Het beste van gebarentolk Irma Sluis

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Niet minister-president Mark Rutte, niet de essentiële informatie, niet de hoop op een goede afloop, maar gebarentolk Irma Sluis is de reden dat heel Nederland elke week afstemt op de persconferenties van het kabinet. Ze had ons al bij ‘hamsteren’, maar ook voor andere gebaren blijven we met plezier aan de buis gekluisterd. (Beeld: Op1, RTL)

De coronacrisis is echt niet alleen maar ellende. Want zonder deze wereldwijde pandemie hadden we gebarentolk Irma Sluis nooit leren kennen! ‘Dankzij’ het virus heeft ze zichzelf, maar ook het belang en de onverwachte entertainmentwaarde van een doventolk op de kaart gezet. Doven- en slechthorenden blij, en de rest van Nederland ook!

Lees ook: 1 april ‘afgelast’ wegens coronavirus

Je zou inmiddels bijna kunnen zeggen dat de meeste persconferentie-kijkers inschakelen voor de tolk, en blijven hangen voor de instructies van het kabinet. Het zal moeilijk in cijfers uit te drukken zijn, maar het kan bijna niet anders dan dat Irma uiteindelijk een aantal levens heeft gered met haar gebaren. Een kleine The Best of Irma is dus zeker op z’n plaats:

‘Yes, de maatregelen werken’

https://twitter.com/Cupendinaria/status/1250482953320349697

Voor de hiphoppende kijker

Irma Sluis

Laat die chipszak staan

https://twitter.com/hetiswa/status/1250474234608070657

Irma is uiteraard een kei in non-verbale communicatie

Eh Irma, er kijken ook kinderen

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!