Iets met meisjes en uit de kast komen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Welke dag is het vandaag?

Voor het geval je nog niet in je agenda of telefoon hebt gekeken; het is vandaag 11 oktober en dat betekent vier dingen: Ten eerste dat een heleboel Nederlanders al elf dagen gestopt zijn met de verslaving die ze hadden vóór 1 oktober; ten tweede dat er waarschijnlijk net zoveel mensen weer begonnen zijn met waar ze mee waren gestopt; ten derde het is Wereld Meisjesdag en tot slot is het vandaag ook ComingOutDay. Reden genoeg om iets te vieren toch?

https://twitter.com/KT5UL/status/1182596979219750912

Meisjes krijgen aandacht

Sinds 2012 staat vast dat 11 oktober Wereld Meisjesdag is. En aan meisjes geven wij – zoals jullie weten – graag aandacht. We hebben er zelfs een heel forum aan gewijd. Maar, er moet gezegd worden dat Wereld Meisjesdag toch net op een andere manier aandacht geeft aan het vrouwelijk geslacht dan dat wij dat gemiddeld genomen doen en jullie normaliter van ons gewend zijn. Het draait vooral om gelijke kansen, rechten en mogelijkheden voor meisjes in ontwikkelingslanden. Dat vinden wij natuurlijk ook belangrijk. Dus go #WereldMeisjesDag!

Come eruit

Vandaag staat ook in het teken van Coming Out. Ben je een L, een G, een B, of een T? Gooi het dan vandaag eruit. Of morgen. Of overmorgen. Maak mooi gebruik van zo’n nationale dag. Een beetje theatraal zijn is af en toe toch niet verkeerd? Maar hoe ver we ook zijn, het blijft toch nog wel een taboe’tje en eigenlijk zou zo’n dag toch helemaal niet nodig hoeven zijn? Verschillen zijn er altijd al geweest en die zullen ook nooit gaan verdwijnen. Wij zeggen: Omarmen die handel. Als iedereen hetzelfde zou zijn, dan is er toch ook geen bal aan?


Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Model Sylvia Geersen heeft er de kracht niet meer voor: “Ik kan het niet”

De knappe Sylvia Geersen is helemaal uitgeput. Ze heeft totaal geen kracht meer en kan het allemaal niet meer aan. Wat is er toch allemaal aan de hand?

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.