Het kan altijd erger: The Walking Dead

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Heel de wereld is aan het bingewatchen geslagen. We hebben namelijk een perfect excuus om de hele dag lekker op de bank te hangen. Eindelijk tijd om die enorme ‘watchlist’ af te werken! Toch moet je een beetje zuinig zijn op die lijst. Op dit moment worden talloze films en tv-series die in productie waren afgelast of uitgesteld. Toch zijn er gelukkig nog entertainmentbronnen die, virus of geen virus, blijven geven. Tien seizoenen, en nog lang niet klaar: The Walking Dead heeft ergere dingen getrotseerd…

Voor de nieuwe kijker is The Walking Dead, zeker in tijden waarin je Netflix bijna uitgespeeld hebt, een welkome bron van oneindige entertainment. We hebben het over tien seizoenen á zestien afleveringen van ieder drie kwartier. Daar ben je nog wel even zoet mee. Van alle series is The Walking Dead niet geheel ontoevallig misschien wel de meest ‘coronaresistente’. In deze wereld zijn mensen namelijk gewend aan besmettelijke ziektes, met alle gevolgen van dien…

Lees ook: Netflix: drugshandel als vrouwenwerk

Afstand houden

Op dit moment worden de laatste afleveringen van het tiende seizoen wekelijks op het open kanaal van Fox uitgezonden. De eerste zes seizoenen zijn on demand beschikbaar op Netflix. Wie nog nooit een minuut van de serie gezien heeft: The Walking Dead gaat over een doemscenario na een wereldwijde besmetting van een mysterieus zombievirus. Iedereen die door zo’n kreunende zak rottend vlees gekrabd of gebeten wordt, verandert zelf in een levende dode. Voor deze lui is 1,5 meter afstand niet genoeg!

Leerschool voor doemdenkers

The Walking Dead werd altijd afgedaan als een wilde, maar vermakelijke fantasie. Nu bepaalde taferelen uit de serie akelig dichtbij ons echte leven beginnen te komen, lachen de trouwe kijkers het laatst. Zij hebben zich al tientallen uren kunnen voorbereiden op supermarkten vol bijtende ondode klanten, het bouwen van golfplaten omheiningen en het aanleggen van een post apocalyptische moestuin met doe-het-zelf irrigatiesysteem.

Lees ook: Nostalgisch in quarantaine

Het kan altijd erger

Deze ver-van-je-bed-show is de afgelopen weken een paar centimeter dichter bij de realiteit gekropen, maar ligt er desondanks nog steeds kilometers ver vanaf. Conspiratiegekkies zullen anders claimen, maar realistisch of leerzaam is The Walking Dead zeker niet. Laat je dus niet bang maken door dit over-the-top-toekomstbeeld, maar laat het je geruststellen. Het kan altijd erger. Vééééél erger.

Laatste nieuws

Foto: Sylvie Meis duwt haar troeven flink omhoog op strandbedje

Oh là là, kijk daar eens! Sylvie Meis, de koningin van stijl en glamour, ligt als een ware godin op een zonnig strandbedje in Mallorca. 

Foto: Zangeres Lisa Michels buigt diep voorover in laag uitgesneden shirtje

Sinds haar razend populaire deelname aan "It Takes Two" is Lisa Michels niet meer uit onze gedachten verdwenen. En dit heerlijke kiekje bewijst dat je dat ook helemaal niet wil. 

Foto: Nicolette Kluijver leidt soldaten enorm af met kort jurkje

Als presentatrice weet Nicolette Kluijvers dondersgoed hoe ze je aandacht moet sturen. Dit piepkleine jurkje is dan ook bijna strategisch afleidend, zeker voor een groepje hongerige soldaten...