Hélène Hendriks maakt statement met #OneLove-speldje

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hélène Hendriks gaat morgen de hele dag door het leven met een #OneLove-speldje. Zo betuigt ze haar steun voor de LHBTI-gemeenschap in Hongarije.

Als dat maar goed gaat zondag. Hélène Hendriks, net als de andere presentatoren van De Oranjezomer dragen zondag een #OneLove-speldje tijdens de uitzending. Die speldjes zijn bedoeld als steunbetuiging voor de LHBTI-gemeenschap in Hongarije, het land waar Nederland zijn volgende wedstrijd heeft. Hélène moet tussen botte boeren Johan Derksen en René van der Gijp dus de vrouwelijke nuance brengen over het onderwerp. Maar gelukkig kan Hélène dat als geen ander. In een werkomgeving vol mannen, weet ze inmiddels wel hoe dat moet.

Lees ook: Oranjezomer presentatrice Hélène Hendriks is niet lesbisch

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELENE. (@helenehendriks1)

Een pittige uitdaging voor Hélène

Voor wie De Oranjezomer wel eens gezien heeft, mogen het duidelijk zijn de heren aan tafel zo’n speldje opspelden en hen er wat over laten zeggen een hele uitdaging gaat worden. Maar gelukkig is daar redder in nood, Hélène Hendriks. Als enige vrouw aan tafel heeft ze geleerd goed van zich af te bijten, al helemaal in het bijzijn van Johan Derksen en René van der Gijp. Dus als iemand een gevoelig onderwerp bespreekbaar kan maken met deze heren dan is zij dat wel. En anders heeft ze altijd Wilfred Genee nog om haar een beetje te assisteren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wilfred Genee (@wilfred.genee)

Waar gaat het nou eigenlijk om?

Nederland speelt de komende wedstrijd tegen Tsjechië tijdens het EK voetbal in Hongarije. Dat land nam recent nog een wet aan die het verbiedt om homoseksualiteit te ‘promoten’ onder jongeren. En sommige mensen vinden dat het Nederlands elftal daar een statement over moet maken. Je kan je afvragen of voetballers de beste ambassadeurs zijn in zo’n geval, maar liever iets dan niets. Gelukkig doen veel meer mensen aan de actie mee. Barbara Barend nam het voortouw en riep journalisten, beleidsmakers van de KNVB, politie en voetballers in het stadion in Boedapest op een vuist te maken voor de LHBTI-gemeenschap in Hongarije. En de redactie van De Oranjezomer besloot dat zij mee gaan doen met de actie. Dus krijgen Gijp, De Snor, Wilfred en Hélène een vrolijk speldje opgespeld.

Hélène valt niet op vrouwen

Het was een tijdje de vraag of Hélène zelf tot de LHBTI-gemeenschap behoorde. Ze werd maar nooit met een man aan haar arm gespot, terwijl ze in een wereldje werkt met zo’n 90% mannen. Alle mannen van Nederland kunnen opgelucht ademhalen, Hélène valt gewoon op mannen. Ze houdt er alleen niet zo van om haar privéleven zo openlijk te delen met de buitenwereld. Voor je het weet gaan ze er bij de roddelpers mee aan de haal, of nog veel erger, krijg je de hele avond flauwe opmerkingen naar je hoofd bij De Oranjezomer. Op zich niet heel gek dus dat ze er voor kiest om haar liefdesleven af te schermen van de media.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELENE. (@helenehendriks1)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Superstrakke Gaby Blaaser laat zich van top tot teen filmen in sportpakje

Gaby Blaaser laat zien dat ze graag sport, maar wel in super strakke merk outfits die haar ondersteunen in vele squats, deadlifts en andere oefeningen. Maar de outfit doet nog meer voor deze athlete.

Foto: Marlijn Weerdenburg staat met rug tegen muur in zeer gewaagde jurk

Marlijn Weerdenburg mocht zingen in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dat betekent dat Marlijn een mooie jurk moest aantrekken. De blondine heeft een prachtige galajurk uit de kast getrokken die zelfs een tikkeltje gewaagd is!

Foto: Maan de Steenwinkel heeft het zwaar op bloedheet strand

Maan de Steenwinkel heeft het enorm zwaar in de hitte. De altijd levenslustige Maan wil niet ‘gewoon een beetje leven’, maar moet het vanwege de verzengende hitte deze keer houden bij slechts een ‘beetje leven’.