het spel kwam in 2013 (!) op de markt, maar nog steeds weten gamers over de hele wereld deze online omgeving te vinden. Dat komt doordat ontwikkelaar Rockstar nog steeds regelmatig nieuwe uitbreidingen (DLC’s) toevoegt aan de game.

Daardoor doe je dingen je nu niet mag doen. Zo kun je jouw gestolen auto’s exporteren, verschillende grote faciliteiten beroven en een motorclub runnen – niet voor de lange, ontspannende motorritten, maar om je drugsimperium op te bouwen natuurlijk. Naast deze criminele activiteiten, is er uiteraard ook gelegenheid om een filmpje te pakken, een drankje te doen of lekker naar het park te gaan.

Red Dead Redemption 2 Online

Net als GTA V, komt ook Red Dead Redemption uit de stal van Rockstar. Veel mensen hebben deze game omschreven als ‘Grand Theft Auto, maar dan in het Wilde Westen’. Het is daarom een raadsel waarom deze game niet gewoon Grand Theft Paardenkoets heet.

Net als bij GTA, kun je op twee manieren gebruik maken van deze enorme open wereld. In de singleplayermode speel je een cowboy die zijn geld verdient met overvallen, in de online wereld kun jij het met je eigen karakter opnemen tegen andere cowboys.

The Witcher Wild Hunt

Nadat Netflix ‘Witcher’ online slingerde, kreeg de game uit 2015 waarop deze serie gebaseerd werd weer een boost. Nieuwe fans vroegen zich terecht af hoe het voelt om ‘echt’ in de huid van hoofdrolspeler Geralt van Rivia te kruipen. Bovendien waren ze nieuwsgierig hoe die beruchte badscène er in-game uit ziet. Wie doorspeelt zal snel merken dat er een enorme fantasiewereld aan je voeten ligt waarin jij de dienst uitmaakt.

Lees ook: Witcher niet zo’n Wild Hunt als de game

Natuurlijk komt daar het nodige geweld bij kijken, maar de ontdekkingstocht door de wondere werelden klinkt vast beter dan nog een keer de was opvouwen, drie keer per dag stofzuigen of de serie The Witcher voor de vierde keer kijken.

Pokémon Stay In Your Stoel

Voor de laatste open-world-game in dit lijstje, moeten we even terug in de tijd. Terug naar de periode dat jouw GameBoy je beste vriend was. Hoewel Nintendo de afgelopen jaren geen mogelijkheid onbenut liet om nieuwe Pokémon-games te lanceren, valt er in de huidige situatie niet zo veel Pokémon Go te spelen.

Keer daarom terug naar de tijd van vroegâh en ga voor een ouderwets potje Pokémon Stay In Your Stoel. Lekker binnenblijven, buttons bashen en niet stoppen voordat al die Gym-badges in je bezit zijn.

Lees ook: Gotta Buy ‘em All!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Robin Hamersteen (34) komt zeiknat zonder topje het water uit

Robin Hamersteen trakteert met heerlijke beelden! Het model komt op magistrale wijze het water uitgelopen...

Video: Yvonne Coldeweijer is overal afgevallen behalve bij haar enorme melkzakken

Yvonne Coldeweijer is sinds haar bevalling maar liefst 22 kilo afgevallen! Op een andere plek draagt ze zo te zien nog wél wat extra gewicht met zich mee...

Foto: Marlijn Weerdenburg blijkt zeer close met oplichter Wie Is De Mol?

Marlijn Weerdenburg heeft een intieme foto geplaatst met opvallend bijschrift over déze oplichter uit Wie Is De Mol?