Hélène Hendriks maakt statement met #OneLove-speldje

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hélène Hendriks gaat morgen de hele dag door het leven met een #OneLove-speldje. Zo betuigt ze haar steun voor de LHBTI-gemeenschap in Hongarije.

Als dat maar goed gaat zondag. Hélène Hendriks, net als de andere presentatoren van De Oranjezomer dragen zondag een #OneLove-speldje tijdens de uitzending. Die speldjes zijn bedoeld als steunbetuiging voor de LHBTI-gemeenschap in Hongarije, het land waar Nederland zijn volgende wedstrijd heeft. Hélène moet tussen botte boeren Johan Derksen en René van der Gijp dus de vrouwelijke nuance brengen over het onderwerp. Maar gelukkig kan Hélène dat als geen ander. In een werkomgeving vol mannen, weet ze inmiddels wel hoe dat moet.

Lees ook: Oranjezomer presentatrice Hélène Hendriks is niet lesbisch

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELENE. (@helenehendriks1)

Een pittige uitdaging voor Hélène

Voor wie De Oranjezomer wel eens gezien heeft, mogen het duidelijk zijn de heren aan tafel zo’n speldje opspelden en hen er wat over laten zeggen een hele uitdaging gaat worden. Maar gelukkig is daar redder in nood, Hélène Hendriks. Als enige vrouw aan tafel heeft ze geleerd goed van zich af te bijten, al helemaal in het bijzijn van Johan Derksen en René van der Gijp. Dus als iemand een gevoelig onderwerp bespreekbaar kan maken met deze heren dan is zij dat wel. En anders heeft ze altijd Wilfred Genee nog om haar een beetje te assisteren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wilfred Genee (@wilfred.genee)

Waar gaat het nou eigenlijk om?

Nederland speelt de komende wedstrijd tegen Tsjechië tijdens het EK voetbal in Hongarije. Dat land nam recent nog een wet aan die het verbiedt om homoseksualiteit te ‘promoten’ onder jongeren. En sommige mensen vinden dat het Nederlands elftal daar een statement over moet maken. Je kan je afvragen of voetballers de beste ambassadeurs zijn in zo’n geval, maar liever iets dan niets. Gelukkig doen veel meer mensen aan de actie mee. Barbara Barend nam het voortouw en riep journalisten, beleidsmakers van de KNVB, politie en voetballers in het stadion in Boedapest op een vuist te maken voor de LHBTI-gemeenschap in Hongarije. En de redactie van De Oranjezomer besloot dat zij mee gaan doen met de actie. Dus krijgen Gijp, De Snor, Wilfred en Hélène een vrolijk speldje opgespeld.

Hélène valt niet op vrouwen

Het was een tijdje de vraag of Hélène zelf tot de LHBTI-gemeenschap behoorde. Ze werd maar nooit met een man aan haar arm gespot, terwijl ze in een wereldje werkt met zo’n 90% mannen. Alle mannen van Nederland kunnen opgelucht ademhalen, Hélène valt gewoon op mannen. Ze houdt er alleen niet zo van om haar privéleven zo openlijk te delen met de buitenwereld. Voor je het weet gaan ze er bij de roddelpers mee aan de haal, of nog veel erger, krijg je de hele avond flauwe opmerkingen naar je hoofd bij De Oranjezomer. Op zich niet heel gek dus dat ze er voor kiest om haar liefdesleven af te schermen van de media.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELENE. (@helenehendriks1)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Sylvana IJsselmuiden deelt uitdagende foto zonder shirt aan

De knappe presentatrice Sylvana IJsselmuiden heeft het ontzettend warm! Ze trekt voor verkoeling haar shirt uit!

Video: Yolanthe Cabau wil vooral niet dat je in haar lage topje kijkt

De beeldschone actrice Yolanthe Cabau heeft iets speciaals laten doen bij haarzelf, en dat brengt ze op zéér pikante wijze in beeld!

Video: Danique Hosmar speelt met flinke balk in hoog opgetrokken broekje

De superlenige Danique Hosmar stelt deze balk flink op de proef! Met deze video's maakt de blondine haar volgers bovendien enorm blij...