Helaas, dat worden 3 potten Pindakaas

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Pindakaas en aardbeiden-jam

In Alaska zijn de studerende jongeren zó broke dat ze hun parkeerboetes niet meer kunnen betalen. De universiteit van Anchorage zag hier een kans op een sterk staaltje vernieuwing: zij geven studenten tot 8 november de kans om hun boete te betalen met potten pindakaas en jam.

Het is natuurlijk een ludieke actie, want de potten jam en pindakaas gaan weer naar de lokale studenten-voedselbank. Daar kunnen studenten, die hun parkeerboetes wél betaalden en nu geen geld hebben voor een fatsoenlijke boterham, terecht. Full circle. Hartstikke mooi. Maar wat zou er gebeuren als zo’n regeling overal wordt doorgevoerd?

De boetepot van Anchorage University

Drank a fifth of Vodka, dare me to drive?

Ben je dronken achter het stuur gekropen en oom agent slingert je op de bon? Geen probleem, dan tik je gewoon een drankje meer af. In Rusland betaal je binnenkort in flessen wodka. In Mexico duw je de agent gewoon een glas tequila in de handen. Knal je in Duitsland volle bak over de snelweg, neem dan wat extra pullen bier mee. Vergeet ook niet je lederhosen aan te trekken. Of voor de vrouwen, zo’n dirndle.

Je suis une baguette

Als je de inwoners wegdenkt, is Frankrijk best is een mooi land. Die Franse ‘Croissants‘ worden ongetwijfeld op de bon geslingerd worden. Geheel in traditie van de Franse keuken krijgt elke boete een andere culinaire bekeuring. Voor te hard rijden een Frans wijntje, voor verkeerd parkeren een stokbrood. Een botsing? Ja, dat wordt een heus kaasplankje met François. Had je maar beter uit moeten kijken.

Do you come from a land down under?

Ieder land krijgt zijn eigen betaalmethode. De Amerikanen betalen voortaan in Big Mac’s en Budweiser Light. De Britten wisselen worst en bonen af met Fish ’n Chips. De Australiërs hebben het nog het makkelijkst. Wanneer een agent je op de bon slingert, Just smile and give him a vegemite sandwich. Zolang je hem maar wel in stukken snijdt met een groot mes en serveert op de rug van een krokodil.

Zo wordt het bijna lekker om een verkeersboete te krijgen. Vanaf dan is de auto pas écht een verVOERsmiddel.  

Laatste nieuws

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...

Logan Paul krijgt kindje met Jutta Leerdam-lookalike (foto’s!)

Logan Paul en zijn vriendin gaan voor gezinsuitbreiding. Maar met wie? Staat hij nou met Jutta Leerdam te zoenen?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...