Hockeyster Caia van Maasakker imponeert op Olympische Spelen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hockeyster Caia van Maasakker wist eigenhandig het Nederlands hockeyteam Olympisch goud te bezorgen. Haar geheim? Ze is gewoon erg goed met ballen. 

De Olympische Spelen in Tokyo lopen ten einde, maar dat is nog lang niet het einde voor het Nederlandse goud. Zo wist hockeyster Caia van Maasakker de felbegeerde medaille veilig te stellen. Caia is erg behendig met ballen en wist daardoor Nederland naar de eerste plaats te stoten. Een dame die weet van wanten en die eigenhandig verantwoordelijk is voor de Olympische overwinning.

Lees ook: De mooiste Instagram foto’s van Olympisch zwemster Sharon van Rouwendaal

Een bijzonder afscheid

Het was de allerlaatste wedstrijd voor Caia en een beter afscheid had ze zich niet kunnen inbeelden. Niet alleen haalde de beeldschone hockeyster in haar allerlaatste professionele wedstrijd Olympisch goud, maar die winst kwam ook nog eens grotendeels door haar bijdrage aan de wedstrijd. Dankzij Caia zijn de Nederlandse hockeyvrouwen nu dus Olympisch kampioen. Argentinië werd met 3-1 waarvan twee punten door caia gescoord werden. Caia nam dus in stijl afscheid van de hockeysport.
De gouden strafcorner

Niet één, maar gewoon twee keer wist Caia vanuit een strafcorner een belangrijk punt te scoren voor Nederland. Daarmee laat de prachtige sporter zien hoe goed ze wel niet met een stok om kan gaan. Het mag dan misschien haar laatste wedstrijd zijn, maar Caia heeft wel bewezen waarom ze de afgelopen jaren thuis hoorde op het absolute topniveau. Zonder Caia hadden de hockeydames het waarschijnlijk niet gered en waren het nu de Argentijnen geweest die feest stonden te vieren. Dat maakt het dus een bitterzoete overwinning, aangezien het Olympisch goud ook betekent dat de Nederlandse hockeysters afscheid moeten nemen van hun geliefde Caia.

Wat gaat Caia hierna doen?

Zelf weet ze nog niet zo goed wat de toekomst gaat brengen. Wel is Caia klaar met de hockeywereld. Ze heeft alles gegeven en gedaan wat ze wilde doen. En na zoveel bereikt te hebben is het tijd voor een nieuw avontuur. Wat dat avontuur wordt weet Caia nog niet. Voorlopig in ieder geval nog even feest vieren met de meiden. En dat is zeker verdiend. Na de Olympische overwinning mogen de hockeysters weer opgelucht ademhalen. Natuurlijk wel met een overwinningsdrankje erbij.

Misschien tijd voor een tropische vakantie

Wat Caia ook hierna gaat doen, het begint met een welverdiende vakantie. Even bijkomen van de stress van de Olympische Spelen en genieten van de overwinning. En daarna? Dat ziet ze wel. Houdt deze knappe Olympische dame dus goed in de gaten, want er ligt veel moois voor Caia in het verschiet.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!