Herpakt zeilster Marit Bouwmeester zich op de Olympische Spelen?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het gaat niet heel goed met zeilster Marit Bouwmeester. Na een moeizame start vraagt iedereen zich af ze nog van koers kan veranderen.

Tot nu scoren de Nederlandse sporters nog niet geweldig op de Olympische Spelen. Hopelijk weet zeilster Marit Bouwmeester daar verandering in te brengen. Zij mag zich gaan bewijzen op het water, al vielen haar eerdere resultaten nogal tegen. Iedereen vraagt zich nu dus af of Marit de druk aankan en zich gaat herpakken in de komende races.

Lees ook: De Olympische comeback van zwemster Kira Toussainst na Doping affaire
Een slechte start voor Marit

Hoewel ze de regerend Olympisch kampioene in de Laser Radial-klasse is, eindigde Marit in haar eerste race toch op een teleurstellende 21ste plaats. Haar tweede race werd niet veel beter, daar werd de blonde sporter namelijk 14e. Het is ongebruikelijk voor Marit, die de rest van de competitie ver achter zich zou moeten laten. Voor haar tweede race dag heeft ze zich dan ook even teruggetrokken. Misschien dat die laatste voorbereidingen helpen met het winnen van de komende races.

Marit is erg bekend met Japanse wateren

Het is niet de eerste keer dat de blondine in de Japanse wateren heeft gelegen. Ze was de afgelopen jaren regelmatig in Japans water te bewonderen. Ze heeft na haar vorige Olympische overwinning namelijk gebruik gemaakt van die vier jaar om de volgende locatie te verkennen. Dat maakt het misschien ook wel zo gek dat Marit nog niet echt goed presteert momenteel. Misschien is te voorzichtig, omdat ze deze wateren zo goed kent. Voorlopig heeft ze nog geen winst weten te pakken. Op dag twee was ze echter wel stukken beter, waardoor ze nog steeds redelijk bovenaan in het klassement staat. Een goede derde dag zou dus het verschil kunnen maken.

Komt het nog goed met Marit?

Marit blijft zelf volhouden dat ze een paar keer keihard is afgestraft en dat het zeker nog wel goed gaat komen met haar overige races. Het is te hopen dat ze gelijk krijgt. Aan gebrek aan zelfvertrouwen zal het in ieder geval niet liggen. Het zou wel mooi zijn natuurlijk als Marit met een gouden medaille naar Nederland terugkeert. Vooralsnog zijn de resultaten op de Olympische Spelen nog niet erg noemenswaardig te noemen voor de Nederlanders dus een overwinning op het water zou erg goed uitkomen.
De winnaarsmentaliteit van Marit

Marit zal tot het bittere eind proberen het goud binnen te slepen. Ze kent het parcours, ze heeft de juiste focus te pakken en ze is in topconditie. De afgelopen maanden heeft Marit namelijk aan een stuk door lopen sporten om ervoor te zorgen dat ze op haar allerbest zou presteren tijdens de Spelen. Het wordt dus nog interessant om te zien wat Marit straks gaat doen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!