IJzersterke BN’ers in superstrakke schaatspakken

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
IJzersterk Ortal Vriend Welmoed Sijtsma

Vanavond wordt het startschot gegeven aan de IJzersterkste, een uniek programma op de Nederlandse tv. BN’ers worden in aerodynamisch lycra gehesen om op het ijs hun kunsten te vertonen. En deze keer hoeven ze ’n keer niet te dansen

Vanavond om half negen zitten we klaar voor een heerlijke ouderwets potje schaatsen. En nee, deze keer niet met pen en rondetijdenschriftje, maar met de pauze-knop op de afstandbediening in de aanslag. Waarom? Een stel fanatieke BN’ers gaat op tv in training om de snelste langebaanschaatser van showbizzland te worden. En daar zitten ook een aantal zéér gestroomlijnde vrouwen tussen! Wat dacht je van Ortál Vriend, Welmoed Sijtsma en Fidan Ekiz? Wist je dat die schaatspakken écht heel strak zitten?

‘Zet een Turk nooit op het ijs’

Voor Fidan Ekiz was het een zware opgave. De Turks-Nederlandse presentatrice kon helemaal niet schaatsen voor ze aan de IJzersterkste begon. “Ik had hier nooit aan mee moeten doen”, zegt ze achteraf. “Je moet een Turk nooit op het ijs zetten, dat blijkt maar weer.” Toch is ze blij dat ze in ieder geval de basisprincipes geleerd heeft. Maar of haar schaatsteam daar veel aan gehad heeft?

Schaatsbillen in zicht

De schaatsshow benadrukt namelijk niet alleen het individuele, maar ook het belang van het collectief. De kandidaten zijn opgedeeld in teams, waarvan Rintje Ritsma en Marianne Timmer de captains zijn. Aan goede begeleiding geen gebrek dus. Vooral in de ploegenachtervolging, een bekend nummer bij het ‘echte’ schaatsen, is het belangrijk dat je teammaten je kunnen vertrouwen. Zit je achter iemand, dan kijk je in principe alleen tegen een stel billen aan. Met een beetje geluk de billen van Welmoed Sijtsma of Ortál Vriend. Daar zouden wij wel een rondje achter willen schaatsen!

Oud Hollandsch vermaak

We krijgen nu al een warm gevoel bij de IJzersterkste. En daar hebben we niet eens koek en zopie voor nodig. Oud Hollandsch vermaak in de avond, met een keur aan schitterende vrouwen in schaatshouding: wat wil je nog meer? Mart Smeets in een Noorse trui? Sven Kramer die de afslag mist? Suzanne, Irene of Jutta? We vermoeden dat we aan Ortál en Welmoed genoeg hebben hoor. Check onderstaande foto’s maar!

Laatste nieuws

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen. 

Deze nieuwe beelden van House of the Dragon seizoen 2 dwingen fans nú al tot een keuze

De nieuwe trailer van seizoen 2 van House of the Dragon staat online. De vraag die centraal staat: Aan wiens kant sta jij dit seizoen?