Hélène Hendriks legt zere plek bloot: ‘angst en zwijgcultuur’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hoewel Hélène Hendriks tegenwoordig een aantal eigen programma’s heeft, schuift ze toch soms nog aan als tafeldame. In die rol is de blonde presentatrice ook ijzersterk. Dat bewees ze bij HLF8, waar ze de vinger op de zere plek durfde te leggen bij één van de gasten…

Wie Hélène Hendriks bij ESPN en FOX Sports heeft zien uitgroeien tot de favoriete presentatrice en interviewster van mannelijk Nederland, weet dat ze ontzettend sterk kan zijn in interviews. Hélène is niet bang om kritische vragen te stellen, en komt er vaak ook nog eens mee weg. Dat kan aan haar fijne uiterlijk liggen, maar ook misschien aan het feit dat ze zelf ooit actief was als tophockeyster. Onderstaande foto is daar bewijs van. Als tafeldame bij HLF8, de talkshow van Johnny de Mol, zat ze tegenover Frédérique Matla, topspeelster bij de Nederlandse hockeyvrouwen. Onlangs gingen er geruchten dat het enorme chaos is achter de schermen bij deze sportploeg: onveilige situaties, phsychisch misbruik, ruzies en een hardnekkige zwijgcultuur. Daar wilde Hélène het fijne van weten! Ze vroeg dan ook flink door bij de jonge hockeyprof…

Hélène Hendriks is ideale partner bij talkshow

Hoewel ze zelf droomt van een eigen goedbekeken talkshow, liet Hélène Hendriks haar waarde als partner bij een praatprogramma weer eens zien. Ze voelde Frédérique Matla flink aan de tand. De international durfde tegenover de ontwapenende en rustige presentatrice aardig wat informatie prijs te geven. Terwijl Hélène de zere plek blootlegde, vertelde Matla dat er inderdaad gesproken wordt over een ‘angst- en zwijgcultuur’ binnen de Nederlandse hockeyploeg. Het blijkt niet zo ver te gaan als bij andere sportploegen die in crisis verkeren. Er blijkt gelukkig geen sprake te zijn van misbruik op fysiek vlak. Wel is er echt behoefte aan een hoop veranderingen.

Lees ook: Wordt dit de rol van Hélène Hendriks in nieuwe talkshow VI Vandaag?

Hockey meisje Hélène Hendriks ondervraagt Frederique Matla

Dankzij het slimme doorvragen van Hélène Hendriks, gaf Frederique Matla toe dat er achter de schermen inderdaad druk gesproken wordt tussen de staf en speelsters van de hockeyvrouwen. Het schijnt dat er vanuit de coaches enorm veel druk op de schouders van de spelers gelegd wordt. De oudere garde is dit gewend, maar bij de jongere vrouwen schoot deze aanpak in het verkeerde keelgat, zegt Matla. Zij hebben behoefte aan ruimte voor andere dingen dan alleen topsport. Hoe groot dit probleem precies is, was vooralsnog ook nog niet duidelijk. Gelukkig was daar weer een rake vraag van Hélène: ‘om hoeveel speelsters gaat het?’ Matla gaf meteen aan dat het probleem écht wat serieuzer is: ‘het wordt zeker breder gedragen.’ Johnny de Mol mag Hélène bedanken voor het diepe graven!

Hélène Hendriks is toe aan eigen programma: VI Vandaag?

De vraag die overblijft is: hoe vaak moet Hélène Hendriks zichzelf nog bewijzen om in aanmerking te komen voor een échte eigen talkshow? Het nieuws dat de mannen van Veronica Inside binnenkort gaan starten met een dagelijkse talkshow leek een deur te openen voor de blonde presentatrice. Wilfred Genee scheen in gesprek te zijn met andere zenders. Dat zou betekenen dat Hélène ruim baan heeft om vaste presentatrice te worden. Dat lijkt nu helaas toch anders te lopen, waardoor er slechts een bijrol weggelegd lijkt voor de voormalig hockeyster.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HELENE. (@helenehendriks1)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Beelden: Caroline van der Plas verdeelt kiezers met dubieuze rol in kinderfilm

Natuurlijk proberen politici overal een wit voetje te halen, zelfs in een kinderfilm. Caroline van der Plas zit namelijk in een film over Sinterklaas!

Uitgerekend Boerin Annemiek Koekoek (ex-BZV) kraakt dierendag keihard af

Dierendag, de dag dat alle dieren in het zonnetje worden gezet. Opmerkelijk genoeg lijkt notabene Annemiek Koekoek, ex-deelneemster van Boer zoekt Vrouw, niet te doen aan dierendag. 

Musical van Flodder in de maak: keert Tatjana Šimić weer terug?

Veel millennials hadden vroeger een oogje op Tatjana Šimić. Zal Tatjana opnieuw de show stelen en is ze nog zo knap als vroeger?