De Gouden Zeekooi is een slecht idee

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Een cruiseschip met ruim duizend opvarenden, oneindig gevangen in luxe… De winnaars krijgen geen geldprijs, maar mogen zonder coronavirus van boord stappen. Het lijkt net de pitch voor een spraakmakende realityshow á la De Gouden Kooi! Passagiers van het Nederlandse schip Westerdam zitten op dit moment midden in deze hel, die klinkt als een sadistische fantasie van John de Mol.

Horrorvakantie

De passagiers van cruiseschip Westerdam dobber(d)en al ruim twee weken gezellig met z’n allen op de Zuid-Chinese Zee rond. In het begin zullen ze er ongetwijfeld grappen over hebben gemaakt. ‘Gratis extra weekje vakantie’, dat soort materiaal.

Maar zodra die meterslange buffettafels in de eetzalen leeg beginnen te raken, de zwembaden op elk dek écht helemaal volgepist zijn, en je alle films in de on-board bioscoop al twee keer gezien hebt, gaat zelfs een luxe cruiseschip steeds meer op een drijvende bajes te lijken. Al helemaal als er een soort ‘mol’ met het coronavirus aan boord schijnt rond te lopen. Dan blijf je toch liever veilig in je mooi ingerichte kooi liggen.

Lees meer: Wordt Max Verstappen kampioen door het Coronavirus?

Gelukkige ‘winnaars’

Het duurde even voor er een haven gevonden was die de confrontatie met dit drijvende realityshow-format aandurfde. Nadat Japan, Thailand, de Filipijnen en Taiwan bedankte voor deze eer, bleek er in Cambodja plek voor deze in quarantaine gestelde cruise.

De groepjes onbesmette gelukkigen komen als winnaars de loopplank afgelopen. Armen in de lucht, de grond kussend. Als je dacht dat ‘Terror Jaap’ er na zijn Gouden Kooi-overwinning een feestje van maakte, moet eens op die Cambodjaanse kade gaan staan.

(Lees verder na foto)

Johns lijstje

John de Mol zal ongetwijfeld in toestand notities maken terwijl het nieuws over deze onfortuinlijke vakantieboot binnendruppelt. Met Big Brother, de Bus, Utopia en Million Dollar Island kunnen we realityshow op/in een huis, voertuig, commune of eiland afstrepen. Vaartuig heeft hij echter nog niet gehad.

Er ligt vast nog wel ergens een ongebruikte pakjesboot in een Nederlandse haven, die met een likje verf zó omgetoverd kan worden tot drijvende Gouden Kooi. Geef vervolgens een handjevol (aandachts)geile Nederlanders een gouden ticket. Degene die het langst soa-vrij weet te blijven gaat naar huis met de hoofdprijs: eigenwaarde.

Veilig naar huis. Beeld: Veronica via Youtube

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Jutta Leerdam huilt uit bij Jake Paul tijdens bloedheet tripje

Jutta Leerdam heeft het maar zwaar. De blondine is na het verlies in Calgary gelijk naar Puerto Rico gevlogen. 

Foto: Chantal Janzen krijgt extreem brutale vraag van volger na ijskoud bad

Chantal Janzen reageert op een nogal vreemde vraag van een van haar volgers en dat werd zeer bijzonder. Lezen we dit wel goed?

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden...