Herpakt zeilster Marit Bouwmeester zich op de Olympische Spelen?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het gaat niet heel goed met zeilster Marit Bouwmeester. Na een moeizame start vraagt iedereen zich af ze nog van koers kan veranderen.

Tot nu scoren de Nederlandse sporters nog niet geweldig op de Olympische Spelen. Hopelijk weet zeilster Marit Bouwmeester daar verandering in te brengen. Zij mag zich gaan bewijzen op het water, al vielen haar eerdere resultaten nogal tegen. Iedereen vraagt zich nu dus af of Marit de druk aankan en zich gaat herpakken in de komende races.

Lees ook: De Olympische comeback van zwemster Kira Toussainst na Doping affaire

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marit Bouwmeester (@maritbouwmeester)

Een slechte start voor Marit

Hoewel ze de regerend Olympisch kampioene in de Laser Radial-klasse is, eindigde Marit in haar eerste race toch op een teleurstellende 21ste plaats. Haar tweede race werd niet veel beter, daar werd de blonde sporter namelijk 14e. Het is ongebruikelijk voor Marit, die de rest van de competitie ver achter zich zou moeten laten. Voor haar tweede race dag heeft ze zich dan ook even teruggetrokken. Misschien dat die laatste voorbereidingen helpen met het winnen van de komende races.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marit Bouwmeester (@maritbouwmeester)

Marit is erg bekend met Japanse wateren

Het is niet de eerste keer dat de blondine in de Japanse wateren heeft gelegen. Ze was de afgelopen jaren regelmatig in Japans water te bewonderen. Ze heeft na haar vorige Olympische overwinning namelijk gebruik gemaakt van die vier jaar om de volgende locatie te verkennen. Dat maakt het misschien ook wel zo gek dat Marit nog niet echt goed presteert momenteel. Misschien is te voorzichtig, omdat ze deze wateren zo goed kent. Voorlopig heeft ze nog geen winst weten te pakken. Op dag twee was ze echter wel stukken beter, waardoor ze nog steeds redelijk bovenaan in het klassement staat. Een goede derde dag zou dus het verschil kunnen maken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marit Bouwmeester (@maritbouwmeester)

Komt het nog goed met Marit?

Marit blijft zelf volhouden dat ze een paar keer keihard is afgestraft en dat het zeker nog wel goed gaat komen met haar overige races. Het is te hopen dat ze gelijk krijgt. Aan gebrek aan zelfvertrouwen zal het in ieder geval niet liggen. Het zou wel mooi zijn natuurlijk als Marit met een gouden medaille naar Nederland terugkeert. Vooralsnog zijn de resultaten op de Olympische Spelen nog niet erg noemenswaardig te noemen voor de Nederlanders dus een overwinning op het water zou erg goed uitkomen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marit Bouwmeester (@maritbouwmeester)

De winnaarsmentaliteit van Marit

Marit zal tot het bittere eind proberen het goud binnen te slepen. Ze kent het parcours, ze heeft de juiste focus te pakken en ze is in topconditie. De afgelopen maanden heeft Marit namelijk aan een stuk door lopen sporten om ervoor te zorgen dat ze op haar allerbest zou presteren tijdens de Spelen. Het wordt dus nog interessant om te zien wat Marit straks gaat doen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marit Bouwmeester (@maritbouwmeester)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Dionne Stax op tv vervangen door deze knappe blondine

Dionne Stax is één van de knapste blonde presentatrices van Nederland. Helaas heeft Dionne sterke concurrentie van andere blondines. Zo is Dionne Stax nu officieel vervangen bij haar oude omroep..

Foto: Nicolette Kluijver presenteert Expeditie Robinson in gevaarlijk kort broekje

De opnames van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson zijn weer in volle gang. Nicolette Kluijver deelt al regelmatig wat spannende foto's van het nieuwe seizoen. Het ziet er naar uit dat het bloedheet is op het eiland want Nicolette draagt wel hele korte broekjes!

Foto: Boerin Annemiek Koekoek maakt optimaal gebruik van lekkerste plekje in melkstal

Boerin Annemiek Koekoek heeft het bloedheet met deze zomerse temperaturen. Gelukkig is de boerin slim genoeg om de beste plekjes op te zoeken van de boerderij waar het lekker koel is. Zo kan Annemiek in haar hemdje toch nog een beetje werken in de warmte!