Iedereen is nog steeds voor FC Abdelhak Nouri

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De op één na laatste uitzending van De Wereld Draait Door stond in het teken van Abdelhak Nouri. De 22-jarige Marokkaan zakte tijdens een oefenwedstrijd van Ajax (2017) in elkaar. De voetballer ging op die dag, maar FC Abdelhak Nouri stond op.

Er bestaan weinig uitzendingen van De Wereld Draait Door waarin Matthijs van Nieuwkerk met een bek vol tanden komt te staan. De presentator wordt, zeker met het naderende einde van ‘zijn’ DWDD, geprezen om zijn interviewkwaliteiten. Vanaf het moment dat familie en vrienden van voetballer en Ajacied Abdelhak Nouri bij hem aanschuiven, is hij de weg toch echt even kwijt.

Abdelhak Nouri

Met rode ogen kijkt Matthijs in de cameralens. Zijn blik dwaalt af. De talkshowkoning van Nederland zoekt naar woorden terwijl hij worstelt tegen de tranen nadat de tijd in de DWDD-studio is teruggedraaid naar 14 juli 2017.

Een paar dagen voor die bewuste datum zakt Abdelhak Nouri tijdens een oefenduel van Ajax in elkaar. De jonge baltovenaar, die te boek staat als hét talent van De Toekomst (jeugdcomplex Ajax), krijgt een hartstilstand en verliest vitale hersenfuncties, die verder voetballen onmogelijk maakt.

Sterker nog: de vraag is of ‘Appie’ überhaupt ooit nog zelfstandig kan leven. Nouri zit nu in een rolstoel en kan communiceren met zijn familie, maar gebruikt hiervoor (nog) geen woorden.

Voetballers als mens

Dat het ‘verlies’ nog steeds een grote impact heeft, blijkt uit de verhalen van (voetbal)vrienden Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Steven Bergwijn. De spelers van FC Barcelona, Ajax en Tottenham Hotspur doen soms bovennatuurlijke dingen op het voetbalveld, maar aan de DWDD-tafel zijn ze weer even doodnormale jongens die nog steeds pijn hebben dat hun vriend niet meer zichzelf kan zijn.

In deze voetballoze tijd geeft dat toch stof tot nadenken. Op het moment dat voetbal weer even de belangrijkste bijzaak van het leven wordt, lijken clubkleuren plots van ondergeschikt belang. Je zag het na het overlijden van Johan Cruijff, je zag het op 14 juli 2017 en je zag het tijdens de één na laatste uitzending van De Wereld Draait Door.

Op het moment dat we het over voetbal hebben, dan ben je voor Ajax, PSV of voor Feyenoord. Op het moment dat het over Appie gaat, is iedereen fan van FC Nouri.

Laatste nieuws

Stralende Kim-Lian van der Meij deelt foto vanaf strand

Kim-Lian van der Meij is aan het genieten van de een welverdiende zonvakantie met haar gezin. Dit betekent heel veel zonnen, eten en zwemmen voor Kim-Lian.

Dit zijn de allermooiste foto’s van Waku Waku-presentatrice Sosha Duysker

Het was ooit een heel populair televisieprogramma, en nu is het terug: Waku Waku. De dierenquiz zal in een nieuwe jasje worden gepresenteerd door Sosha Duysker. Om de presentatrice wat beter te leren kennen zijn hier de allermooiste foto's van Sosha!

Foto: Stuiterende Dee van der Zeeuw maakt uitdagende bewegingen

Dee van der Zeeuw probeert graag nieuw speelgoed uit. Dankzij haar laatste aankoop stuitert ze met een rood hoofd door de woonkamer!

Gerelateerde berichten