Hazes’ verloren zoon duikt op in The Voice

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Danilo in The Voice of Holland
Danilo in The Voice of Holland © Instagram

De kinderen van André Hazes Senior hebben inmiddels hun sporen verdiend in de muziekwereld. Zo nu en dan komt er een verloren zoon van de wijlen volkszanger bovendrijven. Zo lijkt The Voice of Holland-deelnemer Danilo het Hazes-gen te hebben.

De focus van The Voice of Holland ligt vaak op Engelstalige muziek. Natuurlijk: juryleden Ali B. en Kleine Jorik rappen in het Nederlands, maar daar draait het programma niet per sé om. De volkszangers hebben een ander podium dan The Voice-stage, zo lijkt het. De Amsterdammer Danilo Kuiters maakt daar voor eens en altijd een einde aan.

Ogen dicht

We weten het: de Blind Auditions zijn al klaar, maar we nodigen je uit om de battle van Danilo met je ogen dicht te luisteren. Er zijn weinig stemgeluiden die je meenemen naar een Amsterdamse kroeg uit de jaren ’90. Er zijn nog minder mannelijke strotten die de hoogte van Willeke Alberti halen. Als je die twee facetten kan combineren, dan ben je een hele meneer.

Het kan geen toeval zijn dat Danilo zijn plekkie in Team Lil’ Kleine verkreeg door een liedje van André Hazes te zingen. Waar Danilo met Waarom al liet zien dat hij in het Nederlands een prachtig verhaal kan bezingen, werd hij door Kleine Jorik de hoogte ingestuurd met Willeke Alberti’s Samen Zijn.

Complimenten voor Kleine Jorik

Hoewel de kritiek op onze Jorik vaak niet mals is – je kunt een Bingo-kaart maken met zijn standaarduitspraken – mag hij hiervoor de complimenten krijgen. Want het is, helemaal als man, geen makkelijke opgaven om Willekes hoge noten te kraken. Danilo weet daar als geen ander mee om te gaan. De Amsterdammer lijkt over een inklapbare b****k te beschikken: waar hij in de Blind Auditions Hazes’ zangpatroon overneemt, weet hij van Samen Zijn een eigen interpretatie mee te geven.

Daarmee lijkt Danilo qua stem niet langer op de wijlen volkszanger, maar dat is in dezen ook allerminst belangrijk. Danilo gaf het nummer een lading die Hazes van Kleine Jongen, De Vlieger en Vaag en Stil meegaf. Maar misschien nog wel belangrijker: dat aspect miste op het moment van de Blind Auditions, waar Danilo dus een ‘echte Hazes’ zong.

Dat leert eigenlijk één ding: Hazes coveren zoals Hazes zong, is als vloeken in de kerk. Het wordt getolereerd in deze tijd, maar op hetzelfde moment ook zonde van je talent. Dat maakte de verrassing van het optreden van Danilo niet minder groot: het Hazespad nemen is echter voor weinigen weggelegd.

Laatste nieuws

Kelly Piquet deelt foto in slaapkamer met Max Verstappen

Kelly Piquet heeft momenteel een aantal weken de tijd om even bij te komen. En dat doet ze natuurlijk samen met Max Verstappen. 

Foto: Sylvie Meis laat zich verwennen in kort rokje

De knappe presentatrice Sylvie Meis laat zichzelf lekker verwennen. En dat doet ze terwijl ze een van haar kortste rokjes aan heeft. 

Bridget Maasland op foto gezet tijdens omkleden in zwembad

Bridget Maasland heeft weer eens een ontzettend spannende foto gedeeld met haar volgers. Maar deze keer was het een verzoekje.

Gerelateerde berichten