Groen licht voor Game of Thrones prequel House of the Dragon

Datum: 

Categorie:

Na jaren geruchten is er eindelijk een Game of Thrones spin off bevestigd. HBO komt met House of the Dragon. Een prequel die zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspeelt en de beruchte Targaryan familie gaat volgen. HBO lijkt zich vol in te zetten als volwassen tegenpool van Disney+. Dat betekent bloed, zwaarden, naakt en wat de Targaryans betreft, . Heel veel .

Nieuw vlees

De serie zal in eerste instantie bestaan uit 10 afleveringen die geschreven zijn door Ryan Condel en George R.R. Martin. De regisseur Miguel Sapochnik, die verantwoordelijk was voor de spectaculairste afleveringen van de serie, heeft zich ook gebonden aan de serie en zal meerdere afleveringen filmen. De twee talentloze prutsers (Benioff en Weiss) die het laatste seizoen van Game of Thrones om zeep hebben geholpen zullen gelukkig niets met de serie te maken hebben.

Targaryans

House of the Dragon is gebaseerd op de, door George R.R. Martin vorig jaar uitgebrachte, voorgeschiedenis van Westeros: Fire and Blood. Hierin wordt de geschiedenis van familie Targaryan uit de doeken gedaan. En denk maar niet dat het allemaal pais en vree was met die lui. Martin is groot fan van geschiedenis. Met name de periode uit de Britse geschiedenis die ‘War of the Roses’ werd genoemd. Deze ongelooflijk complexe strijd tussen twee huizen om de macht in de late middeleeuwen van Groot Brittannië zat vol oorlog, strijd, verraad, intriges en bloedvergieten. Genoeg voer voor goede verhalen dus. De Targaryans worden trouwens in de boeken beschreven als zilverharig en met paarse of lichtblauwe ogen. Vraag men in het buitenland om een Nederlander te omschrijven en ze komen met lang, blond en blauwe ogen op de proppen. En, aangezien Game of Thrones al ervaring had met het aannemen van Nederlandse acteurs, verwachten wij ook een Nederlands tintje in deze serie. Wij doen alvast een voorzetje. Zo zouden de volgende Nederlandse dames zeker niet misstaan in Westeros:

Bracha van Doesburgh

Deze etherische schoonheid overstijgt de wetten van de realiteit en past wat ons betreft perfect in de fantasywereld die George R.R. Martin gecreëerd heeft.

Chantal Janzen

De connecties heeft Chantal duidelijk al. Carice van Houten kan vast wel een goed woordje voor haar doen.

Welmoed Sijtsma

Deze suggestie komt misschien een beetje onverwacht en Welmoed heeft misschien eerst een aantal acteerlessen nodig, maar wij hebben alle vertrouwen in haar!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Studio Fussball deelt weer enorme klap uit aan rivaal Vandaag Inside Oranje: ‘Verschil niet eerder zo groot geweest’

Ze flikken het weer! Tina Nijkamp is erg geschokt over de kijkcijfers van Veronica Inside en Studio Fussball.

Prinses Eloise van Oranje is dolblij met metamorfose, maar zie jij het verschil? (beelden!)

Onze prinses Eloise van Oranje krijgt een gratis transformatie en is hier dolblij mee. Maar eigenlijk ziet niemand echt verschil... Jij wel?

Lynn Hermanussen en Gio Latooy kondigen zwangerschap aan (foto!)

Het beroemde koppel brengt groot nieuws op hun Instagram. Lynn is namelijk zwanger!