Het beste van gebarentolk Irma Sluis

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Niet minister-president Mark Rutte, niet de essentiële informatie, niet de hoop op een goede afloop, maar gebarentolk Irma Sluis is de reden dat heel Nederland elke week afstemt op de persconferenties van het kabinet. Ze had ons al bij ‘hamsteren’, maar ook voor andere gebaren blijven we met plezier aan de buis gekluisterd. (Beeld: Op1, RTL)

De coronacrisis is echt niet alleen maar ellende. Want zonder deze wereldwijde pandemie hadden we gebarentolk Irma Sluis nooit leren kennen! ‘Dankzij’ het virus heeft ze zichzelf, maar ook het belang en de onverwachte entertainmentwaarde van een doventolk op de kaart gezet. Doven- en slechthorenden blij, en de rest van Nederland ook!

Lees ook: 1 april ‘afgelast’ wegens coronavirus

Je zou inmiddels bijna kunnen zeggen dat de meeste persconferentie-kijkers inschakelen voor de tolk, en blijven hangen voor de instructies van het kabinet. Het zal moeilijk in cijfers uit te drukken zijn, maar het kan bijna niet anders dan dat Irma uiteindelijk een aantal levens heeft gered met haar gebaren. Een kleine The Best of Irma is dus zeker op z’n plaats:

‘Yes, de maatregelen werken’

https://twitter.com/Cupendinaria/status/1250482953320349697

Voor de hiphoppende kijker

Irma Sluis

Laat die chipszak staan

https://twitter.com/hetiswa/status/1250474234608070657

Irma is uiteraard een kei in non-verbale communicatie

Eh Irma, er kijken ook kinderen

Laatste nieuws

Foto: Schitterend plaatje van Sylvana IJsselmuiden verpest door brutaal knaapje

Sylvana IJsselmuiden probeerde in de warme zon een mooie foto te maken. Alleen daar werd door een klein knaapje roet in het eten gegooid. 

Foto: Jutta Leerdam dumpt lekkerste kiekjes van haar mooiste trofeeën

Jutta Leerdam dumpt even een verzameling fijne kiekjes op haar Instagram. En dat vinden haar volgers natuurlijk helemaal niet erg. 

Foto: Puck Moonen ritst shirtje open tijdens adembenemend ritje

Puck Moonen is met zichzelf en haar fiets buiten aan de slag gegaan. Na een aantal vermoeide kilometers vindt ze het wel mooi geweest en helemaal uitgeteld gaat ze naar de weg zitten. Er is alleen een klein probleempje hiermee.

Gerelateerde berichten